Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fendt 900 Vario - prima opțiune a fermierilor

Publicat: 11 decembrie 2016 - 00:12
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Deși nu s-a tras linia finală, la MEWI se știe deja că alegerea numărul 1 a fermierilor s-a îndreptat, și pentru anul 2017, spre tractoare din seria 900 Vario a binecunoscutului producător german Fendt.
Încă din anul 1995, această serie este lider pe piața de tractoare pentru fermele de mari dimensiuni și pentru companiile subcontractante din Europa.

Cu o putere maximă de 390 CP, un tractor din seria 900 Vario, datorită noilor tehnologii pe care le încorporează, contribuie la obținerea unor rezultate mai bune, cu mai multă ușurință. Investind într-un Fendt din seria 900 Vario, clienții noștri beneficiază de cel mai bun tractor din clasa de mare putere, preferatul fermelor de mari dimensiuni de oriunde în lume. Fendt 900 Vario beneficiază de expertiza producătorului german în materie de transmisie, electronică, eficiență și putere, iar datorită construcției sale stabile și ușoare, a sarcinii utile ridicate și a tehnologiilor unice, acest tractor de mare putere contribuie la obținerea unor rezultate mai bune.

Fendt 900 Vario_bClick pe poza pentru galerie!
Cele cinci modele ale serie Fendt 900 Vario au puteri cuprinse între 270 și 390 CP, nava-amiral a seriei fiind Fendt 939 Vario. Dacă la cele șapte motive pentru care fermierii aleg Fendt 900 Vario, prezentate în cele ce urmează, adăugați ca avantaj service-ul profesionist, exclusiv prin MEWI, veți înțelege de ce un astfel de tractor se află, pentru al treilea an consecutiv, pe lista preferințelor fermierilor.

