Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Echipamentele Ovlac şi Eurospand la AgriPlanta

Publicat: 31 august 2022 - 09:03
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În condiţiile actuale, de secetă pedologică şi continuă scumpire a inputurilor, fermierii caută soluţii pentru a obţine producţii care să le asigure o marjă de profit. Pentru aceasta, ei folosesc măsuri agrotehnice cât mai economice.

Prelucrarea solului şi administrarea de îngrăşăminte sunt două dintre verigile tehnologice care contribuie semnificativ la creşterea şi/sau reducerea costurilor totale de producţie. Iar fermierii caută măsuri agrotehnice care să ajute la păstrarea apei în sol şi reducerea cantităţilor de fertilizanţi şi de produse pentru protecţia plantelor.

La standul Cesivo Agricultură și Techfarm Agro de la AgriPlanta 2022 am întâlnit doi producători de utilaje agricole care dezvoltă şi produc maşini care permit fermierilor să lucreze în această direcţie: Eurospand şi Ovlac.

Echipamentele Ovlac si Eurospand la AgriPlanta2_b

De la stg. la dr.: Marius Mitra, Massimo Sanfelice - director general Eurospand și Mattia Grosso - tehnician proiectare Eurospand

Ovlac - specialişti în prelucrarea solului


Cu o tradiţie de peste 80 de ani, Ovlac este acum unul dintre cei mai mari producători de utilaje pentru prelucrarea solului din Spania. Portofoliul de utilaje al Ovlac include: cultivatoare, grape cu discuri, utilaje pentru vie şi pluguri. "Suntem specializaţi în utilaje pentru prelucrarea solului. Am dezvoltat şi ne-am specializat în cultivatoare şi pluguri «de suprafaţă», iar în ultimii ani focusul nostru este pe aceste maşini", ne-a declarat Juan de Celis Azqueta, responsabil export Ovlac.

Mare parte din producţia de utilaje a companiei este exportată în state din Europa, dar şi în Africa de Sud, America de Sud şi chiar Noua Zeelandă.

 

Feedback pozitiv din partea fermierilor


Întrebat despre diferenţele dintre ceea ce vor fermierii spanioli şi cei din România, Juan de Celis Azqueta a subliniat că utilajele Ovlac, în general, dar mai ales gama de pluguri Ovlac Mini se potrivesc foarte bine cu cerinţele fermierilor români: "plugurile noastre sunt adaptate acestui tip de teren şi acoperă cerinţele fermierilor. Am primit un feedback bun din partea utilizatorilor din România, iar dovada este şi faptul că se vând tot mai multe utilaje an de an".

În ultimii 6 ani, Ovlac, prin Marius Mitra, reprezentantul companiei în România, şi-a dezvoltat colaborarea cu o reţea de dealeri (Cesivo Agricultură, SAM, TechFarm Agro, Smart Agro Machines, Agromec Ștefănești) care acoperă întregul teritoriu.

 

Plugurile Ovlac Mini lucrează on-land


Aratul convenţional, la adâncime, a devenit tot mai puţin "agreat" de către fermieri şi, totodată, tot mai greu de efectuat în vară, în condiţii de secetă pedologică severă. Plugurile Ovlac Mini au fost concepute pentru a combina avantajele arăturii tradiționale cu cele ale lucrărilor minime ale solului.

Cei care nu vor să renunțe la arătură au acum posibilitatea să folosească plugurile Ovlac Mini - echipamente care lucrează la o adâncime de la 5 cm până la 20 cm. "Plugurile Ovlac Mini lucrează «on-land» (în timpul tracţiunii, tractorul este cu ambele rânduri de roţi pe teren şi nu cu un rând în brazdă), ceea ce ajută la reducerea compactării terenului şi a necesarului de putere a tractorului. În general, plugurile Ovlac Mini sunt folosite pentru prelucrarea solului la o adâncime de 15-20 cm şi în viteză, ceea ce asigură o bună amestecare a resturilor vegetale, cu un consum redus de combustibil", a explicat Juan de Celis Azqueta. Plugurile Ovlac Mini au 6 până la 10+2 trupiţe, cu o lăţime maximă de lucru de circa 38,5 cm/trupiţă, şi un necesar de putere al tractorului de la 85 CP până la 220 CP.

