Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

ECHIPAMENTE AGRICOLE: Comparație între anvelopele radiale și cele cu cută înclinată

Publicat: 01 aprilie 2022 - 11:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Rezistență sporită, ciclu de viață extins, productivitate ridicată, economie de combustibil: datorită structurii interioare, anvelopele radiale sunt, în general, alegerea ideală pentru echipamentele agricole.

Dar fiecare situație este diferită...

BKT_Implement_AW_708_Soil_Tillage_bCum puteți alege anvelopa potrivită pentru echipamentele dvs. agricole? Este mai bine să alegeți soluția radială sau pe cea cu cută înclinată?

Un răspuns universal este greu de oferit. Alegerea anvelopei potrivite trebuie cântărită cu atenție, luând în considerare o serie de factori. În funcție de obiceiurile de lucru, de condițiile solului, de încărcătură și de tipul de transport, anvelopele pot varia în mod semnificativ.  De exemplu, în cazul utilajului pentru cultivarea și ararea solului, trebuie acordată o atenție deosebită circumferinței și rezistenței la rulare.

Este adevărat că alegerea unei anvelope specifice este influențată de nenumărați factori, totuși alegerea soluțiilor radiale în locul celor cu cută înclinată poate face diferența.

Datorită structurii acestora, spre deosebire de anvelopele cu cută înclinată, soluțiile radiale oferă o rezistență redusă la rulare, asigurând un nivel mai redus și mai uniform de uzură, în comparație cu celelalte. Aceasta înseamnă și economii mai mari de combustibil pentru fermier. 

Anvelopele radiale sunt caracterizate de o amprentă mai mare pe sol, în comparație cu soluțiile cu cută înclinată. Acest lucru permite o distribuție mai bună a greutății echipamentului, limitând, în același timp, compactarea terenului agricol, menținând bunăstarea culturilor și sporind recoltele.   

În plus, în majoritatea cazurilor, folosind o presiune identică sau mai mică, anvelopele radiale au o capacitate de încărcare superioară soluțiilor cu cută înclinată. Iar acum este cunoscut faptul că anvelopele radiale echipate cu tehnologiile VF și IF pot transporta încărcături mai grele la presiuni mai mici decât anvelopele standard.

Acesta nu este cazul pentru anvelopele cu cută înclinată care, adesea, trebuie să fie utilizate la presiune maximă pentru a nu le deteriora carcasa.  

În cele din urmă, dar nu mai puțin important, anvelopele radiale pot atinge viteze de peste 40 km/h la presiunea corectă, permițând utilizatorilor să optimizeze timpii de deplasare, accelerându-și astfel operațiunile.

De-a lungul timpului, BKT a dezvoltat mai multe soluții radiale pentru echipamente agricole, pentru a satisface necesitățile și cerințele utilizatorilor. Dintre diferitele produse se remarcă:

BKT_RIB_713_bAnvelopa RIB 713, cu talon din oțel, echipată cu tehnologia IF, capabilă să susțină încărcături mai grele la presiuni mai mici. Anvelopa RIB 713 oferă o amprentă mai mare, cu o distribuție uniformă a greutății, reducând, de asemenea, compactarea solului. Structura cu talon din oțel garantează o rezistență extraordinară la perforare și, așadar, o protecție mai mare împotriva pătrunderii lujerilor și miriștii.

Categoria de viteză „D” (65 km/h – 40 mph) permite deplasarea rapidă pe șosea. 

BKT_RIB_713_bSR 713 este anvelopa radială cu structură în întregime din oțel, cu tehnologie VF, caracterizată de o carcasă solidă cu straturi multiple de benzi din oțel și un design de caneluri multiple al benzii de rulare, pentru a garanta rezistența redusă la rulare, suplimentar la uzura uniformă a benzii de rulare. Datorită amprentei late, această anvelopă VF asigură reducerea compactării solului. SR 713 iese în evidență datorită performanței și fiabilității sale, oferind, de asemenea, niveluri excelente de viteză pe șosea.

BKT_AW_711_bAW 711 a fost proiectată special pentru echipamente mari destinate aratului și semănatului. Unele dimensiuni sunt disponibile în versiuni standard, iar altele sunt echipate cu tehnologia IF sau VF.

Datorită compusului special al benzii de rulare, AW 711 asigură un ciclu de viață îndelungat al produsului, indiferent dacă se utilizează pe suprafețe moi sau dure. Rezistența redusă la rulare în timpul deplasării pe șosea asigură economii semnificative în ceea ce privește consumul de combustibil. 

Prin urmare, produsele radiale au, în general, caracteristicile potrivite pentru a fi utilizate la echipamentele agricole. Cu toate acestea, anvelopele cu cută înclinată au propriile merite, printre acestea numărându-se, de exemplu, rezistența la uzură și capacitatea de a amortiza șocurile laterale. Așadar, alegerea depinde de necesitățile fiecărui utilizator, deoarece fiecare activitate este unică și specifică.

Acesta este motivul pentru care BKT oferă și numeroase modele cu cută înclinată, adecvate pentru cele mai diverse utilizări: de la deplasarea pe pajiști până la transportul furajelor și remorcarea preselor de balotat fân. 

Iată câteva exemple de anvelope BKT cu cută înclinată pentru echipamente agricole, care sunt foarte adecvate și extrem de apreciate de utilizatori:

I-1, o anvelopă de mare viteză, proiectată special pentru transportul pe câmp și pe șosea, capabilă să optimizeze timpii de deplasare. Modelul special al benzii de rulare asigură un ciclu de viață prelungit, chiar și în condiții nefavorabile și pe terenuri cu miriște.

RIB 774 este gama de anvelope BKT proiectată pentru echipamente agricole, în special pentru prese de balotat baloți mari și rotunzi. Această gamă include modelele RIB 774 (A)RIB 774 (B) și RIB 774 (C), care împărtășesc un ciclu de viață îndelungat și o capacitate ridicată de încărcare.

BKT_RIB_774_(A)_b

Foto: modelul RIB 774 (A) 

BKT_RIB_774_(B)_b
Foto: modelul RIB 774 (B)


BKT_RIB_774_(C)_bFoto: modelul RIB 774 (C)


În final, soluția AW 708 iese în evidență și este deosebit de rezistentă la tăieturi, crăpături și deplasarea pe miriște. Unele dimensiuni sunt disponibile, de asemenea, în versiunea „Special”, cu un compus extrem de rezistent, precum și în versiunea „Rezistență la miriște”, care asigură o rezistență extraordinară la deplasarea pe miriște. 

BKT_AW_708_b

Universul echipamentelor agricole este foarte vast, iar BKT s-a gândit la fiecare aplicație specifică, răspunzând concret cu un produs de calitate care garantează întotdeauna eficiența maximă.

 

Vizualizat: 531 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?