Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Demonstrații în câmp cu tandemul Valtra - Farmet

Publicat: 27 septembrie 2021 - 16:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Luna august a debutat la Iași cu un eveniment de mare anvergură, organizat de Green Expert pe data de 5 august. Cred că putem spune că a fost o demonstrație tehnică de referință pentru fermierii prezenți.

Numărul mare de participanți - peste o sută -, organizarea și modalitatea de prezentare au asigurat succesul evenimentului Green Expert.

În fapt, compania a prezentat tandemul Valtra - Farmet ca soluție eficientă de prelucrare a solului în regiunea Moldovei. Așadar, pe câmpul experimental de la Liceul Agricol Podu Iloaiei, cei de la Green Expert au adus echipamente care lucrează direct în miriște, pentru evitarea utilizării plugului după recoltarea culturii de păioase. Astfel se realizează economii la combustibil, făcând mai puține lucrări, se evită evaporarea apei, precum și tasarea solului.

 DemonstraÈ›ii în câmp cu tandemul Valtra - Farmet (1)_b


Demonstrații în condiții de câmp


Pe lângă prezentarea tehnică a echipamentelor și a tractoarelor, fermierii au avut ocazia să vadă în câmp cum se comportă tandemul Valtra - Farmet. S-a urmărit cu mare atenție viteza de lucru, gradul de mărunțire a solului, adâncimea de lucru și comportamentul general în condiții reale de lucru.

Prezentarea a început cu scarificatorul Farmet, a urmat tandemul Duolent și Triolent și a continuat cu echipamentele de prelucrat solul cu discuri: Softer și Diskomat, iar la final a intrat în demonstrații vârful de gamă - Kompaktomat. Toate aceste implemente fac mult mai ușoară lucrarea de semănat cu utilajele din seria Falcon.

 DemonstraÈ›ii în câmp cu tandemul Valtra - Farmet (2)_b


Fermierii confirmă calitatea

 

Printre cei peste o sută de agricultori prezenți la demonstrații s-a aflat și Ciprian Stegaru, un mai vechi colaborator al Revistei Ferma, fermier care lucrează în județul Iași peste o sută de hectare de teren. De profesie mecanic agricol, Ciprian este pasionat de tot ce înseamnă tehnică agricolă. ”Așa cum ne-a obișnuit compania Green Expert, cu organizarea de evenimente de înaltă ținută în câmp, de această dată tandemul Valtra-Farmet, pe lângă raportul calitate-preț excelent, ne oferă o soluție eficientă de reducere a consumului de carburant, cât și metode de prelucrare rapidă a solului cu costuri minime. Un alt atu al acestor echipamente este fiabilitatea, oferind o durată lungă de viață și de exploatare în condiții grele de câmp. Un alt avantaj îl reprezintă service-ul asigurat de Green Expert pe linia tuturor echipamentelor”, ne-a declarat fermierul ieșean.

 DemonstraÈ›ii în câmp cu tandemul Valtra - Farmet----- (3)_b

un articol de

LEONARD CONSTANTIN STAFIE

Vizualizat: 802 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?