BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Farm Tech şi-a etalat tehnica la AGROmashEXPO

Publicat: 08 mai 2019 - 16:27
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Aşa cum precizam într-un număr anterior al revistei Ferma, România a fost reprezentată la Expoziţia AGROmashEXPO de la Budapesta, în perioada 23-26 ianuarie 2019, de câteva companii importante. Anul acesta, Farm Tech SRL a participat - pentru a doua oară - cu stand propriu la cel mai important eveniment profesional al mediului de afaceri din agricultură din Ungaria.

În spaţiul alocat, Farm Tech SRL a expus următoarele utilaje: încărcătorul autopropulsat articulat de curte Schäffer 2032, dotat cu cupă pentru gunoi de grajd (1,4 m lăţime); încărcătorul autopropulsat articulat telescopic Schäffer 2345 T, cu furcă pentru baloţi; încărcătorul autopropulsat articulat pe roţi Schäffer 8620 T cu cupă de 2,4 m lăţime; tocătorul de paie Teagle 404M şi furca de paleţi cu lăţimea de 1 m, lungimea ghearelor de 1,2 m, greutatea de 185 kg şi capacitatea de 2,5 tone.

Farm Tech ÅŸi-a etalat tehnica la AGROmashEXPOClick pe poza pentru galerie!
Încărcătorul Schäffer 2032 este dotat cu motor diesel Kubota în 3 cilindri, cu puterea de 30 CP (22 kW), iar răcirea acestuia se face cu apă. Anvelopele sunt de tipul 31/15.5-15 AS, lăţimea totală la roţi este de 1280 mm, înălţimea cu tot cu acoperişul de protecţie atinge 2200 mm, înălţimea de ridicare (la bolţul cupei) măsoară 2880 mm, lungimea, inclusiv cupa, este de 3550 mm, întoarcerea interioară se întinde pe o rază de 780 mm, utilajul cântăreşte 1850 kg, capacitatea de ridicare este de 1600 kg, sarcina de răsturnare - drept are 940 kg, iar viteza este variabilă între 0 şi 20 km/h.
Versiunea standard are următoarele caracteristici: transmisie hidrostatică 4x4, cuplarea cupei se face hidraulic şi în timp scurt, are contor de timp, contor de combustibil, lumină de avertizare pentru temperatură şi lampă de lucru. Utilajul este controlat printr-o singură manetă, iar coloana de direcţie este ajustabilă. Încărcătorul este dotat cu răcitor de ulei, cu extragreutate spate şi cu acoperiş de protecţie.
Încărcătorul Schäffer 2345 T reprezintă combinaţia perfectă de putere, înălţime de ridicare, anvergură şi manevrabilitate, fiind dotat cu un motor diesel turbo Kubota în 4 cilindri, cu capacitatea de 45 CP (33 kW), răcirea făcându-se cu apă. Cu o înălţime de ridicare şi o anvergură mult mai mari decât la încărcătoarele compacte obişnuite, modelul 2345 T oferă posibilitatea unor noi utilizări. Utilajul are anvelope 31/15.5-15SKD, lăţimea totală la roţi fiind de 1570 mm, înălţimea cu tot cu acoperiş de protecţie este de 2215 mm, înălţimea cu cabina măsoară 2110 mm, înălţimea de ridicare este de 3750 mm, lungimea, inclusiv cupa, este de 4520 mm, raza de întoarcere atinge 950 mm, masa utilajului este de 3300 kg/cab. 3600 kg, capacitatea de ridicare atinge 1900 kg, sarcina de răsturnare - drept - este de 1650 kg, iar viteza este variabilă între 0 şi 15 km/h (se poate opta pentru versiunea cu 0-20 km/h).
În echiparea standard, transmisia este hidrostatică 4x4, controlul se face printr-o singură manetă, coloana de direcţie este reglabilă, frâna e multidisc, iar placa are extragreutate. Încărcătorul este dotat cu contor de timp, contor pentru combustibil, lumină de avertizare pentru temperatură, lampă de lucru, răcitor de ulei iar acoperişul este prevăzut cu protecţie. Atinge viteza de 20 km/h, cu posibilitatea de schimbare a acesteia sub greutate. Utilajul este universal şi poate fi utilizat în toate domeniile. Direcţia articulată face ca aceste încărcătoare să fie extrem de manevrabile.
Încărcătorul Schäffer 8620 T este dotat cu un motor diesel Deutz în 4 cilindri, care dispune de un sistem de alimentare cu combustibil, având rampă comună „common-rail” turbodiesel, cu intercooler, cu puterea de 102 CP (75 kW)/122 CP (90 kW). Utilajul dispune de anvelope 18-22 ET-100, lăţimea totală la roţi fiind de 2180 mm, înălţimea cu tot cu cabină este de 2770 mm/2670 mm la varianta SLT, înălţimea de ridicare este de 5200 mm, lungimea, inclusiv cupa, măsoară 6031 mm, raza de întoarcere interioară este de 2240 mm, masa utilajului este de 7050 kg-7950 kg, capacitatea de ridicare - 4200 kg, sarcina de răsturnare drept este de 4640 kg, iar viteza de lucru poate varia între 0 şi 20 km/h (opţional, între 0 şi 40 km/h).
