Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fendt rămâne optimist și investește în dezvoltare

Publicat: 26 septembrie 2016 - 19:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În cadrul unei conferințe de presă internaționale, desfășurată online, Fendt și-a prezentat realizările și proiectele viitoare. În ciuda condițiilor nu tocmai favorabile de pe piața mondială de mașini agricole, Fendt rămâne optimist atât în ceea ce privește vânzările cât și în ceea ce privește reușita proiectelor de cercetare și dezvoltare. 

Click pe poza pentru galerie!

Alături de producția de tractoare, combine pentru cereale, combine pentru furaje autopropulsate și prese de balotat, Fendt va introduce în producție utilaje pentru furaje. Noua serie de tractoare Fendt Vario 1000 va fi livrată clienților începând cu această lună iar seriei Fendt Vario 500 i-au fost aduse o serie de îmbunătățiri.

 

AGCO - performanță, în ciuda condițiilor dificile de piață

În ciuda condițiilor dificile cu care se confruntă acum piața mondială a utilajelor agricole, AGCO a fost în măsură să își mențină poziția. Chiar și cu un ușor declin pe piețele din America de Nord, America de Sud și Europa, AGCO a fost în măsură să depășească așteptările analiștilor cu rezultatele sale. „AGCO, în regiunea EAME a arătat performanță puternică într-un mediu de piață provocator”, a declarat Dr. Rob Smith, Senior Vice President și General Manager AGCO EAME (Europa, Africa și Orientul Mijlociu).

În America de Nord, vânzările AGCO din al doilea trimestru al anului au scăzut cu 10% la tractoare, comparativ cu anul anterior iar în America de Sud au scăzut chiar cu 30%. În comparație, vânzările AGCO în Europa au scăzut doar un procent. Marja operațională în al doilea trimestru din 2016 a fost mai mare decât în cel de-al doilea trimestru din 2015.

„Condițiile de afaceri din Europa sunt foarte dure. Vânzările în al doilea trimestru au fost excelente în regiunea EAME, am atins un plus de cinci procente, deși piața a scăzut cu un procent”, a mai spus Dr. Rob Smith. De asemenea, vicepreședintele AGCO anunță creșteri de prețuri pentru industria echipamentelor agricole în 2017, ca urmare a creșterii cu 33% a prețurilor pentru oțel în ultimele șase luni, precum și majorării salariilor în Germania.

 

Fendt rămâne optimist

Anul trecut Fendt a vândut 13.678 tractoare (din care 63% în afara Germaniei) și, deși mediul economic din industria de echipamente agricole rămâne o provocare, estimează că va vinde un număr similar de unități și în acest an. De asemenea, compania estimează vânzări ușor mai ridicate de combine și prese de balotat, vânzări stabile pentru Katana - mașina de recoltat furaje cu autopropulsie. Din luna septembrie, Fendt a introdus în portofoliu și echipamente pentru pășuni iar compania se așteaptă să vândă peste 500 de cositori, greble și răvășitoare de fân până la sfârșitul acestui an.

Peste 90% din tractoarele și utilajele Fendt sunt destinate pieței din Europa de Vest și Centrală. „Obiectivul nostru pe termen mediu este de a crește continuu cota de piață Fendt în Europa, de la nivelul actual de 8,3% până la 10%”, a declarat Peter-Josef Paffen, președintele Consiliului de management al AGCO/Fendt. În Germania, tractoarele Fendt au o cotă de piață de aproape 20%.

Grupul AGCO a continuat să investească masiv (cca. 60 de milioane de euro în acest an, la fel ca și anul trecut) în cercetare și dezvoltare. Acesta este un mesaj important în ceea ce privește continuarea proiectelor actuale și dezvoltarea de noi tehnologii și produse.

 

„Route 66” - Strategia de piață

Succesul strategiei de piață a AGCO - „Route 66” a contribuit la buna performanță a Grupului și a confirmat succesul noii structuri de distribuție. „Route 66” include canale de distribuție exclusivă pentru mărcile AGCO, Massey-Ferguson și Fendt. Ambele branduri oferă o linie completă de produse. Portofoliul include tractoare, combine, prese de balotat și, începând din acest an, echipamente pentru furaj.

 

Soluția Cloud pentru roboți de control aici foto fendt 3

Prin proiectul de cercetare MARS, AGCO/Fendt a dezvoltat „roboți” - mici unități care, cu ajutorul unei soluții bazate pe Cloud, pot fi controlate independent de locație în timpul operațiunilor de însămânțare. Acestea pot fi planificate și monitorizate în orice moment utilizând aplicația MARS (Mobile Agricultural Robot Swarms). Plasarea exactă a fiecărei semințe poate fi documentată și salvată în Cloud, după care operațiile de întreținere ulterioară pot fi executate cu precizie, folosind mai puține intrări. Alimentați cu baterie, roboții au o greutate redusă și funcționare autonomă. 

Proiectul de cercetare MARS este implementat de către AGCO/Fendt, împreună cu Universitatea din Ulm. Prin MARS se promovează o manipulare durabilă, economică a produselor alimentare și a pesticidelor și crește potențialul de producție.

Aplicația MARS permite planificarea ușoară a operațiunilor de însămânțare. Utilizarea interfeței, parcela dorită, cultura/semințele, modul de semănat și densitatea, precum și numărul de roboți pot fi selectate din datele disponibile. Un algoritm inteligent (OptiVisor) planifică operațiunile robotului, pe baza parametrilor care au fost introduse și calculează timpul necesar pentru a finaliza sarcina. De îndată ce unitatea de logistică a fost poziționată, utilizarea roboților poate fi pornită cu aplicația. Roboții comunică prin Cloud, astfel încât coordonatele geografice pot fi salvate pentru fiecare locație.

Proiectul de cercetare este sponsorizat de Uniunea Europeană în cadrul programului PC7 și face parte din Echord++.

 

 

O NOUĂ CULOARE LA FENDT: VERDE NATURAL „NATURE GREEN”

Toata gama de produse full-line Fendt este acum disponibilă în noua culoare Fendt Nature Green. Așa cum au prezentat-o în comunicatul oficial, noua culoare nu este o revoluție, ci mai degrabă o evoluție, deoarece verdele „Fendt” a fost reînnoit de mai multe ori în istoria acestei companii tradiționale. Acum se schimbă binecunoscutul verde „Fendt” în mod deliberat și vizibil, pentru a da produselor sale o asociere vizuală actuală și high-tech.

Noul amestec de pigmenți creează o nouă impresie: mai luminos, mai viu și mai complex. Acum radiază mai multă căldură, naturalețe și profunzime, fiind cel mai proaspăt verde din industria de echipamente agricole.

Nature Green se potrivește cu identitatea mărcii, împreună cu albul acoperișului cabinei, jantele roșii și corpul gri. Mașinile Fendt pot exprima încă o dată, prin culoare, ceea ce au încă de la începuturi: precizie, calitate și fiabilitate.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.16(177) 15 - 30 septembrie 2016

Vizualizat: 588 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!