Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Extensia de recoltat rapiţă

Publicat: 20 mai 2010 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Instituţiile agricole specializate şi practica au demonstrat că prin utilizarea unui echipament special adaptat pentru recoltarea rapiţei se obţine o productivitate cu până la 200 kg/ha mai mare.

Click pe poza pentru galerie!

O problemă însemnată pentru fermierii care cultivă rapiţă o reprezintă plantele ale căror roade capătă o nuanţă mată pronunţată în timpul recoltării, făcând, astfel, păstaia să plesnească uşor şi seminţele să cadă, afectând semnificativ producţia. Această problemă, cauzată de seceră şi de separatorii laterali ai combinei, poate fi remediată prin utilizarea extensiei pentru recoltat rapiţă BISO, mecanism adiţional special conceput pentru această cultură.

Cu o îndelungată tradiţie în producerea de echipamente care cresc eficienţa la recoltare, producătorul austriac de echipamente agricole Biso Schrattenecker furnizează fermierilor tehnologii inovatoare, performante, de ultimă generaţie, extensia pentru recoltat rapiţă  BISO CX 100 Integral fiind un exemplu edificator în acest sens fiind.

Noua extensie pentru recoltat rapiţă este un produs progresist,  ale cărui avantaje indică superioritatea, fiind rezultatul unui sistem ce a fost perfectat şi îmbunătăţit în timp pentru a oferi soluţii perfect detaliate ce au reuşit să convingă chiar şi fermierii cei mai pretenţioşi din punct de vedere al superiorităţii tehnice, siguranţei, eficienţei economice şi confortului:

- prelungirea suprafeţei de contact cu aprox. 70 cm;
- treaptă inferioară pentru alimentarea optimă a recoltei şi un grilaj pentru seminţe;
- trepte înclinate împotriva pierderii de seminţe cu locaţie pe o latură;

- sistem hidraulic integrat în echipament;
- cadru reglabil pe partea dreaptă pentru o mai bună adaptabilitate a cuţitelor laterale;
- Nou: construcţie stratificată cu baza dublă continuă, cu autosusţinere pentru masa de lucru de până la 9 m;

- Nou: 4 bride reglabile cu dispozitiv de siguranţă, timpul şi efortul de cuplare minim;- separatoare interioare şi exterioare rotunjite şi adaptate la cuplare;
- Înălţime ajustabilă a separatorilor laterali;

- controlul cuţitelor laterale hidraulice se efectuează din cabina combinei;
- Nou: separator de rapiţă 1.30 cu cele 4 avantaje decisive: perfectare din punct de vedere tehnic, siguranţă, robusteţe şi confort.

Vizualizat: 844 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?