Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Demonstrație practică MEWI în Bihor

Publicat: 08 septembrie 2016 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ziua de 26 iulie 2016, pe parcela d-lui Robert Erdei (societatea Erdei Invest SRL, ce lucrează 7000 ha), din apropiere de Salonta, Drumul European E79 (direcția Timișoara), a avut loc o demonstrație practică cu echipamente agricole din portofoliul MEWI - Horsch, Fendt și Valtra. 

Click pe poza pentru galerie!

Au fost de față peste 50 de persoane interesate de tehnica agricolă, reprezentanți a 28 de ferme din zonă, mici (50 ha) și mijlocii (200-1000 ha).

„Consider acest eveniment o relansare a mărcii Horsch în zonă, ce dorește să demoleze mitul că performantele utilaje ale producătorului german sunt prea scumpe pentru fermierii mici și medii, că necesită tractoare foarte puternice, că nu pot înlocui plugul ș.a.m.d.”, spune organizatorul Adrian Tănasie, manager regional MEWI, Bihor. De altfel, în cadrul campaniei „Da! Acum chiar vă permiteți tehnica Horsch”, lansată în primăvara acestui an, mulți dintre fermierii locului au putut vedea aceste echipamente la târgul de la Agraria (Jucu, Cluj, aprilie 2016), însă nu le-au admirat la lucru, în câmp, acolo unde este locul lor.

Agricultorii din zonă trebuie să știe, în primul rând, că acele combinații prezentate sunt perfecte pentru zona lor și nu ar trebui să lipsească din nici o fermă:

Semănătoarea Horsch Pronto 3 DC (3 metri lățime de lucru), împreună cu tractorul Fendt 722 Vario (220 CP), cultivatorul Horsch Tiger 3 MT, tractat de tractorul Fendt 828 Vario și discul scurt Horsch Joker 3 CT, atașat unui tractor Valtra T 234 H.

„Combinatorul Horsch Tiger MT înlocuiește prelucrarea convențională a solului și arătura. Dintr-o singură trecere cu un astfel de utilaj se efectuează și lucrarea de arătură și cea de prelucrare a solului. În acest fel, pe lângă economia de combustibil, avem și una de timp, acesta reducându-se din ce în ce mai mult, de la o lucrare la alta. După un Tiger se vine imediat cu un Pronto sau un Maestro și se intră direct la semănat. Necesarul de putere pentru acesta este de, în medie, 100 CP pe metru liniar lățime de lucru”, spune Ciprian Ion, specialist Horsch.

Însă cei 280 CP ai tractorului Fendt 828 Vario, fac posibil lucrul cu acest utilaj. „De altfel, majoritatea fermierilor cred că pentru utilajele Horsch este necesară o putere mare a tractorului. Am vrut să le arătăm celor prezenți că este foarte importantă corelarea dintre tipul de utilaj - tipul de tractor - tipul de sol”, afirmă Adrian Tănasie. 

Discul scurt Horsch Joker 3 CT a fost atașat Tractorului anului 2015 - Valtra T 234 H, un model din noua serie T (lansată la începutul anului 2015) a producătorului finlandez Valtra. Acesta are un motor AGCO Power, turbo, în 6 cilindri, cu o capacitate de 7,40 l, ce dezvoltă o putere de 173 kW/235 CP și tehnologie pentru tratarea gazelor eșapate SCR Only. Sistemul de transmisie este prevăzut cu cutie de viteze Power Shuttle 30 + 30 trepte - 40 km/h, ambreiaj umed multi disc, tracțiune integrală, priză de putere 540/1000 rpm, 6 caneluri, 35 mm. Rezervorul de combustibil are capacitatea de 380 l. Sistemul hidraulic are 4 prize, retur liber, o pompă de 90 l/min. Capacitatea de ridicare a tractorului este de 78 kN, ridicătorul spate având comandă electrică. Cabina, cu suspensie mecanică, este prevăzută cu sistem de ventilație/încălzire și aer condiționat, volan reglabil, scaun cu suspensie pneumatică și un al doilea scaun pentru pasager, preechipare sistem audio, 2x2 faruri de lucru; preechipare sistem audio, inversor direcție înainte/înapoi, în partea stângă, cu frână de mână încorporată.

După terminarea demonstrațiilor au avut loc discuții libere, la care specialiștii de produs prezenți, Ciprian Ion și Constantin Curcă - Horsch, Radu Tălpan - Fendt, George Tănase - Valtra, au răspuns întrebărilor celor care au dorit mai multe informații despre echipamentele prezentate.

Cea mai mare „neîncredere” pe care o au fermierii locului este aceea că un tractor de 200-300 CP nu poate să tragă utilajul la o viteză de 10-15 km/h, la adâncimea necesară (la Tiger aceasta mergând până la 35 cm!), și să realizeze astfel o productivitate de 20 ha/zi... Pe rând, fiecare dintre doritori a putut urca în tractor pentru a se putea convinge de veridicitatea acestei performanțe.

La sfârșitul „sesiunii de lucru”, toți cei prezenți au fost invitații gazdei, la un ceaun.

 

Text și foto: MEWI

www.mewi.ro

 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.15(176) 1 - 15 septembrie 2016

Vizualizat: 1159 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!