BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Familia Vest Tract a început anul în forţă

Publicat: 28 februarie 2020 - 10:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În anii dificili, atât pentru fermieri, cât şi pentru mulţi dintre furnizorii de inputuri şi de echipamente agricole, aşa cum a fost anul trecut, sunt puse la încercare unitatea echipei şi măiestria managerilor companiilor.

 

Vest Tract a dovedit că formează o "familie" care poate să se adapteze şi să îşi îndeplinească obiectivele.

Echipa Vest Tract_b

"Anul trecut nu a fost unul dintre cei mai grozavi din punct de vedere agricol, mai ales din cauza secetei din toamna 2018, apoi în urma lipsei proiectelor şi a reticienţei fermierilor de a face achiziţii şi investiţii. Cu toate acestea, noi am reuşit să realizăm ceea ce ne-am propus la începutul anului 2019. Vânzările au mers bine, mai ales în ultima parte a anului, şi am reuşit să recuperăm startul mai slab. Astfel am încheiat anul conform planificării, ca cifră de afaceri şi ca număr de unităţi - tractoare şi implemente - vândute", ne-a declarat Mihai Oană, director Vest Tract.

Echipa Vest Tract_b

 

Două noi puncte de lucru - marea provocare în 2020

 

Singurul regret pentru anul trecut este acela că nu s-a reuşit deschiderea celor două puncte de lucru planificate la Oradea şi Luncani. Întârzierile sunt cauzate mai ales de birocraţia în aprobarea proiectelor de construcţie. "Sperăm ca până la primăvară constructorii să înceapă lucrul şi până în toamnă să avem două noi «case» pentru echipa noastră. Aceasta este cea mai mare provocare pentru noi, în acelaşi timp cu punerea în piaţă a o sută de tractoare!", a afirmat Sorin Stoia, director general al Vest Tract.

Prin angajarea mai multor oameni de service se pot acoperi mult mai promt şi mai rapid cerinţele din teritoriu. Vest Tract are acum o acoperire aproape perfectă a activităţii de service în toate cele 13 judeţe în care activează şi, odată cu dechiderea noilor puncte de lucru, se va putea concentra şi pe distribuţia de piese de schimb. În acelaşi timp, a crescut şi departamentul de marketing. "Nu este suficient să fii bun, trebuie să şi arăţi asta. Timp de mai mulţi ani ne-am concentrat pe lucrul direct în teren, vizite la fermieri, service şi piese de schimb. Toate acestea vor continua. Dar ne dorim să îmbunătăţim şi imaginea brandurilor pe care le reprezentăm", a declarat Andor Olah, director comercial.

Anul trecut au fost efectuate mai multe vizite la unităţile de producţie ale furnizorilor, împreună cu grupuri de fermieri şi de colaboratori. De asemenea, compania va continua să fie prezentă la toate evenimentele expoziţionale din vestul şi centrul ţării.

Activitatea comercială este susţinută prin programele de finanţare derulate cu BNP Paribas şi Unicredit Leasing, în condiţiile cele mai bune de pe piaţa din România. Campaniile de finanţare sunt foarte atractive, cu un avans minim şi o durată de finanţare de la doi la şase ani, pentru ca fermierii să nu se decapitalizeze şi să îşi eşaloneze plăţile.

Vest Tract_b

 

Parteneriatul cu FARESIN

 

Alături de partenerii tradiţionali, Vest Tract a început anul trecut şi colaborarea cu Krone. S-au livrat utilaje foarte mari, aşa cum este combina autopropulsată pentru furaje Big X, şi multe utilaje pentru furaje verzi, cositori, greble şi prese de balotat.

Iar seria parteneriatelor de succes continuă. "Suntem foarte mândri că am început parteneriatul cu Faresin. Avem acum o gamă largă de maşini şi utilaje pentru crescătorii de animale, alături de tractoarele McCormick şi de celelalte branduri reprezentate - Krone, Maschio Gaspardo, Belarus, Tume, Zanon, Capello şi Umega", a adăugat Sorin Stoia.

"Suntem foarte încântaţi de acest nou parteneriat început cu Vest Tract pentru vestul şi centrul ţării. Apreciem faptul că detaliile colaborării au fost foarte rapid puse la punct, imediat după Agritechnica 2019 şi iată că primele unităţi vor fi livrate pe piaţă de către Vest Tract în luna martie a.c." ne-a declarat Nicolae Manea, reprezentant vânzări Faresin Industries SPA.

Brandul fanion al companiei - McCormick - are un real succes pe piaţă. Tot mai mulţi fermierii care folosesc deja tractoarele McCormick s-au convins că au făcut o alegere foarte bună şi mulţi sunt la al doilea tractor. Cel mai vândut model a fost G MAX 165, dar s-au vândut bine şi tractoarele mici. Au fost multe vânzări pe proiecte mai mici, livadă şi solarii, cu tractoare specializate, de la 36 CP până la 70 CP, pe diverse proiecte finanţate de UE sau cu alte forme de finanţare.

