BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fendt aduce Viitorul în Câmp

Publicat: 28 septembrie 2018 - 12:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

„Future to the Field” ("Viitorul în câmp") a fost deviza celei mai mari desfăşurări de "putere şi forţă" Fendt. Niciodată nu a mai fost văzut un eveniment la care să participe (într-un singur loc) atâtea tractoare, combine şi maşini Fendt. Aproximativ 50 de mii de persoane au fost prezente, pe 23 august, la Wadenbrunn, în apropiere de Würzburg, Germania, pentru a se bucura de fascinanta lume a tehnologiei Fendt.

"Fendt Saaten-Union Field Day 2018" se desfăşoară în anii fără Agritechnica, la Wadenbrunn. Alături de Fendt, partener al evenimentului a fost Saaten-Union, alături de zeci de producători de maşini agricole, anvelope şi inputuri pentru agricultură.
Evenimentul a oferit companiei germane posibilitatea de a-şi prezenta gama de produse full-line, în continuă creştere. Fendt "Feldtag" este un adevărat spectacol şi este considerat cel mai mare eveniment în câmp (al unei singure companii) din Europa. "Nu este doar un eveniment foarte special pentru vizitatori, ci şi pentru noi, pentru companie", a declarat Peter-Josef Paffen, vicepreşedinte AGCO şi managing director Fendt.
La invitaţia MEWI, am participat şi la prezentările din 22 august, rezervate dealerilor, clienţilor VIP şi presei, în ziua anterioară marelui evenimentului, atunci când a avut loc şi Conferinţa internaţională pentru presă. Fendt a grupat expunerea tehnologiilor în şase centre (hub-uri) dedicate prezentării tractoarelor, recoltării furajelor, aplicării pesticidelor, agriculturii de precizie, lucrărilor solului şi combinelor pentru recoltarea cerealelor (Fendt efficient tractor technologies; Fendt quality in green harvesting; Fendt Precision in Application; Fendt smart farming; Fendt power to the ground şi Fendt performance in golden harvesting). Organizatorii au pus la dispoziţia vizitatorilor şi o aplicaţie "Fendt Field Day" pentru utilizatorii iOS şi Android (ce putea fi descărcată gratuit) cu prezentarea generală a programului, lista de expozanţi, o hartă şi alte informaţii despre maşinile Fendt.

Fendt aduce Viitorul în CâmpClick pe poza pentru galerie!

Fascinanta paradă a tehnologiei Fendt
Desfăşurat pe o suprafaţă de peste 90 de hectare, evenimentul pentru marele public s-a deschis cu o paradă a tractoarelor şi maşinilor Fendt. În paralel cu expunerea şi prezentarea statică a maşinilor Fendt, vizitatorii au avut posibilitatea să vadă în demonstraţii practice atât echipamentele Fendt, cât şi combinaţii de lucru ale tractoarelor Fendt cu maşini ale altor producători (Horsch, Lemken, Amazone, Vaderstad, Kverneland, Gassner, Kinzinger, Rauch, Joskin, Muthing, Kerner, Kockerling, Treffler, Humus, Farmtec, Saphir şi alţii).
Alături de tractoarele Fendt, acum şi în varianta şenilată, combinele Ideal au atras probabil cei mai mulţi vizitatori. "Vizitatori" este un termen impropriu, pentru că toţi cei prezenţi la eveniment sunt convins că sunt (într-un fel sau altul) fani Fendt. Pentru aceştia nu a contat căldura, praful sau înghesuiala/aglomeraţia, toţi îşi doreau să ajungă cât mai aproape de tractoare şi utilaje, să le atingă şi să le studieze şi, desigur, să le fotografieze.
Aşa cum spunea Cristian Rista, unul dintre fermierii români prezenţi la eveniment şi un fan "înrăit" Fendt, am plecat de la eveniment cu un singur mare regret... "acela că timpul a fost prea scurt. Am mai fi stat măcar două-trei zile".

Fendt conduce în clasamentul vânzărilor de tractoare din Germania
Rezultatele lunare ale barometrului de afaceri CEMA arată o creştere stabilă în primele şapte luni ale anului 2018. Cu toate acestea, valorile în scădere uşoară din ultimele patru luni consecutiv pot indica faptul că s-a atins un maxim. În unele regiuni din Europa s-au înregistrat recolte bune sau chiar excelente, însă în centrul, nordul şi estul Germaniei este o secetă extremă. Producţia şi randamentele reduse, asociate, au efect asupra agricultorilor. Acum, totul depinde de evoluţia reală a preţurilor şi a veniturile pe care le vor realiza fermierii în următoarele câteva luni.
Piaţa germană a tractoarelor rămâne cea mai importantă pentru Fendt, circa o treime din producţia anuală fiind livrată clienţilor din Germania. Statisticile oficiale ale Autorităţii federale pentru transportul auto privind înregistrările de tractoare din Germania sunt, în prezent, influenţate de o serie de factori speciali. În decembrie 2017, a existat un număr considerabil de înregistrări, de circa patru ori mai multe decât în mod obişnuit. Majoritatea tractoarelor au fost declarate în conformitate cu vechile norme UE. Aceasta explică scăderea semnificativă a noilor înregistrări în Germania (cu 10,7%) în prima jumătate a anului 2018, situaţie care nu corespunde evoluţiei actuale a pieţei. În prima jumătate a anului 2018, Fendt a ocupat primul loc cu 3.050 de înregistrări şi o cotă de piaţă de 24,2%, cu 0,6 puncte procentuale mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
În ceea ce priveşte tractoarele mari, de peste 300 CP (Fendt 900 şi Fendt 1000 Vario), Fendt ocupă primul loc cu o cotă de piaţă de 40% şi 366 unităţi. În evaluarea performanţelor pieţei, trebuie remarcat faptul că gama de tractoare Fendt porneşte de la 70 CP.

