Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

FENDT 800 VARIO - Superior până la ultimul detaliu

Publicat: 21 iunie 2021 - 10:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cunoscut ca fiind un tractor din clasa de mare putere, Fendt 800 Vario se diferențiază prin natura sa compactă, flexibilitate și performanță. Cu până la 287 CP, nu este puternic doar în câmp, ci este superior și la transport.

FENDT 800 Vario_b

Seria de tractoare specializate Fendt 800 Vario include patru modele (Fendt 822 Vario, Fendt 824 Vario, Fendt 826 Vario, Fendt 828 Vario) cu puteri ale tractoarelor din această serie cuprinse între 226 CP și 287 CP (conf. ECE R120). Toate modelele sunt disponibile în versiunile Power, PowerPlus, Profi și ProfiPlus. Vârful de gamă, Fendt 828 Vario, atinge un maxim de 287 CP.

 

PRIN CE SE REMARCĂ FENDT 800 VARIO?


1. Sistem de reglare a presiunii în anvelope Fendt VarioGrip încorporat

Reducerea consumului combustibilului, creșterea puterii de tracțiune, manevrarea stabilă, toate acestea pot fi optimizate datorită integrării sistemului VarioGrip de reglare a presiunii. Sistemul adaptează presiunea în anvelope de la 0,6 la 2,5 bari în cel mai scurt timp, chiar şi în timpul deplasării.

Conform testelor, ”presiunea ideală în anvelope contribuie la economisirea de combustibil cu până la 8% și creșterea zonei de acoperire cu până la 8%. Puterea de tracțiune poate fi mărită, de asemenea, cu până la 10%”, conform unui studiu al Universității de Științe Aplicate în Agricultură, Westphalia de Sud, Soest.

2. Greutate redusă cu sarcină utilă ridicată

Utilizată, în principal, pentru lucrări agricole, și, de asemenea, pentru lucrări de transport sau specializate (construcții, forestier etc.), seria Fendt 800 Vario are o greutate fără sarcină de numai 9,5 tone și o greutate totală admisă de până la 16 tone.

3. Eficiență sporită, consum redus de combustibil

Fendt este sinonim cu eficiența și consumul redus de combustibil, afirmație dovedită de fiecare dată în testele practice DLG PowerMix. Conform unuia dintre acestea, tractorul 828 Vario este unul dintre cele mai economice tractoare din clasa de mare putere care a fost vreodată testat, cu rezultatele sale pentru consumuri de 248 g/kWh motorină și 14,1 g/kWh AdBlue.

După prima lucrare cu 828, nu ne-a venit să credem! Consum de 3,5 litri la hectar, la discuit, după floarea soarelui! L-am tot resetat și apoi am sunat la Service, crezând că e o eroare de calculator! Ni s-a spus că e corect”,afirma în 2014 Viorel Marinaș, administrator VILCOM, Turnu Măgurele, jud. Teleorman, unul dintre clienții noștri importanți.

Fendt VARIO 8000 la lucru_b

4. Putere de tracțiune mare grație suspensiei cu autoreglare a nivelului punții față

Alinierea suspensiei punții față a tractorului Fendt 800 Vario a fost optimizată pentru lucrul în condiții grele. Acest lucru permite un transfer cu 7% mai mare al tracțiunii față de o punte fără suspensie, deoarece roțile se adaptează perfect la sol, ceea ce împiedică patinarea roților din cauza frecării insuficiente.

5. Dinamică și stabilitate la viteze mari

Motorul Deutz de 6 cilindri, prevăzut cu un sistem de injecție common rail și o capacitate cubică de 6,06 litri, îi asigură tractorului vigoarea și dinamica necesare. Performanța motorului permite reducerea turației nominale la 2.100 rpm, îmbunătățind eficiența consumului de combustibil și reducând nivelul de zgomot, pentru a crea un mediu de lucru plăcut.

Răcitorul intermediar dublu asigură o combustie mai eficientă a combustibilului și o performanță îmbunătățită. De asemenea, dotat cu sistem de purificare a gazelor eșapate (SCR), filtru de particule (CSF), recircularea gazelor și respectând norma de poluare Stage V, Vario 800 obține cel mai scăzut consum de combustibil și de AdBlue.

6. Soluții inteligente pentru agricultura de precizie

Tactoarele Fendt cu Varioterminal 10.4 și sistem VarioGuide cu receptoare NovAtel® sau Trimble® pot folosi ContourAssistant Fendt, funcție cu ajutorul căreia puteți înregistra diferitele segmente ale câmpului cu o singură cursă dus-întors, un mod rapid și simplu, prin a adăuga limitele parcelei.

Cu sistemul SectionControl complet automat pentru utilajele atașate compatibile ISOBUS puteți semăna, aplica îngrășământ sau erbicide fără suprapuneri, cu până la 36 de lățimi de secțiune. Acest lucru previne tratamentul dublu și zonele lucrate în afara limitelor câmpului, ceea ce are automat ca rezultat aplicarea economică a materialelor.

7. Sistem hidraulic imbatabil

Fendt 800 Vario oferă mai multe interfețe decât oricare alt tractor din clasa sa de performanță: șase supape electrohidraulice cu dublă acționare în spate plus două în față, sistem tip „Power Beyond”, conexiune ISOBUS și multe altele. În total, Fendt 800 Vario are peste 24 de racorduri, amplasate în mod practic atât în partea din față, cât și în partea din spate. Acestea asigură o mare varietate de operații și atașarea fără probleme a tuturor utilajelor - pentru a forma o echipă de lucru eficientă alcătuită din tractor și utilaj atașat.

Dispozitivul electrohidraulic de cuplare spate, cu o capacitate maximă de ridicare de 11.110 daN, asigură ridicarea la înălțime maximă, fără nicio problemă, chiar și a celui mai greu utilaj agricol atașat în spate, pentru această clasă de putere. O capacitate de ridicare maximă de până la 5.040 daN în față permite utilizarea de utilaje atașate grele.

un articol realizat de MEWI

mai multe pe această temă www.mewi.ro

Vizualizat: 770 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Ilie Popescu are o singură preferinţă - John Deere

Astăzi, grupul de firme Olt Piess deţine nu mai puţin de 13 tractoare, 9 combine şi două sprayere autopropulsate pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, toate marca John Deere. „Avem trei tractoare mari, de aproape 600 CP, două pe şenile şi altul pe roţi, dar articulat. Ele sunt folosite evident la lucrările grele. Spre exemplu, anul acesta, pentru că ne-au permis condiţiile din câmp, am arat în jur de 70% din suprafaţă. O dată la trei ani am observat că trebuie să întoarcem brazda”

„John Deere m-a convins prin fiabilitatea echipamentelor. Dar la fel de importantă a fost şi relaţia cu IPSO Agricultură. Ne respectăm reciproc şi atunci e normal să fim mulţumiţi de acest parteneriat. În zona noastră există şi o echipă de service foarte bună” - ILIE POPESCU, administrator Olt Piess SRL

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta! Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?