McCormick a lansat la Agritechnica trei noi modele de tractoare cu puteri de la 205 la 265 CP, care completează gama de putere a brandului.
"În ceea ce priveşte anul care tocmai a început, suntem foarte optimişti. Am început în forţă, cu livrări şi vânzări chiar din a doua săptămână a anului. Suntem optimişti, pentru că culturile agricole arată foarte bine şi fermierii sunt mult mai deschişi în a face investiţii. Sunt convins că până la sfârşitul anului ne vom atinge ţintele. Desigur, ne-am propus mai mult decât anul trecut. Tot timpul ne uităm în sus... Avem experienţă, o echipă foarte bine sudată şi sunt convins că vom reuşi", afirmă Mihai Oană.

 

FARESIN - fiabilitate şi rapiditate

 

Faresin are o istorie de aproape jumătate de secol (a luat fiinţă în 1973) şi iniţial a produs piese pentru combinele Laverda, sediul companiei fiind în Breganze (Vicenza, Italia).

Fondatorul şi proprietarul companiei, Sante Faresin, a început apoi să dezvolte propriul lui produs: remorcile tehnologice destinate fermelor zootehnice. Acum Faresin este unul dintre primii producători la nivel global pentru producţia de remorci tehnologice autopropulsate.
Faresin produce maşini pentru toţi fermierii producători de lapte şi de carne, de mici, medii şi mari dimensiuni, având în portofoliu remorci tehnologice autopropulsate cu o capacitate începând de la 11 mc până la 33 mc şi remorci tractate de la 3,5 mc până la 46 mc.

Din anul 2000, după dezvoltarea primelor modele de remorci tehnologice autopropulsate, Faresin a început să producă şi încărcătoare telescopice. Gama de încărcătoare Faresin are o capacitate de ridicare de la 2,6 tone până la 7 tone, la o înălţime de 6-17 metri.

Una dintre „vedetele” Faresin de la Agritechnica 2019 a fost încărcătorul "full electric" 6.26, varianta integral electrică a modelului diesel. Primele unităţi Faresin 626 full-electric vor fi livrate la finalul lunii ianuarie către clienţi din Europa de Vest, SUA şi Canada.

Faresin 6.26 full-electric are aplicaţii în construcţii şi agricultură, în toate situaţiile în care există restricţii privind poluarea, precum şi în spaţii închise.
Faresin a început pregătirea echipei de vânzări a Vest Tract şi training-ul tehnicienilor de service pentru încărcătoare telescopice şi remorci tehnologice şi a stabilit un calendar al vizitelor la fabrica din Italia.

Maşinile Faresin înglobează tehnologie modernă şi materiale de calitate, fiind recunoscute internaţional pentru fiabilitatea lor. "Buna funcţionare a maşinilor depinde în foarte mare măsură de sistemul electric, sistem care este produs intern, iar utilajele noastre au un tablou de comandă şi un sistem de diagnoză aproape complet, care permite controlul permanent al operaţiilor. Împreună cu Vest Tract vom promova modele dedicate cu o configuraţie specială Faresin 7.35 cu motor Deutz de 101 CP şi o pompă cu debit variabil majorat la 180 litri/minut, ceea ce permite până la trei mişcări ale braţului,ă în acelaşi timp", a precizat Nicolae Manea.


„ŢINEM ECHIPA UNITĂ”

Compania Vest Tract şi-a început activitatea în 2004, cu numai câţiva angajaţi şi are acum o echipă de aproape 40 de oameni. Creşterea s-a făcut organic, pas cu pas şi într-un ritm sănătos. Odată cu creşterea echipei, s-a dezvoltat şi portofoliul de maşini şi utilaje reprezentat şi s-a extins şi raza de activitate, care cuprinde acum 13 judeţe: Timiş, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Sibiu şi Alba.

Echipa Vest Tract a crescut şi anul trecut, au fost angajaţi noi oameni în departamentul de service, piese de schimb şi logistică. "Echipa de vânzări este aceeaşi din 2019, toţi sunt foarte implicaţi şi devotaţi. Activitatea de service a crescut mult în ultimii ani şi avem colegi noi în acest departament. Vrem să răspundem cât mai repede şi să scurtăm timpii de reacţie la solicitările clienţilor - aceasta ne diferenţiază pe noi faţă de alţii... Punem accent foarte mare pe activitatea de service şi cred că aceasta este varianta câştigătoare pentru o firmă serioasă. Am avut o creştere de aproape 20% faţă de 2018, care în condiţiile anului trecut a fost foarte bună. Principalul atu este acela că reuşim să ţinem echipa unită şi să lucrăm ca o familie în continuare!", a declarat Sorin Stoia.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 2/251 (ediţia 1-14 februarie 2020)

 

Vizualizat: 880 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?