Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Demonstrație de forță cu tractoarele John Deere

Publicat: 07 octombrie 2016 - 20:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La sfârșit de iulie a.c., IPSO Agricultură și-a prezentat aproape toată gama de tractoare de putere mare, inclusiv tractorul șenilat 9RX, lansat anul trecut la expoziția Agritechnica de la Hanovra, o noutate pentru țara noastră. Locația aleasă pentru demonstrațiile cu utilajele prezentate a fost ferma Donauland din localitatea arădeană Horia. 

Click pe poza pentru galerie!

Ferma gazdă exploatează circa 5200 de hectare, pe care predomină culturile de grâu - 2100 ha, rapiță - 1600 ha, orz - 800 ha, soia - 250 ha, porumb - 340 ha și floarea-soarelui - 70 ha. Societatea Donauland are în dotare și un sistem de irigații cu rampă, care deservește suprafața de 240 ha (120 ha porumb și 120 ha soia). 

În câmpul demonstrațiilor John Deere de la Horia au fost prezenți peste o sută de fermieri, iar acțiunea s-a finalizat cu o masă câmpenească.

 

Șenilatul John Deere 9620 RX

Vedeta acestei demonstrații a fost tractorul cu patru șenile John Deere, modelul 9620 RX, utilaj achiziționat recent de ferma gazdă. John Deere 9620 RX are următoarele caracteristici: motor cu puterea nominală de 620 CP, atinge un maxim de putere de 682 CP datorită sistemului Efficiency Manager. Motorul respectă directiva europeană 97/68/EC referitoare la măsurile împotriva emisiei de poluanți gazoși și de pulberi provenind de la motoarele cu ardere internă. Transmisia este automată - John Deere e18, dotată cu Efficiency Manager, șenilele Camoplast Durabuilt 6.500 au lățimea de 762 mm, tiranții din spate sunt cat. 4/4/N, iar bara de tracțiune ranforsată cat. 5. Pachetul de lumini este Premium LED 360o și este dotat și cu girofar dublu. 

Dotările pentru managementul agricol includ ghidarea automată prin satelit Auto Trac, antena StarFire 3000 cu activare RTK (abateriile fiind de 2 cm), funcția de management a implementului la capăt de rând iTEC și monitorizarea JDLink Ultimate, cu abonament gratis timp de un an.

 

Motorizare PowerTech Plus la seria 8R 

Seria 8 de tractore John Deere sunt destinate piețelor din UE, fiind echipate cu motoare John Deere PowerTech Plus, cu capacitatea cilindrică de 9 litri, cu patru supape pe cilindru și cu sistemul de Alimentare Common-Rail de înaltă presiune (SC-IP), care răspunde instantaneu la schimbarea sarcinilor, pentru o economie de carburant sporită. 

Motorul PowerTech Plus este dotat și cu turbocompresor cu geometrie variabilă (VGT), cu sistem de recirculare a gazelor de eșapament (EGR) conform Tier 3 (tehnologie testată pentru autostradă, care îmbunătățește economia de carburant, crește siguranța motorului și reduce noxele). Aceste motoare sunt echipate și cu Intelligent Power Management (IPM), care oferă un plus de putere de până la 35 CP în aplicațiile din transport și de la staționar și de 47 CP cu IPM maxim la 1900 rot/min. Dispunând în general de creșteri ale puterii de 15-20 CP, comparativ cu modelele anterioare, noile tractoare din seriile 8R vor oferi fermelor agricole mari și fermierilor un plus de calitate și productivitate.

 

Noile tractoare compacte din seria 6000

Fabricate la Manheim în Germania, tractoarele seriei 6R sunt apreciate de către fermierii din România datorită performanței, eficienței și confortului sporite. Seria 6R, care reprezintă o revoluție în domeniul tractoarelor cu puterea cuprinsă între 170 și 210 CP (200 CP și 240 CP cu IPM), este dotată cu tehnologii de ultimă generație, și anume: suspensie confortabilă, vizibilitate sporită din cabină și un concept de tehnologie integrată. Ampatamentul tractorului în acest caz este de 2,8 m. 

Utilajele sunt dotate cu motorul PowerTech PVX, conform cu norma de poluare europeană Etapa IIIB, care dezvoltă o putere maximă de până la 249 CP, cu Managementul Inteligent al Puterii (IPM). Motorul este dotat și cu sistemul de ecomisire a combustibilului Green Efficiency. Secretul acestei puteri impresionante constă în implementarea unui sistem de distribuție a combustibilului cu rampa comună, de înaltă presiune (HPCR), cu 4 supape pe cilindru, oferind o presiune de injecție de până la 2000 bari, pentru o eficiență mai mare a motorului. Sistemul de răcire Combi Cooler, marca John Deere, unic pe piață, și sistemul de răcire cu aer îmbunătățesc considerabil performanțele noului motor al seriei 6R.

 

 

 

AGREGATE AGRICOLE ÎN CÂMPUL DEMONSTRAȚIILOR

Tractorul John Deere 9620 RX a lucrat în agregat cu cultivatorul semipurtat cu discuri (și cu organe active de tip labă de gâscă) Performer 6000, al firmei franceze Kuhn. Întregul agregat a avut atașată și o semănătoare pentru semințe mici. Astfel, la o singură trecere se pot face toate cele trei operații necesare la înființarea culturii: lucrarea solului, pregătirea patului germinativ și semănatul. 

Lățimea de lucru a cultivatorului este de 6 m, are 22 organe active, adâncimea maximă de lucru este de 35 cm, are 46 de discuri de cultivare montate pe două rânduri, 14 discuri nivelatoare și un tăvălug HD-Liner.

În demonstrații au intrat și următoarele agregate: tractorul John Deere 8245R & cultivatorul Kuhn Cultimer 4000 L; tractorul John Deere 8260R & scarificatorul Bednar Terraland 3000; tractorul John Deere 8335R & grapa cu discuri Kuhn, modelul Optimer 503; tractorul John Deere 6215R & combinatorul Bednar SO 6000; tractorul John Deere 6100 MC & mașina de împrăștiat îngrășăminte chimice solide Axis 30.1 și cu mașina autopropulsată de erbicidat marca John Deere 4940.

 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.17(178) 1 - 15 octombrie 2016

 

Vizualizat: 1375 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?