Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Europenii au cumpărat mai multe tractoare în 2017

Publicat: 10 aprilie 2018 - 00:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Anul trecut, piaţa europeană a tractoarelor a crescut cu 12,8% faţă de 2016, arată Asociaţia Europeană a Producătorilor de Maşini Agricole - CEMA (European Agricultural Machinery). Vârful vânzărilor s-a înregistrat în luna decembrie, cu o creştere finală de 38,41% pentru tractoarele sub 50 CP şi de 6,45% pentru cele de peste 50 CP.

În total, în 2017 au fost înregistrate 161.235 de tractoare agricole noi în 30 de state europene (incluzând ţările UE-28, cu excepţia Bulgariei, Ciprului, Maltei şi a României, însă statistica ia în considerare şi Bosnia Herţegovina, Islanda, Moldova, Norvegia, Serbia şi Muntenegru şi Elveţia). Până în luna decembrie, numărul tractoarelor noi înregistrate a crescut doar marginal, vânzările fiind mai mari doar pentru utilajele sub 50 CP iar cererea pentru tractoarele de peste 50 CP a rămas stabilă.

Tractor_b

Vânzări mari stimulate de noua legislaţie a UE
Noile cerinţe tehnice pentru tractoare devenite obligatorii la 1 ianuarie 2018 au impulsionat vânzările în luna decembrie a anului trecut. Modificările obligatorii privesc în special sistemele de frânare şi de iluminat. Acum este de aşteptat ca vânzările de tractoare noi din primele luni ale acestui an să fie afectate negativ de "avalanşa" livrărilor din decembrie.
Livrările de tractoare din 2017 au crescut pentru aproape toate categoriile de putere, cu execepţia celor de 100-150 CP, pentru care cifra a scăzut uşor. Cererea pentru tractoarele de peste 300 CP a rămas stabilă.
Aproape toate pieţele de tractoare din ţările membre CEMA au înregistrat rate de creştere semnificative în 2017, variind între 5,7% în Spania şi 22,9% în Danemarca. Piaţa franceză a fost singura excepţie, cu o scădere de 2,2%. Fără a ţine seama de vârful din decembrie, cifrele erau încă în mare parte pozitive. Până în al treilea trimestru, toate pieţele CEMA - cu excepţia pieţei franceze, germane şi austriece - au crescut faţă de anul precedent.
Şi piaţa generală a maşinilor agricole - inclusiv combine de recoltat, pulverizatoare, prese de balotat şi cositori - a cunoscut un trend pozitiv. Piaţa franceză, deşi a avut o scădere accentuată în primul semestru al anului 2017, a urmat o creştere puternică în semestrul al doilea, rezultând o cifră de afaceri a pieţei maşinilor agricole cu 2,1% mai mare.
Piaţa maşinilor agricole din Germania a cunoscut o majorare de aproximativ 9% în 2017, în principal datorită creşterii vânzărilor de tractoare. Pentru celelalte maşini agricole, cererea a evoluat doar marginal.
În Italia, piaţa maşinilor agricole a cunoscut în 2017 o creştere substanţială a cererii pentru multe tipuri de produse. Vânzările au fost parţial încurajate de alocarea fondurilor UE şi naţionale.
Cererea de maşini agricole în Marea Britanie a fost mai mare pentru majoritatea categoriilor, doar maşinile de erbicidat şi semănătorile au înregistrat scăderi. În consecinţă, a existat o creştere generală a pieţei maşinilor agricole din Regatul Unit.
În Belgia, piaţa a scăzut pentru majoritatea categoriilor de maşini agricole, în special la combine şi prese de balotat, în timp ce cererea pentru maşini de erbicidat, combine pentru recoltat furaje şi cositori a fost relativ stabilă.
Semnale pozitive pentru 2018. Conform barometrului CEMA, este de aşteptat o creştere redusă a pieţei maşinilor agricole în 2018 în Franţa, Germania, Belgia, Italia şi Marea Britanie.

 

PIAŢA MONDIALĂ DE MAŞINI AGRICOLE
Vânzările globale de maşini agricole s-au majorat cu 1% în 2017. Europa a înregistrat cea mai puternică creştere din 2011 încoace, în timp ce China rămâne cea mai mare piaţă unică şi Asia cea mai mare piaţă regională.
Producătorii de maşini agricole şi de tractoare din Germania au avut un an excepţional de bun în 2017, raportând o cifră de afaceri cu 10% mai mare, până la 7,9 miliarde de euro. Acesta a reprezentat al doilea cel mai bun rezultat anual obţinut vreodată de industrie, conform raportului VDMA (Verband Deutscher Maschinen - und Anlagenbau - Federaţia germană de inginerie, secţiunea pentru maşini agricole).
Şi piaţa din Europa de Est continuă să înregistreze o creştere semnificativă, pentru al doilea an consecutiv, în special Rusia şi Ucraina. În 2017, vânzările exportatorilor germani către Rusia au crescut cu 30%, ajungând la 500 milioane de euro; rata de creştere a fost la acelaşi nivel şi în Ucraina.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 6/211 (ediţia 1-14 aprilie 2018)

Vizualizat: 1279 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?