Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Farmet are soluția pentru scarificarea la adâncime

Publicat: 16 octombrie 2021 - 15:48
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Scarificatorul DIGER oferă mai mult decât o alternativă la arătură. Pe lângă avantajul că execută mai multe operațiuni printr-o singură trecere, prelucrează solul până la adâncimea de 50 cm.

Scarificatorul DIGER de la FARMET (1) (1)_b

Cadrul robust, cu înălțimea mare, asigură o prelucrare excelentă a solului cu resturi vegetale și cu material rămas după recoltare, chiar și la adâncime maximă de lucru. Cele două rânduri de brăzdare cu sape, manevrabile separat prin intermediul unor tije de piston cu efect dublu, reprezintă cel mai mare avantaj al acestui utilaj. Fiecare rând este asigurat printr-un circuit separat și se poate regla o forță de lucru diferită.

În condiții dificile, când solul este mai compact și mijlocul de tracțiune nu are suficientă forță (de exemplu în cazul căilor de transport rutier, al depozitelor de gunoi de grajd etc.), operatorul ridică pur și simplu, din cabina tractorului, un rând de brăzdare și apoi este ușor de prelucrat. Prin ridicarea brăzdarelor se realizează și curățarea simplă și eficientă a spațiului dintre brăzdare.


Durată de viață extinsă


Brăzdarul complet are o formă optimă, ceea ce asigură o excelentă pătrundere în sol chiar și în condiții de secetă extremă sau de sol tasat. Și în versiunea de bază, brăzdarele sunt echipate cu sape rezistente, cu lame din aliaje de carburi sinterizate. Pentru condițiile extreme menționate anterior, sunt potrivite lamele masive forjate Multicarbide Pro, cu o durată de viață extinsă, de până la patru ori mai mare decât în mod obișnuit.

 

Scarificatorul DIGER de la FARMET (2) (1)_b

 

Încorporare optimă a resturilor vegetale


Înălțimea aripilor laterale poate fi reglată pe brăzdar în trei trepte, indiferent de adâncimea de prelucrare. Acest lucru asigură încorporarea optimă și o amestecare de calitate a resturilor de plante în profilul solului, ceea ce duce la descompunerea mai rapidă a materiei organice și elimină efectul negativ al acestora asupra rădăcinilor și asupra permeabilității apei. Înălțimea aripilor laterale este utilizată pentru a regla gradul de amestecare și pentru a separa stratul superior productiv al solului de stratul inferior inactiv biologic, care este doar dislocat, fără a fi amestecat. Spre deosebire de arătură, în acest caz sapa rezistentă creează un strat (fund) poros sub brazdă.


Reglaj hidraulic


Utilajele Digger au încorporate în partea din spate discuri de aplanare. Acestea permit o nivelare precisă de către brăzdare, concomitent zdrobind și tăind bulgări mari și asigurând direcționarea solului sub tăvălugul posterior. Pentru a se asigura un și mai mare confort al operării, aceste discuri pot fi controlate hidraulic. Discurile și tăvălugul posterior sunt montate pe un paralelogram, prin intermediul căruia de reglează hidraulic adâncimea de lucru a utilajului. Tăvălugul dublu cu țepușe lucrează în toate condițiile de sol și de umiditate, fiind rezistent la împotmolire. Poate prelucra solul foarte fin și de calitate la pre-însămânțare, în tehnologii minime. Primului tăvălug i se poate regla presiunea, ceea ce asigură mărunțirea bulgărilor la intensitatea dorită. Toamna, în condiții extreme, scarificatorul poate fi folosit fără tăvălug.

Mai multe informații despre utilaj găsiți pe site-ul: www.farmet.ro.

 

un articol de

 Ing. VACLAV MYTYSKA, Consultant pentru produse şi tehnologii FARMET

 mai multe pe această temă www.farmet.ro

Vizualizat: 531 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?