"Mediul economic pentru industria agricolă rămâne pozitiv”
„În opinia noastră, există două motive majore pentru această evoluţie pozitivă. Unul dintre ele este tractorul Fendt, complet şi atractiv, de la 70 la 517 CP, pentru profesioniştii din toate domeniile. Partenerii independenţi de distribuţie Fendt în Europa joacă, de asemenea, un rol decisiv în succesul nostru. Dezvoltarea continuă şi extinderea reţelei de vânzări Fendt oferă o forţă suplimentară, cum se întâmplă de exemplu pe pieţele de volum mare - Franţa şi Italia. În Franţa ne consolidăm locul al treilea pe care l-am obţinut pentru prima dată în 2017, cu o creştere suplimentară a vânzărilor de unităţi şi a cotelor de piaţă. În Italia, avem o şansă bună de a creşte vânzările de tractoare Fendt la peste 1.000 unităţi, pentru prima dată în istoria companiei. În Polonia, restructurarea reţelei de distribuţie Fendt dă rezultate pozitive. Vom avea o reţea de distribuţie omniprezentă Fendt în vigoare până la sfârşitul anului 2018. Obiectivul nostru este de a creşte cota de piaţă a Fendt în Polonia cu 5% în următorii câţiva ani", a afirmat Peter-Josef Paffen.
În America de Nord, vor vinde mai mult de 800 de tractoare (Fendt şi Challenger) pentru prima dată în 2018, după ce volumul mediu al vânzărilor, în ultimii ani, a fost de aproximativ 400 de unităţi. Acest lucru se datorează în principal noului model Fendt 1000 Vario. Au fost făcuţi, de asemenea, primii paşi pentru promovarea liniei Full Fendt în America de Nord. Aici, noua combină de recoltat AGCO IDEAL este vândută numai sub marca Fendt. Acesta este un angajament clar al mărcii Fendt în această regiune. Dezvoltarea solidă a afacerilor Fendt în America de Nord permite o creştere a numărului de tractoare planificate a fi vândute la 2000, pe termen mediu. Obiectivul anterior viza 1000 de unităţi.
Conform declaraţiilor oficiale, a crescut semnificativ şi volumul vânzărilor din Australia şi din Noua Zeelandă. Dacă în anii precedenţi livrările atingeau 200-300 de unităţi, în 2017 au fost comercializate 427 de tractoare Fendt în aceste state. Obiectivul pentru anul 2018 este livrarea a 550 de tractoare Fendt. Au fost făcuţi şi primii paşi pentru promovarea gamei complete Fendt în această regiune, prin lansarea pe piaţă a vagoanelor Fendt Tigo şi a maşinilor pentru baloţi rotunzi, în sezonul 2018/2019.

Fendt este acum un "full liner"
Vânzările de anul trecut şi cele estimate pentru anul acesta cuprind creşteri importante pentru: tractoarele şenilate, presele pentru baloţi rotunzi, remorcile Tigo şi maşinile de erbicidat Rogator, succes explicabil şi prin faptul că aceste mărci au intrat "sub culorile" Fendt.
Vânzări pe plus sunt estimate şi pentru tractoarele pe roţi (15.020 unităţi în 2017 şi 16.800 unităţi în 2018), pentru combine (Fendt seriile X, P, C, L, E şi Fendt Ideal 7,8,9) de la 353 unităţi (în 2017), la 500 unităţi în 2018, precum şi pentru presele de balotat (Fendt 990, 1270, 1290, 1290 XD, 12130, 1290) de la 105, la 125 de unităţi. O uşoară plafonare a vânzărilor se remarcă la Katana - combina autopropulsată pentru furaje, din care anul trecut au vândut 43 unităţi, iar în acest an este estimată livrarea a 42 unităţi.


PLANURILE AMBIŢIOASE DE PRODUCŢIE CONTINUĂ
„Ne aşteptăm să construim 16.800 de tractoare în 2018, aşa că ţinta estimată anterior de 20.000 de unităţi în 2020 este cu siguranţă posibilă", a anunţat Peter-Josef Paffen. Creşterea vânzărilor în pieţele relativ noi a fost însoţită de consolidarea poziţiei în ţări precum Franţa şi Italia. "În Italia vom depăşi pentru prima dată vânzarea a 1000 de tractoare. Ţinta noastră este să atingem o cotă de piaţă de 9% din totalul vânzărilor de tractoare şi în Europa Centrală şi de Vest", a declarat cu optimism Peter-Josef Paffen.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 15/220 (ediţia 1-14 septembrie 2019)

Vizualizat: 300 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?