Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

FendtONE, acum şi pe tractorul 1050 Vario

Publicat: 26 iulie 2022 - 15:21
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Dacă eşti genul de operator căruia îi plac butoanele, atunci e imposibil să nu te „dea pe spate” noua interfaţă intuitivă FendtONE, care oferă un spaţiu de manevră extins pentru personalizarea setărilor din cabină.

FendtONE, acum si pe tractorul 1050 Vario_b

Prezentată pentru prima dată în 2019, la Agritechnica, dar lansată oficial abia un an mai târziu, odată cu noua generaţie de tractoare FENDT din Seria 700 Vario, interfața FendtONE este un sistem inteligent care combină funcţiile de planificare şi management al datelor în sectorul agricol. Practic, prin intermediul acesteia poţi combina munca de zi cu zi pe teren cu sarcinile administrative efectuate de obicei la birou. FendtONE promite, aşadar, valoare adăugată atât pentru fermele de familie, cât şi pentru exploataţiile de mari dimensiuni şi pentru prestatorii de servicii.


Navigare intuitivă


Interfaţa inovatoare FendtONE este o reproiectare completă a mediului de lucru din cabină, oferind operatorului o şi mai mare flexibilitate în ceea ce priveşte personalizarea funcţiilor de control ale tractorului, având ca reper propriile preferinţe. Sistemul foloseşte ecrane tactile cu LED, respectiv un afişaj principal de 12 inci situat vizibil pe cotieră, un monitor opţional tot de 12 inci, încastrat în căptuşeala plafonului, şi un „tablou de bord digital” de 10 inci montat pe coloana de direcţie. Ecranele sunt conectate şi sincronizate, ceea ce permite ca datele să fie afişate în acelaşi timp. Pe fiecare din cele două ecrane de 12 inci pot fi afişate până la şase panouri de informaţii selectate de utilizator. Navigarea este la fel de uşoară şi intuitivă ca şi folosirea unui smartphone sau a unei tablete, datorită unui meniu cu două niveluri care elimină timpul pierdut în detalierea mai multor meniuri sau ecrane.

 

Mai puţin stres în cabină


Aşa cum remarca şi Alexandru Karacsonyi (foto), service brand manager la MEWI, distribuitor exclusiv al mărcii FENDT pe piaţa din România, datorită interfeţei FendtONE zilele lungi în cabină vor fi mult mai puţin stresante. „Prin intermediul FendtONE, operatorul are o cu totul altă structură cu care interacţionează. Atât comenzile, cât şi meniul au fost regândite pentru a fi mult mai accesibile operatorului şi pentru a permite un mod de lucru intuitiv şi mai bine integrat. Prin urmare, la finalul zilei, acesta va simţi mult mai puţină oboseală”, susţine reprezentantul MEWI.

Alexandru Karacsonyi, service brand manager la MEWI_b

Mai puţin stres la volan înseamnă mai puţine griji pentru operator şi ar putea duce la o îmbunătăţire a acurateţei şi eficacităţii fiecărei lucrări din câmp, ceea ce până la urmă va avea un impact măsurabil asupra costurilor şi profitabilităţii operaţiunilor agricole.

 

Funcții ușor de controlat


Comenzile cu butoane sunt potrivite culorilor specifice diferitelor funcţii, care apar pe afişajul tractorului folosind aceeaşi codare de culoare. Operatorii învaţă astfel rapid să asocieze culorile cu sarcini şi funcţii specifice, astfel încât să efectueze lucrări mai eficient, mai precis şi fără erori. Există nu mai puţin de 11 butoane „atribuibile” care pot fi programate pentru a controla funcţiile tractorului sau ale implementului, în concordanţă cu preferinţele operatorului.

Toate butoanele şi comenzile sunt iluminate de lumini LED colorate, care se potrivesc cu funcţia controlată de buton.

 

FendtONE facilitează partajarea datelor


Platforma FendtONE oferă aplicaţii de smart farming, cum ar fi opţiuni avansate de monitorizare şi management al sarcinilor - Task Manager sau pentru gestionarea datelor din câmp - Guide Sync. Iar, aşa cum a anunţat producătorul german, caracteristicile acesteia pot fi extinse treptat. FendtONE sprijină utilizatorii în optimizarea proceselor de lucru şi a utilizării maşinii. De asemenea, se ocupă de o varietate de documente, care vor deveni din ce în ce mai importante în viitor.

 Maneta tractor Fendt Vario 1050_b


Platforma Agrirouter


FendtONE integrează interfaţa Agrirouter, o platformă neutră care permite schimbul de date între ferme, tractoare şi alte maşini şi partajarea acestora cu furnizorii de servicii şi cu alte entităţi agreate. De menţionat că Agrirouter nu stochează date, iar fermierii decid cui şi dacă doresc să împărtăşească vreo informaţie. Asta înseamnă că fermele deţin control deplin asupra propriilor date. Întregul proces este supus directivelor stricte ale Regulamentului european privind protecţia datelor.

 Alexandru Karacsonyi, service brand manager la MEWI in cabina tractorului Fendt 1050 Vario_b


INSTRUIRE GRATUITĂ

 

„Totul este extrem de bine integrat, astfel încât orice operator să aibă o perioadă de acomodare cât mai scurtă cu putinţă. Iar când un client achiziţionează un tractor cu un astfel de sistem, odată cu semnarea contractului, acesta va primi şi un curs gratuit pentru şcolarizarea operatorilor din fermă”, a ţinut să precizeze Alexandru Karacsonyi.

 

un articol de

LIVIU GORDEA

Vizualizat: 1064 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?