7 motive pentru care seria 900 Fendt este alegerea nr. 1 a fermierilor de top
1. Cumul de inovații pentru rezultate mai bune. La tractoarele de mare putere contează mult atât performanța și profitabilitatea, cât și confortul și siguranța. Față de modelele anilor trecuți, un Fendt din seria 900 Vario are, în 2016, o serie de inovații care contribuie la poziționarea acestuia printre liderii industriei:
- Cabina X5, având spațiu util mare (3,5 mc) și parbriz panoramic;
- Tractor cu o bază ușoară, cu o greutate a vehiculului de 10,8 tone;
- Sarcină utilă ridicată, de până la 7,2 tone, și o greutate totală admisă de până la 18 tone;
- Sistem de reglare a presiunii în anvelope Fendt VarioGrip încorporat (dotare opțională);
- Sistem anti-blocare la frânare ABS;
- Curățare automată a radiatorului prin intermediul ventilatorului reversibil;
- Suspensie independentă a roților, cu echilibrare automată, pe puntea față, cu funcția de blocare;
- Concept de iluminare cu LED pentru faruri și pentru luminile de lucru;
- Cea mai recentă generație de Varioterminal cu ecran tactil și taste;
- TMS cu regimul de lucru automat al motorului 2.0 pentru gestionarea perfectă a motorului și a transmisiei;
- Noul sistem de ghidare automată Fendt VarioGuide;
- Comanda automată a secțiunilor cu SectionControl Assistant;
- VariableRateControl (VRC) permite să se lucreze de pe hărțile aplicațiilor.
2. Eficiență sporită. La Fendt 900 Vario se regăsesc inovații fundamentale, care îmbunătățesc și mai mult eficiența acestei serii de tractoare. Inovația principală este combinarea noilor tehnologii ale motoarelor cu varianta optimizată a transmisiei continuu- variabilă Vario - o combinație a celor mai bune elemente. S-au obținut, astfel, o dinamică mai bună, un cuplu mai mare și o disponibilitate sporită de putere. În același timp, soluții inteligente, cum ar fi sistemul de management al tractorului TMS, asigură un consum redus atât de combustibil, cât și de AdBlue.
3. Mai multă precizie. Cu sistemul SectionControl complet automat pentru utilajele atașate compatibile ISOBUS se poate semăna, aplica îngrășământ sau erbicide fără suprapuneri. Acest lucru previne tratamentul dublu și zonele lucrate în afara limitelor câmpului. Cu ajutorul asistentului SectionControl se pot seta valorile de corecție pentru fiecare utilaj atașat, rapid și ușor. Punctele de pornire și oprire pot fi setate precis chiar de la început, ceea ce are automat ca rezultat aplicarea economică a materialelor pentru agricultură (input-uri).
4. Lestare optimă. Fie că folosiți tractorul Fendt 900 Vario pentru a lucra terenul, pentru remorcare sau pentru operațiuni speciale, veți beneficia de fiecare dată de greutatea sa redusă fără încărcătură, de doar 10,8 tone. Pe de o parte, aveți rezerve ridicate de sarcină utilă, de până la 7,2 tone, și, pe de altă parte, nu trebuie să transportați o greutate inutilă. Un concept de lestare personalizat este ideal pentru lucrul în condiții grele.
5. Sistem de reglare a presiunii în anvelope Fendt VarioGrip încorporat. Avantajele presiunii optime în anvelope sunt clare: Scăderea presiunii în anvelope pe teren mărește suprafața de contact dintre anvelopă și sol, ceea ce îmbunătățește tracțiunea și reduce patinarea roților. Conform unor testări neutre, efectuate la universități de profil, acest avantaj aduce o economie de combustibil cu până la 8% și mărește zona de acoperire cu până la 8%. Puterea de tracțiune poate fi mărită, de asemenea, cu până la 10%. În plus, se reduce tasarea solului și, prin urmare, scad la minim pierderile de producție. Când conduceți pe drumuri publice, o presiune mai mare a aerului asigură o manevrabilitate mai stabilă și scade rezistența la rulare, ceea ce reduce consumul de combustibil și uzura anvelopelor.
6. Siguranță maximă pe șosea și pe câmp. Cu sistemul unic de control al stabilității Fendt (Fendt Stability Control - FSC) vă simțiți în siguranță la condus, chiar și la intrarea în curbe. În același timp, sistemul de frânare care nu necesită practic întreținere, alcătuit din frâne cu discuri umede multiple pentru roțile din față și din spate, oferă o siguranță ridicată în timpul deplasării și o încetinire excelentă. Sistemul inteligent de comandă a luminilor de frână activează luminile de frână și îi avertizează pe cei din spate că încetiniți, chiar și atunci când pedala de frână nu este apăsată.
7. Optim în mod automat. Transmisia continuă include funcții automate importante care optimizează și mai mult coordonarea tractorului și transmisia și reduc volumul de muncă al operatorului. Cea mai importantă funcție a acesteia este regimul de lucru al motorului complet automat, generația 2.0. Acesta reglează raportul de transmisie în funcție de viteza presetată și de necesarul de putere, astfel încât turația motorului să fie redusă la intervalul de consum optim de combustibil. Există valori optime diferite, ce pot fi setate ca limită de sarcină pentru operațiuni diferite, ca de exemplu transport, lucrări ale solului în condiții grele sau cu utilaje atașate acționate de priza de putere. Tractorul setează limita de încărcare ideală în mod automat. Așadar, operatorii nu trebuie să regleze în mod activ regimul de lucru al motorului pentru fiecare operație. Iar interacțiunea dintre motor și transmisie este perfect adecvată pentru fiecare lucrare. De asemenea, operatorii pot seta și manual regimul de lucru al motorului.

Text și foto: MEWI
www.mewi.ro


REȚEAUA FENDT SERVICE
Pentru performanțe de sută la sută, este nevoie de service sută la sută, oferit în România de MEWI. Pe lângă cea mai bună diagnoză și ușurința în reparare, departamentul de service include disponibilitatea permanentă a pieselor de schimb în timpul campaniilor. Mai mult, prin rețeaua Fendt Service este scurtat drumul dintre client și personalul de service calificat. De asemenea, primiți și o garanție de 12 luni pentru piesele originale Fendt și pentru montarea lor. Iar reparațiile cu piese originale garantează păstrarea valorii unui Fendt.

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 21 (182) din 1-15 decembrie 2016

Vizualizat: 484 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!