În standard, încărcătorul dispune de transmisie hidrostatică 4x4 şi frană tip multidisc; controlul se face printr-o singură manetă, coloana de direcţie este reglabilă, iar cuplarea este hidraulică şi se face rapid. Utilajul este dotat cu contor de timp, contor pentru combustibil, lumină de avertizare pentru temperatură, turometru, lampă de lucru, axe planetare cu frâne automate cu alunecare limitată, punte spate oscilantă, elemente glisante din ferodou „Ferro Form”, placă de greutate posterioară, cabină deschisă sau cabină SCV (Silenţiozitate - Comfort - Vizibilitate), cilindri legaţi în Z cu ridicare paralelă, răcitor pentru ulei, cotiere, sistem PTR (Putere de tracţiune ridicată) şi prefiltru aer. Viteza este de 20 km/h, cu posibilitatea de schimbre sub greutate, şina înclinată din interiorul braţului are protecţie, retur de presiune liber şi funcţie de decompresie a furtunurilor hidraulice.
Tocătorul Teagle 404M are lungimea de operare de 2,06 m, lăţimea de operare cu girafa de 2,28 m, înălţimea de descărcare girafa pentru paie de 1,84 m, greutate de 647 kg, iar puterea necesară la priza de putere este de 80 CP.
Dintre specificaţiile tehnice menţionăm: diametru maxim per balot rotund - 1,2 m, diametru maxim per balot rectangular - 1,2 m x 0,9 m, diametru tambur - 1,57 m, lungime tambur - 1,2 m, înălţimea totală cu utilajul pe sol - 2,10 m, lăţime cu benzile rulante închise - 1,98 m, înălţimea de descărcare pentru banda rulantă inferioară - 0,4 m, înălţimea de descărcare pentru banda rulantă superioară - 1,09 m, lungime totală -2,10 m. La acest tocător sunt disponibile extensiile pentru tambur de 30, 60 şi 120 cm. Materialul este tocat la aproximativ 4 cm lungime. Unele ajustări sunt disponibile prin deplasarea rotorului. Aceste tocători se folosesc în primul rând la producerea de aşternut pentru animale. Paiele sunt tocate uşor şi apoi împrăştiate uniform în zona aşternutului, făcând economii importante de paie. Sistemul poate distribui paie până la 10 m. Operaţiunea de realizare a aşternuturilor din paie devine mai sigură, este nevoie de o singură persoană şi nu necesită intrarea în ţarcurile animalelor.
O altă operaţie care se poate face cu acest tocător este alimentarea cu nutreţ, care se face de-a lungul barierelor şi în jgheaburi. Eficienţa constă în mai puţină risipă de nutreţ şi astfel animalele nu pot fi selective cu hrana. Nutreţul tocat poate fi consumat mai uşor decât cel din balot. Lungimea de tăiere mai mare face ca aceste tocători să fie ideale şi pentru fructe. Rotorul tocătorului, având capacitate de auto-curăţare, taie şi distribuie rădăcinoasele recoltate în jgheaburi. Acesta poate procesa orice material, inclusiv paie depozitate în aer liber.


MOTORIZARE KUBOTA
Pentru o performanţă şi mai mare a încărcătoarelor Schäffer, constructorul a încheiat pentru 25 de ani o colaborare cu Kubota, renumitul producător de motoare diesel compacte. Un motor marca Kubota va porni uşor chiar şi la temperaturi de îngheţ. Operatorii care folosesc încărcătoare Schäffer cu motoare Kubota vor simţi siguranţă şi putere în sunetul motorului, iar cuplul de torsiune oferă un randament excepţional. Problemele de întreţinere ale acestor motoare le putem uita chiar şi după aproximativ 10.000 de ore de funcţionare. Sunt motoare economice şi eficiente, în raport cu consumul de combustibil, şi sunt ecologice. Motoarele, fiind dotate cu un sistem unic cu cameră de preinjecţie, pot fi convertite cu uşurinţă pentru a funcţiona cu ulei vegetal presat la rece, fără a necesita un rezervor de motorină separat.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 7/234 (ediţia 15-30 aprilie 2019)

Vizualizat: 84 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?