Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Demonstraţie de forţă John Deere, la Buziaş

Publicat: 05 septembrie 2012 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În data de 18 iulie a.c., IPSO Agricultură a organizat o demonstraţie cu utilaje John Deere în ferma Alsace Farm, situată lângă localitatea timişeană Buziaş. Au fost testate combinele inteligente din seria S, despre care agricultorii spun că lucrează fără pierderi şi au o precizie ridicată la recoltat, dar şi maşinile de stropit autopropulsate John Deere de mare precizie, dotate cu sistem GPS

Click pe poza pentru galerie!

Ferma Alsace Farm, înfiinţată în anul 2000, are o suprafaţă de 3000 ha şi 18 angajaţi, activitatea fiind axată pe cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase.

Aici, fermierii din Banat au putut vedea în lucru două combine John Deere, modelul S 680i şi modelul S 690i (putere 625 CP/460 kW (ECE R120), precum şi maşina de stropit autopropulsată John Deere 4730.

\"Recoltele foarte bune pe care le-am obţinut în ultimii ani nu ar fi fost posibile fără investiţia în tehnica agricolă performantă. Combinele pe care le vedem astăzi sunt din seria de ultimă generaţie a uneia dintre cele mai mari firme de maşini agricole din lume - John Deere, de care sunt foarte mulţumit\", a spus Philippe Deguille, administratorul fermei Alsace Farm din Buziaş.

 

Combinele John Deere din seria S

Combinele din seria S sunt dotate cu motoare PowerTech PSX cu capacitatea cilindrică de 9,0 sau 13,5 l. Aceste motoare Diesel cu sistem de distribuţie sub presiune a combustibilului în rampa comună sunt echipate cu două turbocompresoare în serie, cu geometrie variabilă, pentru impulsuri mai mari ale presiunii, cu patru supape pe cilindru pentru îmbunătăţirea debitului de aer şi pentru controlul electronic al injecţiei motorului şi al sistemului de recirculare a gazelor de evacuare EGR.

• Dispune de două tipuri de transmisii:

- transmisia automată Prodrive a dovedit caracteristici bune la transferul între două game de viteză, oferind până la 64% mai mult cuplu la o viteză de recoltare de 8 km/h.
- transmisia cu 3 viteze Push Button Shift permite schimbarea treptelor de viteze simplu.

• Cabina cu design ergonomic are un spaţiu cu 30 la sută mai mare, scaun reglabil în patru direcţii şi un scaun pentru instructor.

Monitorul GreenStar 3 afişează intrările video, cu declanşare personalizată, automată, pentru monitorizarea părţii din spate a combinei, a buncărului de cereale sau melcului de descărcare, precum şi pentru o vizibilitate panoramică (pe un sector de 3600) şi un control de pe monitor.

• Noul rotor cu flux variabil dispune de un con frontal mai mare, permiţând o suprafaţă crescută de prelucrare a culturii.

Caracteristicile forte ale acestui rotor sunt: baza dinţilor este sudată la suprafaţă; noul con la partea din spate este dotat cu deflectoare de descărcare; are bătător de mare performanţă în partea din spate.

• Combinele John Deere din seria S sunt echipate cu buncăre pentru cereale de 10.600 - 14100 litri.

• John Deere oferă o gamă completă de hedere pentru combine şi echipamente; platformele din seria 600R sunt acum disponibile cu lăţimi de tăiere de la 4,3 la 10,7 m.

• Sistemul de gestionare al deşeurilor dispune de un nou rotor tocător de paie şi de 44 cuţite dinţate, pentru o mai bună împrăştiere la lăţimi de până la 9 m.


Maşina de stropit John Deere 4730

Modelul 4730 face parte din ultima generaţie de maşini de stropit autopropulsate lansate pe piaţa americană în a doua jumătate a anului 2007 şi în Europa în anul 2008. Şasiul autoropulsat este dotat cu un motor Diesel cu turbosuflantă cu o putere nominală de 183 kW (245 CP). Transmisia este de tip hidrostatic. Viteza maximă de deplasare a maşinii este cuprinsă între 21,2 (treapta 1-a) şi 49,9 km/h (treapta 5-a).

Echipamentul de stropit prezintă următoarele caracteristici: rezervor din polietilenă sau oţel inoxidabil cu capacitatea de 3028 l (800 U.S. gal.), pompă de tip centrifugal acţionată prin motor hidraulic, cu debitul maxim de 365 l/min pentru un debitmetru de 530 l/min la varianta echipată cu două debitmetre.

Grupul de comandă este cu acţionare electrică şi reglare automată a debitului (“Swach Control Pro” cu monitor GS 2600 şi cu ecran tactil). Comanda sistemului hidraulic se face prin intermediul unei manete de tip “joystick” şi a unui mic tablou de comandă din cabina maşinii.

Maşina poate fi dotată cu rampe de stropit cu lăţimea de lucru de 24, 27 sau 30 m.
Cu o înălţime de trecere de peste 1,50 m şi cu posibilitatea de a regla ecartamentul în limite cuprinse între 3048 şi 4420 mm, maşina de stropit autopropulsată John Deere 4730 se pretează în mod deosebit pentru efectuarea tratamentelor fitosanitare prin stropire şi în culturi de talie mai mare, în culturi prăşitoare cu orice distanţe între rânduri.


COMBINA S 680i - CARACTERISTICI TEHNICE

- motor John Deere PowerTech PSX (13,5 l), 6 cilindrii, turbocompresor dublu, nivel de emisii conform Etapei III B, cu tehnologie EGR, complet automată, puterea 547 CP/402 kW (ECE R120);
- capacitate rezervor: 1250 l;
- capacitate buncăr: 14.100 l;
- sistem de separare cu rotor cu flux axial Hi - Performance STS cu lungimea totală de 3124 mm, cu suprafaţa totală de separare de 3,2 mp şi cu o viteză de descărcare de 135 l/sec;
- hedere de cereale păioase de 7,6 m şi 9,15 m, iar pentru porumb, au variantele pe 8 şi 12 rânduri.

Vizualizat: 772 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!