Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

EuroTier - evenimentul lider mondial în zootehnie

Publicat: 17 noiembrie 2016 - 15:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

15-18 NOIEMBRIE 2016. EUROTIER. Ofertă comercială unică pentru profesioniștii din sectorul zootehnic - Concept nou pentru organizarea vizitelor de grup - Evenimente speciale dedicate fiecărei rase de animale - Program internațional de evenimente conexe - Expoziția Energy Decentral și Convenția BIOGAZ - Congresul bpt (Asociația Germană a Medicilor Veterinari).

 

În acest an, peste 2.500 de expozanți din 57 de țări au fost prezente la EUROTIER cu ultimele noutăți în domeniu la Centrul Expozițional din Hanovra.
Un comitet independent de experți numit de DLG (Societatea Germană pentru Agricultură) a stabilit, pe baza unor criterii stricte, câștigătorii premiului pentru inovație EuroTier dintre cele 251 de cereri aprobate pentru inovații de produs.
Premiile pentru Inovația EuroTier 2016, medalia de aur sau argint, au fost atribuite unui număr de 25 de produse inovatoare.
Prezentăm, succint, o parte dintre acestea.

EuroTier_bClick pe poza pentru galerie!

Câștigătorii premiilor pentru inovație EuroTier 2016
Poultry Star - Biomin GmbH, Getzersdorf, Austria
Realizarea și stabilizarea florei intestinale sănătoase este un aspect esențial al sănătății animalelor în avicultură. Poultry Star este un supliment alimentar special pentru păsările de curte, care promovează colonizarea intestinală precoce și o floră intestinală sănătoasă. Produsul a primit în 2015 aprobarea UE ca stabilizator al florei intestinale.
Clip-On - AKROH Industries BV, Zwolle, Olanda
Pentru ferme, identificarea exemplarelor de bovine prin intermediul numerelor plasate pe guler este o practică standard, facilitând identificarea vizuală. Strângerea sau înlocuirea numerelor individuale este consumatoare de timp, animalele trebuie să fie imobilizate pentru a permite îndepărtarea gulerelor. Numerele de identificare CLIP- ON fac tot acest proces mult mai ușor. Cu aceste produse, gulerele nu trebuie îndepărtate, numerele care urmează să fie înlocuite putând fi îndepărtate cu un clește de combinație, iar numerele noi pot fi pur și simplu atașate.
Sistemul inteligent Calf - Förster-Technik, Engen, Germania
Sistemul inteligent Calf de la Förster-Technik oferă o gamă completă de module pentru monitorizarea vițeilor, atât în mod continuu, pe tot parcursul zilei cât și în mod direct, când se hrănesc cu lapte sau apă. Sistemul permite, de asemenea, localizarea electronică a vițeilor. Sistemul inteligent Calf cuprinde trei module: Smart Drink Station, Smart Neckband - care facilitează localizarea rapidă a animalelor pentru monitorizare și Smart Water Station - care permite înregistrarea electronică a aportului de apă pentru fiecare animal în parte.
Milchtaxi 4.0 (Taxi pentru lapte) - Holm & Laue GmbH & Co. KG, Westerrönfeld, Germania
În multe ferme, laptele trebuie transportat la viței pe distanțe considerabile. Sistemul Milchtaxi 4.0 permite, în premieră, hrănirea vițeilor în conformitate cu curbele de hrănire adecvate vârstei, chiar și atunci când vițeii sunt adăpostiți în mod individual.
TARSA (Podele pentru vite) - Gummiwerk KRAIBURG Elastik GmbH & Co. KG, Tittmoning, Germania
Podelele pentru vite Tarsa, dezvoltate de Gummiwerk KRAIBURG Elastik diferă substanțial de produsele convenționale de cauciuc, atât în ceea ce privește selecția materialelor, cât și proiectarea și structura. Inovația cea mai importantă este reproiectarea zonei tarsiene. Materialul este special conceput pentru o durabilitate excelentă. Structura unică asigură reținerea, pe cât posibil, a cât mai mult așternut în zona tarsiană, unde produce proprietăți bune de uscare.
Einstreu-Meister (Bedding Master) - Hartmann GmbH & Co. KG, Edelsfeld, Germania
