Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

FarmSight de la John Deere

Publicat: 14 mai 2017 - 00:23
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• precizie şi... mai mulţi bani în bugetul fermei

"Serviciile John Deere FarmSight reprezintă un exemplu pentru modul în care tehnologia schimbă agricultura şi oferă noi posibilităţi ce vă pot aduce economii reale. De exemplu, investiţia într-un dispozitiv de testare a umidităţii se va dovedi rentabilă deoarece vă va ajuta să recoltaţi fânul şi cerealele la momentul potrivit", explica Luc Boyer, Director de Service şi Piese de Schimb IPSO Agricultură, avantajele sistemelor inteligente John Deere.

FarmSight de la John Deere_bClick pe poza pentru galerie!

Maşinile agricole echipate cu tehnologia de ultimă generaţie wireless JDLink sunt în permanenţă online şi pot fi monitorizate de la distanţă prin intermediul internetului, de pe un calculator, o tabletă sau un smartphone. Sistemul FarmSight furnizează date precise privind poziţia utilajului, aparatura şi sistemele de control, inclusiv în timpul lucrului. Cu permisiunea fermierului, reprezentantul local al firmei poate diagnostica pro-activ şi optimiza funcţiile maşinilor agricole, asistă operatorii, coordonează flota de combine în timpul recoltării şi utilizează datele din câmp pentru o mai bună analiză agronomică. Aplicaţiile John Deere includ întreţinerea preventivă, optimizarea maşinii privind consumul de carburant şi performanţele de putere, precum şi informaţii agronomice mai detaliate pentru un mai bun proces decizional.

Economie de timp şi de bani
• Durată de funcţionare crescută. FarmSight permite o planificare mai bună a bugetului, întreţinerea preventivă şi o durată de funcţionare mult mai mare. Sistemul realizează monitorizarea de la distanţă şi dispune de un program de întreţinere pro-activ, conceput pentru a exploata la maximum utilajele fără oprire.
• Performanţa înaltă (costuri reduse cu combustibilul, îmbunătăţirea abilităţilor operatorului, o productivitate mai mare) se obţine prin monitorizarea indicatorilor cheie de funcţionare, precum consumul de combustibil pentru fiecare maşină agricolă în parte, pentru a maximiza eficienţa şi productivitatea acestora.
• Optimizarea logisticii (o mai bună gestionare a flotei, minimizarea costurilor cu combustibilul) se caracterizează prin monitorizarea mai multor maşini agricole pentru a creşte eficienţa flotelor mari de maşini agricole, de exemplu prin optimizarea logisticii combinelor şi a remorcilor de transport în timpul recoltării. Un tractor asistat de o singură remorcă funcţiona în câmp cu mai multe combine de recoltat. Folosind tehnologia wireless John Deere FarmSight, operatorul a aflat că pe parcursul întregului sezon o combină consumă aproximativ 10% din timpul său, funcţionând la turaţie redusă cu buncărul de cereale plin. Această combină a fost prezentă pe câmp 10 ore pe zi timp de 20 de zile în cursul unui sezon, astfel, combina a funcţionat la parametri reduşi, aşteptând să descarce timp de 20 de ore. În acest timp, combina ar fi putut să recolteze încă 80 ha sau 600 tone, adică echivalentul a 10.000 euro din cifra de afaceri a fermei respective.
• Informaţiile agronomice (managementul mai bun al culturilor, trasabilitatea proceselor de lucru, controlul intrărilor în câmp) ajută la luarea deciziilor, pentru a mări productivitatea şi profitabilitatea.
• Planificarea eficientă a stocului de furaj pentru iarnă. Dispozitivele de măsură implicite ale sistemului HarvestLab ajută acum producătorii de lapte să îşi echilibreze reţeta furajului şi să îmbunătăţească nutriţia animală. Prin măsurarea conţinutului de proteină, amidon şi fibre (ADF/fibre acide şi NGF/fibre neutre în timpul recoltării), fermierii nu mai trebuie să trimită mostre la un laborator pentru testarea furajului. Ei vor afla valoarea nutritivă a furajului însilozat şi îşi pot planifica reţeta de hrană cu o mai mare precizie.

 

ASISTENŢĂ ÎN CÂMP DE LA DISTANŢĂ
Luăm exemplul unei ferme care a achiziţionat un nou tractor 6170R John Deere dotat cu un distribuitor de îngrăşământ ISOBUS şi cu dispozitiv "GreenSeeker N-Sensor". Deşi operatorii au fost instruiţi, atunci când au lucrat pe teren, nu au putut profita la maxim de echipamentul lor. Folosind serviciul "Remote Display Access", s-a putut partaja ecranul sistemului GreenStar 1630 al tractorului cu specialistul de asistenţă de la producătorul echipamentului, chiar dacă acesta era la 700 km distanţă. Împreună, ei au revizuit şi optimizat setările tractorului şi ale distribuitorului de împrăştiat îngrăşăminte şi au ajutat şoferul să opereze singur echipamentul în mod eficient, obţinând o economie - pentru managerul fermei - de nu mai puţin de 1300 euro, numai din costurile cu transportul.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 8 (191) din 1-15 mai 2017

Vizualizat: 273 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?