Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Două motive pentru care fermierii vor cumpăra mai multe combine în următorii şase ani

Publicat: 23 aprilie 2020 - 10:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Studiile de piaţă preconizează că vânzările de noi combine agricole vor creşte cu peste 3% în următorii şase ani şi vor ajunge la o valoare globală totală de 18 miliarde de dolari.

Această preconizată creştere a vânzărilor globale de noi combine se datorează, în principal, reducerii forţei de muncă din agricultură şi necesităţii de a recolta într-un timp cât mai scurt.
Potrivit companiei de cercetare de piaţă Fact.MR, se aşteaptă o creştere în toate gamele de putere, inclusiv pentru combinele mici, de până la 150 CP, pentru care se preconizează vânzări de 5 miliarde de dolari până în 2026.
Cererea pentru combinele de putere medie (300-450 CP) va continua să crească iar acest segment va reprezenta 30% din vânzările totale în următorii şase ani. De asemenea, şi popularitatea modelelor cu o putere de peste 450-500 CP este prevăzut să crească.

Cine conduce în topul mondial al vânzărilor?

În ceea ce priveşte capacitatea buncărului de cereale, se preconizează că utilajele dotate cu buncăre de la 6.800 până la 9.500 litri vor reprezinta 40% (8 miliarde de dolari) din totalul vânzărilor până în 2026.
America de Nord continuă să conducă în topul vânzărilor globale de combine agricole, cu peste 50% din comerţul mondial pe această nişă, iar această tendinţă va continua în următorii şase ani. Tot în acest interval de timp se aşteaptă apariţia unor maşini inteligente şi chiar combine "fără şofer" (self-driving) pe câmpurile nord-americane.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 5/254 (ediţia 15-31 martie 2020)

Vizualizat: 462 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!