Einstreu-Meister este un dispozitiv pe șine autopropulsat pentru transportul automat de paie tocate și distribuția lor în adăposturile pentru vaci. Einstreu-Meister este echipat cu senzori de control patentați, care permit identificarea adăposturilor individuale pe baza structurii predefinite, făcând diferența între adăposturile ocupate și cele goale. Combinat cu o stație de alimentare și încărcare special dezvoltată, acționată cu baterii, Einstreu-Meister este un robot inteligent care permite automatizarea procesului de distribuire a așternutului pentru adăposturi.
CulinaFlex - Big Dutchman International GmbH, Divizia porcine, Vechta, Germania
Big Dutchman a dezvoltat supapa igienică CulinaFlex pentru sistemul de alimentare a purceilor, care combină o supapă cu membrană convențională în conducta de alimentare a jgheabului, deasupra conductei de racord, cu supapa de igienă CulinaFlex, care este situată în interiorul racordului în sine. Această nouă valvă acționează ca o supapă de strângere, astfel că, după ce procesul de hrănire este finalizat, aerul comprimat este livrat în interior printr-o supapă de aer. Presiunea pozitivă care rezultă comprimă furtunul și împinge în jos reziduurile alimentare. Supapa igienică CulinaFlex rămâne închisă până la următoarea masă pentru a preveni intrarea în furtunul de evacuare a aerului din exterior. Ca urmare, furtunul nu se usucă și menține un mediu anaerob.
PiggyCheck - Meier-Brakenberg GmbH & Co. KG, Extertal, Germania
Greutatea la vânzare joacă un rol central în comercializarea optimă a porcilor pentru sacrificare. Aplicația PiggyCheck este un software care utilizează o cameră 3D pentru a permite scanarea greutății porcilor, determinată în mod direct, fără contact, în timp ce porcii rămân în boxele lor. Acest lucru facilitează în mod substanțial procesul de clasificare a porcilor, înainte de sacrificare. Aplicația permite utilizatorilor accesul la informații suplimentare cu privire la greutățile anumitor secțiuni din carcasă. Software-ul poate fi rulat pe smartphone-uri convenționale sau tablete cu cameră 3D.
Nutrition Easy@ - EW Nutrition, Visbek, Germania
Sistemul de Nutriție Easy@ care se adresează fermelor de păsări, dezvoltat de EW Nutrition, permite ca produsele să fie distribuite direct în hrănitori, cu mare precizie. Aditivii sunt oferiți sub formă de soluții apoase, combinate cu un sistem de pulverizare. Acest sistem, atașat ca o unitate la linia de alimentare, distribuie soluția supliment pe hrana păsărilor cu o viteză care este controlată de viteza liniei de alimentare. Este foarte ușor de operat, iar precizia pe care o oferă se încadrează în intervalul de toleranță analitică definită de Asociația Germană a Institutelor de Cercetare și Analiză Agricolă (VdLUFA). Sistemul de Nutriție Easy@ permite suplimentarea rapidă, ușoară și sigură a hranei pasărilor cu agenți activi.
H2O Alert - BeKoSENSE, Genderen, Olanda
Sistemul de monitorizare a calității apei H2O Alert dezvoltat de BeKoSENSE dispune de senzori care permit monitorizarea calității apei potabile a animalelor 24/7. Sistemul de monitorizare este cuplat la o aplicație care transferă date în timp real către sistemele mobile și declanșează alarme în funcție de necesități.
Eartag LIFE - Smartbow GmbH, Weibern, Austria
Eartag LIFE este un sistem de etichetare pentru bovine, care poate de asemenea fi utilizat în scopul identificării oficiale a animalelor, a locației acestora în timp real precum și monitorizarea sănătății. Datorită greutății lor reduse, aceste crotalii pot fi folosite și la viței încă de la naștere, permițând, pentru prima dată, ca datele să fie colectate perfect pe tot parcursul ciclului complet de viață al animalelor.

Informații furnizate de DLG InterMarketing

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 20 (181) din 15-30 noiembrie 2016

Vizualizat: 416 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!