Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Fendt 1167 Vario MT - Șenile, transmisie Vario și aproape 700 CP

Publicat: 21 septembrie 2021 - 11:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Noua serie de tractoare cu șenile Fendt 1100 Vario MT a fost lansată la Agritechnica 2019. La sfârșitul lunii iulie, a ajuns în România modelul Fendt 1167 Vario MT, un adevărat vârf al tehnologiei.

Fendt 1167 Vario MT - Șenile, transmisie Vario și aproape 700 CP_b

Fendt 1100 Vario MT reprezintă simbioza perfectă dintre, pe de o parte, totalitatea cunoștințelor acumulate la Challenger în cei treizeci de ani din domeniul construirii tractoarelor cu șenile și, pe de altă parte, experiența Fendt în construirea transmisiilor fără trepte, la care se adaugă asigurarea confortului deplin în exploatare.

În România a ajuns la sfârșitul lunii iulie, pentru mai multe demonstrații în zona de vest și de sud a țării, modelul Fendt 1167 Vario MT, despre care unul dintre operatorii săi afirma că este ”mult mai ușor de manevrat decât s-ar fi așteptat de la un tractor atât de mare”.

 

Șenilă + motor MAN


Cele 4 modele, Fendt 1151, 1156, 1162 și vârful de gamă 1167 Vario MT, au puteri maxime cuprinse între 510 și 670 CP. Primele trei sunt propulsate de un motor MAN în 6 cilindri de 15,2 litri, iar 1167 de un motor MAN de 16,2 litri. Având o putere constantă de 670 CP și cu un cuplu de peste 3100 Nm, 1167 poate face față celor mai mari utilaje pentru prelucrarea solului sau semănătoare pneumatice de pe piață. Indiferent de capacitate, ambele motoare au fost proiectate să ofere cuplul maxim între 1100 și 1400 rpm. Acest concept de turație redusă a devenit foarte popular pentru tractoarele Fendt care utilizează motorul MAN, deoarece produce putere și cuplu enorme la o turație foarte mică a motorului, ceea ce reduce uzura acestuia, nivelul de zgomot în cabină, consumul de combustibil și mărește fiabilitatea componentelor grupului motopropulsor în același timp. Ventilatorul antrenat hidraulic, controlat electronic, conservă mai mult din puterea necesară tractării utilajelor atașate solicitante.

Fendt 1167 Vario MT - Șenile, transmisie Vario și aproape 700 CP (1)_b


Transmisia VarioDrive


În inima fiecărui tractor Fendt se află transmisia Vario. Noua serie 1100 Vario MT este dotată cu cea mai recentă versiune a transmisiei, VarioDrive, care asigură domenii de viteză infinite, de la 20 m/h până la 40 km/h, permițând acestui tractor mare să fie reglat fin pentru o viteză precisă a utilajului atașat.

 

Confort excepțional

 

Sistemul MobileTrac a oferit dintotdeauna clienților un confort excepțional al suspensiei. Secondat acum de noul sistem de lucru la turație redusă Fendt iD, transmisia VarioDrive și de noi elemente de suspensie, 1100 Vario MT oferă mult mai mult în ceea ce privește confortul suspensiei. O caracteristică complet nouă a acestui tractor este SmartRidePlus, un sistem automat de reglare a nivelului, care menține permanent vehiculul în contact cu solul în timpul conducerii.

 

Comenzi intuitive


În cabină se regăsesc aceleași comenzi intuitive și codificate cromatic prezente în toate tractoarele Fendt. Preferatele clienților, precum joystick-ul multifuncțional și terminalul de 10,4 inchi, permit operatorilor să configureze și să controleze cu ușurință sisteme precum VarioGuide sau cel hidraulic, funcții ale grupului motopropulsor și caracteristici de automatizare a utilajelor atașate, printre multe altele. Cu Fendt Connect, utilizatorii pot să gestioneze și să transfere cu ușurință datele tractorului pentru managementul complet al vehiculului.

 

Alte îmbunătățiri


1. Rolele mediane au acum un diametru mai mare, ceea ce înseamnă rotații mai puține și o durată de viață mai lungă.

2. Bara de direcție suspendată, la fel ca la tractoarele cu șenile 900 Vario MT, dispune de un arc elicoidal care îi oferă libertate suspensiei șasiului pe bara de direcție, pe ambele laturi ale tractorului.

3. La partea din spate există trei posibilități diferite: fie o bară de tractare oscilantă liberă, fie o bară de tractare cu comandă hidraulică, fie un cârlig de remorcare în 3 puncte cu comandă hidraulică.

Dar acum, pentru prima dată, cu ajutorul terminalului operatorului Fendt și al stației operatorului Fendt din cabină, există mult mai multe posibilități, putând fi configurat fie în modul automat, fie în poziția flotant sau reglat manual.

4. În ceea ce privește partea hidraulică, există același sistem hidraulic ca la tractoarele cu șenile Fendt 900 Vario MT. Aceasta înseamnă fie debitul standard de 220 l/min cu o pompă sau sistemul de pompă dublă, cu un debit de 440 l/min.

5. O caracteristică complet nouă a acestui tractor este SmartRidePlus, un sistem automat de reglare a nivelului, care menține vehiculul în contact cu solul în timpul conducerii, chiar și atunci când condițiile de balastare se modifică. Toate acestea sunt realizate de un cilindru hidraulic, care este situat în partea de sus a arcului elicoidal al suspensiei SmartRide, care poate fi ridicat, coborât sau configurat în modul ”reglarea nivelului”.

 

Opțiuni ca la tractoarele Fendt cu roți


La noua serie 1100 Vario MT, este utilizată exact aceeași cabină ca cea a seriei 900 Vario MT. Aceasta include suspensia cabinei și același mediu al operatorului Fendt, adică toți operatorii care pot conduce tractoare cu roți Fendt se vor simți imediat confortabil pe noile tractoare cu șenile. Pentru întoarcerile la capăt de rând există funcția Turn Assistant și, desigur, și toate celelalte opțiuni Fendt ca la tractoarele cu roți.

un articol realizat de MEWI

mai multe pe această temă www.mewi.ro

Vizualizat: 1154 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?