Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DRONA RAUCH fertilizează din zbor

Publicat: 22 noiembrie 2017 - 17:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ultimii ani, dronele "agricole" sunt intens folosite pentru a monitoriza culturile. Rauch, producătorul german de utilaje agricole, a lansat la Agritechnica drona care poate distribui îngrăşăminte. Inginerii Rauch au adaptat şi modificat un octocopter cu 8 rotoare - AGRONATOR, care cântăreşte 80 kg şi are un diametru de 4 metri.

Până în prezent, astfel de drone au fost testate pentru răspândirea de momeli contra melcilor, seminţe mici şi îngrăşăminte minerale. Acum, bordul dronei cuprinde o unitate de fertilizare dotată cu un sistem de împrăştiere cu un singur disc, denumită DRACO (Drone Application Copter). Drona poate transporta 30 kg de îngrăşământ într-un buncăr de 50 litri. Deloc surprinzător, Rauch afirmă că cel mai mare avantaj este abilitatea dronei de a împrăştia îngrăşăminte indiferent de condiţiile de la sol. Practic, unitatea poate zbura şi deasupra suprafeţelor împădurite sau a mlaştinilor. Deci se evită compactarea solului sau eventualele daune aduse vegetaţiei din teren.

DRONA RAUCH_b
Datorită tehnologiei GPS, se poate defini şi planifica exact traseul de zbor al dronei Rauch. Prin simpla apăsare a unui buton, chiar şi numai pentru zone mici, individuale, de împrăştiere a îngrăşămintelor, CultiCopter urmează automat traseul de zbor predefinit.
Unitatea de împrăştiere DRACO ajustează automat rata de aplicare şi lăţimea de lucru, conform cerinţelor utilizatorului. De asemenea, este posibilă înregistrarea datelor din fiecare rulare.
Bateriile litiu-polimer ale AGRONATOR furnizează suficientă energie pentru o durată de zbor de până la 40 de minute. Reîncărcarea acumulatorilor durează apoi 20 de minute, după care drona se poate angaja în următoarea misiune de fertilizare.
Datorită vitezei sale de zbor ridicate şi a capacităţilor extraordinare de manevrare în spaţiul aerian fără obstacole, combinaţia dintre drona AGRONATOR şi unitatea de împrăştiere DRACO este superioară oricăror roboţi agricoli autonomi de la sol care se află în prezent pe piaţă.


Articol publicat in revista Ferma nr. 20 (203) (15-30 noiembrie 2017)

Vizualizat: 1084 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?