Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Dicor Land crește în Moldova

Publicat: 16 iulie 2021 - 16:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În prezența a peste 350 de fermieri, pe 4 iunie a.c., la Podu Iloaiei, jud. Iași, Dicor Land România și-a deschis oficial primul punct de lucru situat în afara sediului său central din Braniștea, jud. Galați.

La 19 km de Iași (pe DN 28), în parcul de la Podu Iloaiei sunt disponibile peste 40 de utilaje agricole, expuse pe circa 4.000 mp. Echipa Moldova Nord a Dicor Land este alcătuită din 10 angajați și deservește fermierii din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. Zona Moldovei face parte din strategia companiei pentru următorii 5 ani.

 Dicorland eveniment Moldova 2021 (1) (1)_b


STOC GENEROS DE UTILAJE ȘI PIESE DE SCHIMB


”Am deschis acest punct de lucru din dorința de a le asigura agricultorilor din nord-estul Moldovei echipamentele necesare, cu livrare imediată”, declara Daniel Aurică, director de vânzări Dicor Land România.

Exact după modelul de la Galați, în cadrul parcului de utilaje de la Iași, există și un magazin de piese, punând la dispoziția fermierilor piese de schimb, accesorii și consumabile pentru toate tipurile de utilaje și branduri, respectiv tractoare, semănători, scarificatoare, pluguri, combinatoare, atomizoare, prese de baloți, sisteme de irigații etc. Dicor Parts asigură serviciile de identificare piese, transport și consiliere gratuită.

 Dicorland eveniment Moldova 2021 (2) (2)_b


LIVRARE RAPIDĂ, TRANSPORT ȘI CONSILIERE GRATUITE

 

”Produsele de înaltă calitate, rapiditatea în ofertare și livrare, dar și consilierea gratuită pe care le oferim clienților printr-un personal tânăr, dinamic și profesionist, trainuit în fabricile furnizorilor noștri, au făcut din compania noastră unul dintre cei mai importanți parteneri pentru fermierii care își doresc soluții aplicate pentru dezvoltarea afacerilor agricole. Toate utilajele sunt transportate gratuit în fermele partenerilor noștri, iar punerile în funcțiune sunt, de asemenea, realizate gratuit de echipa tehnică Dicor Land”, arăta oficialul companiei.

 

EXPERIENȚA FRANCEZĂ

 

Sarah Singla, fermier în sudul Franței și promotor al unei agriculturi fără prelucrarea solului (no-till), bazată pe culturi de acoperire și nutriția plantelor, a prezentat semănătoarea Gigante Pressure de la Maschio Gaspardo, cu avantaje și beneficii atât pentru culturi, cât și pentru sol și mediu. Între acestea, se numără creșterea fertilității solului, sporirea materiei organice și a humusului, creșterea activităților microbiene favorabile culturii, compactare redusă a solului, stres oxidativ redus al solului, risc mai mic de stagnare a apei de suprafață, eroziune minimă a solului.

 Dicorland eveniment Moldova 2021 (1)_b


NO-TILL ÎN 4 PAȘI EFICIENȚI


”Prin sistemul no-till, care în ferma noastră din sudul Franței se practică încă din anul 1980, după recoltarea culturii de porumb, între rândurile recoltate se vine imediat cu a doua cultură, fără alte operațiuni agricole. De aceea, pentru tehnologia pe care o aplicăm, tot ceea ce ne trebuie în fermă astăzi este o semănătoare cât mai performantă, o combină, o remorcă și alte mijloace pentru transportul producției, dar în niciun caz plug sau alte utilaje pentru pregătirea terenului”, explica Sarah Singla. Și de fiecare dată, procesul se repetă: 1) semănat, 2) întreținere culturi, 3) recoltat și 4) reînsămânțare. Astfel se obține o profitabilitate ridicată, pe fondul unor cheltuieli mult mai reduse cu mecanizarea și al unei productivități sporite.

 

O ECONOMIE DE COMBUSTIBIL DE 40 LITRI/HECTAR

 

Media producțiilor la cereale, în sistemul culturi de acoperire și lucrări no-till, a depășit 8 tone/ha. Cât privește consumul pentru obținerea acestor producții, dacă, de exemplu, la porumb, pentru pregătirea solului în varianta tradițională se foloseau aproximativ 45 litri combustibil/ha, în sistemul no-till s-a ajuns la 5 l/ha.

 Dicorland eveniment Moldova 2021 (3)_b


CUM SE EVITĂ HARDPAN-UL?


 ”Noi lucrăm 100 ha și nu avem chiar atât de mari probleme, folosind utilaje mai mici. Hardpan-ul este specific fermelor mari. Aici este indicată folosirea unor rute speciale pe care să circule utilajele și tractoarele mari. Dar marea problemă este tocmai faptul că se ară. Dacă nu s-ar ara, fenomenul de harpan nu ar fi atât de problemtic”, explica Sarah Singla.

Controlul dăunătorilor e la fel de simplu: ”Intervenim doar atunci când este nevoie cu adevărat, culturile de protecție reducând semnificativ pericolele de atac asupra plantelor și, deci, un regres al numărului de tratamente”, preciza fermiera franceză.

 

DORIN ROTARIU A BĂTUT PALMA PE LOC CU DICOR LAND


Fermierii prezenți la evenimentul inaugural Dicor Land s-au arătat interesați atât de noțiunile tehnico-științifice, cât și de tehnica agricolă expusă spre vânzare. ”Lucrez aproximativ 300 ha de teren în comuna Coțușca, jud. Botoșani. Aveam nevoie în fermă de încă un plug și de o remorcă, iar astăzi am bătut palma pentru aceste achiziții, în leasing. Am profitat de aceste prețuri mai bune, mai ales că venim după un an 2020 care a fost catastrofal. Numai o bună mecanizare te poate ajuta să faci lucrările agricole de calitate și să te strecori printre ploile tot mai neuniforme, valorificând ferestrele cu vreme favorabilă”, arăta Dorin Rotariu.

 Dicorland eveniment Moldova 2021 (2) (1)_b

Ionuț Podaru - product manager Dicor Land (stg.) și fermierul Dorin Rotariu (dr.)

”Cu Dicor Land colaborez de vreo 7 ani și întotdeauna am fost mulțumit atât de calitatea produselor furnizate, cât și de service, de promptitudinea angajaților și, nu în ultimul rând, de soluțiile de finanțare pe care mi le-au propus de fiecare dată.”DORIN ROTARIU, Fermier din jud. Botoșani


PROMOȚII SPECIALE


Evenimentul inaugural de la Podu Iloaiei a marcat împlinirea a 10 ani de activitate Dicor Land. Cu acest prilej, producătorii agricoli au avut acces la utilaje și echipamente în promoții speciale, putând câștiga și unul dintre cele trei vouchere de câte 500 de euro, în piese de schimb.

Invitați speciali la evenimentul Dicor Land au fost conf. univ. Dr. Denis Țopa - Decan al Facultății de Agricultură, prof. dr. Gavril Ştefan - Director al Departamentului pentru relaţii cu mediul economic și prof. Țenu – specialist în mașini și utilaje agricole.

 

un articol de PETRONELA COTEA MIHAI, redactor Radio România Iaşi

Vizualizat: 890 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?