Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Excelenţa ca obiectiv ţintă - Mecanica Ceahlău îşi redefineşte standardele

Publicat: 28 septembrie 2018 - 11:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În urma unor investiţii concentrate, Mecanica Ceahlău creşte remarcabil calitatea echipamentelor sale în 2018 şi îşi extinde portofoliul de produse. 

Mecanica Ceahlău, unul dintre cei mai activi producători de utilaje agricole din România, şi-a concentrat anul acesta eforturile şi investiţiile către creşterea semnificativă a calităţii echipamentelor produse în fabrica de la Piatra Neamţ. “Cuvintele definitorii asociate portofoliului nostru sunt, începând din 2018, excelenţă şi un nou standard de calitate pentru toate produsele disponibile pe piaţă sub brandul Mecanica Ceahlău”, spune Sorin Molesag, CEO-ul companiei, explicând care este actualul focus al producătorului român de echipamente agricole.
Principalele îmbunătăţiri ale standardului sunt atât la nivel estetic, cât şi funcţional şi se datorează retehnologizării unor compartimente importante din cadrul liniei de producţie, cum ar fi: debitarea laser, tratamentele termice, vopsitoria - totul dublat de procedee stricte de control al calităţii.

Combinatorul SOLARIS_b

Portofoliu extins
Mecanica Ceahlău are, în prezent, peste 35 de produse proprii în portofoliu, care asigură gama completă pentru pregătirea patului germinativ (pluguri, scarificatoare uşoare şi grele, grape cu discuri independente, combinatoare), pentru semănat (semănători pentru plante prăşitoare şi pentru păioase), întreţinere culturi (prăşitori, maşini de împrăştiat îngrăşăminte solide) şi echipamente de recoltat (greble, cositori şi maşini de balotat) şi continuă să dezvolte noi modele.
Noutăţile lansate în 2018 sunt: Grapa cu discuri independente şi cu lăţime de lucru de 5 m MAGNUM 5; Combinatorul VM 4.2 cu lăţimea de lucru de 4,2 m; Plugurile CERES, cu mai multe dimensiuni de cadru şi număr de trupiţe de la 2 la 6; Scarificatoarele uşoare HADES cu 5 organe active şi 2,5 m lăţime de lucru şi cu 7 organe active şi 3 m lăţime de lucru; Combinatorul SOLARIS 6 - cu lăţimea de lucru de 6 m, tractat, precum şi mai multe modele de cositori, greble şi maşini de balotat.
În portofoliul companiei se află în continuare tractoarele Steyr, maşinile de erbicidat Projet şi încărcătoarele frontale Stoll.
Mecanica Ceahlău este producătorul român de echipamente agricole pe care fermierii din România se bazează constant. Compania a parcurs, în ultimii cinci ani, un amplu proces de modernizare, extindere a capacităţii de producţie şi specializare de personal. Anul 2018 este etapa de consolidare a calităţii şi de creştere a standardului de excelenţă pentru produsele dezvoltate sub brand propriu în cadrul fabricii pe care compania o deţine la Piatra Neamţ.

Text şi foto: Mecanica Ceahlău


PROVOCĂRILE TOAMNEI ŞI SOLUŢIILE MECANICA CEAHLĂU
Planurile companiei pentru sezonul de toamnă au ca obiectiv susţinerea fermierilor în activităţile sezoniere derulate şi optimizarea lucrărilor necesare, cu ajutorul tehnologiei. “Pentru campania de însămânţare din toamnă, putem oferi agricultorilor români toată gama de semănători pentru păiose tip SUP modernizată: roţi de sprijin mărite, distribuitori dubli de seminţe compacţi şi sibare independente.
În condiţiile unui an agrotehnic foarte dificil, cu secetă prelungită, urmată de ploi abundente în perioada de recoltare, fermierii au noi provocări de gestionat în teren. Le cunoaştem şi avem pregătite stocurile necesare pentru a pune la dispoziţia acestora toată gama de echipamente”, menţionează Sorin Molesag.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 15/220 (ediţia 1-14 septembrie 2019)

Vizualizat: 148 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?