 Echipamentele Ovlac si Eurospand la AgriPlanta3_b

Marius Mitra, Juan de Celis Azqueta - manager export Ovlac și Flavius Neţoiu - director vânzări Cesivo

Distribuţie precisă a îngrăşămintelor granulate


Eurospand produce maşini de împrăştiat îngrăşăminte cu o capacitate de la 350 până la 3000 litri, pentru cultura mare, vie şi livezi, cu o lăţime de distribuţie de la 2 m (între rânduri) şi până la 36 m (în câmp).

Compania italiană produce circa 4000 unităţi/an, care se vând în circa 40 de țări. "Dorim să simplificăm şi să facem mai eficiente maşinile de împrăştiat îngrăşăminte. Producem în fabrica noastră majoritatea (90%) pieselor şi componentelor necesare, începând de la debitarea pieselor metalice cu ajutorul maşinilor automate de tăiat cu laser şi până la vopsire", ne-a declarat Mattia Grosso - tehnician proiectare Eurospand.

 

Top 3 caracteristici

 

La standul de la AgriPlanta l-am rugat pe Mattia Grosso să ne enumere cele mai importante trei caracteristici ale echipamentelor Eurospand:

1. ”Distribuitoarele Eurospand nu au agitator; am patentat «Vibro System» care asigură alimentarea eficientă a discurilor de împrăştiere şi creşte productivitatea, fără a produce încălzirea materialului şi fără a sparge granulele de îngrăşăminte. Cu ajutorul acestui sistem se pot împrăştia chiar şi peleţi.

2. Maşinile Eurospand sunt certificate ISOBUS;

3. Echipamentele Eurospand sunt construite în totalitate din inox şi, deci, rezistente la coroziune”.

 

”Ascultăm ceea ce ne transmit beneficiarii şi dezvoltăm şi producem ceea ce fermierii ne cer. Dorim să producem maşini versatile și în acelaşi timp bine adaptate cerinţelor locale.”JUAN DE CELIS AZQUETA, Responsabil export Ovlac


Control electronic al distribuţiei

 

Alături de cele trei caracteristici de top enumerate, echipamentele Eurospand dispun de sisteme electronice de cântărire şi calibrare, precum şi de control automat al secțiunii și al suprapunerilor, în funcție de hărțile de prescriere preinstalate.

Paletele ștanțate, cu profile brevetate şi barieră din oţel inox care se află asupra discurilor de împrăştiere, garantează o distribuţie transversală optimă.

 

Versiunile "W"

 

Versiunile "W" ale distribuitoarelor de îngrăşăminte Eurospand sunt dotate cu sisteme de cântărire electronică. Un sistem electronic detectează în mod continuu greutatea reală a materialului din bazin şi permite respectarea cu fineţe a graficului de distribuţie, astfel încât să fie furnizată cantitatea setată pe unitatea de suprafaţă.

Versiunile "W" cu cadru dublu și cu două celule dinamometrice în zona de cuplare inferioară a maşinii monitorizează precis respectarea valorilor programate chiar şi pe terenurile înclinate cu până la 12%, în toate direcţiile.

Informaţii suplimentare găsiţi pe site-ul producătorului https://www.eurospand.com/ro/

 

ARĂTURĂ LA MICĂ ADÂNCIME


Adâncimea mică de lucru favorizează dezvoltarea de cavități în care aerul și apa descompun în mod corespunzător resturile vegetale/paiele și le mineralizează, producând un complex care crește fertilitatea naturală a solului. În plus, prin această prelucrare superficială este întreruptă capilaritatea solului, contribuind astfel la reducerea evaporării și la păstrarea umidității din straturile mai profunde ale solului, în special în perioadele secetoase.

Informaţii suplimentare găsiţi pe site-ul producătorului https://ovlac.com/en/un articol de

GHEORGHE GHIȘE


Vizualizat: 508 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?