Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Demonstraţie cu utilaje Claas la Timişoara

Publicat: 29 iunie 2012 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ziua de 28 mai, Agrocomerţ Holding SA, dealer Claas în România, a făcut o demonstraţie cu maşini de cosit, răvăşit şi strâns furaje pe un rând, în câmpul experimental de la Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara. La acţiune au participat în special studenţi şi cadre didactice dar şi angajaţi ai Staţiunii didactice a Universităţii

Click pe poza pentru galerie!

Utilajele au fost acţionate de un tractor Claas Axos 310 C. În final, furajul a fost strâns şi tocat cu ajutorul unei combine Claas Jaguar 695, care se găseşte în dotarea Staţiunii Didactice.
Vă prezentăm utilajele agricole cu care s-au făcut demonstraţiile în câmp, şi anume:

 

Cositoarea Claas Disco 2650, dotată cu condiţioner cu degete metalice, cu lăţime de lucru de 2,6 m, turaţie la priza de putere (PTO) de 540 rot./min., categoria de prindere în 3 puncte, categoria II; pentru transport este dotată cu sistem de ridicare hidraulic lateral, se montează în spatele tractorului, este dotată cu 6 discuri cu câte 2 cuţite pe disc, discurile având cutie de viteze cu sateliţi, înălţimea de tăiere 40 mm, se pretează la un minim de putere 45 CP, este dotată cu rulmenţi robuşti din industria de automobile.

Sunt disponibile cu sistem Safetylink (puncte de forfecare definite pe fiecare disc, care previn eficient şi fiabil deteriorarea barei de cosit, înlocuirea rapidă a pinionului de viteze şi a rulmentului sau a întregului modul, timpi morţi minimi în timpul recoltării.

Aceasta se adaptează optim la sol şi protejează foarte bine solul. Consumul de combustibil este redus cu până la 20%, în funcţie de condiţiile de recoltare, configuraţii şi tractorul folosit.

Grebla împrăştietoare Claas Volto 52 cu sistem de prindere în 3 puncte, lăţime de lucru 5,2 m, lăţime de transport 2,98 m, numărul de rotoare 4, numărul de gheare pe rotor 6, turaţia necesară la priza de putere 540 rot./min., greutatea 494 kg. Rama triunghiulară, stabilă, conducte de legătură de dimensiuni mari dispuse la 45 grade între rotori şi suprafeţele mari ale flanşelor, asigură o bună stabilitate în lucru.

Conceptul nou, inteligent de antrenare PermaLink face ca piesele turnate, rezistente, cu suprafaţa mare de contact prin intermediul degetelor aplatizate, să permită mişcări de rabatare de până la 180 grade. Opţional se poate monta un dispozitiv de împrăştiere pe margine cu fixare pe cadrul greblei împrăştietoare, oscilant mecanic sau hidraulic. O trăsătură esenţială la această greblă o reprezintă transmisia în baie de ulei capsulată.

 

Grebla de adunat Claas Liner 370 cu sistem de prindere în 3 puncte, lăţime de lucru 3,7 m, lăţime de transport 2,98 m, lăţime de transport fără gheare 2 m, numărul de rotori 1, număr de gheare pe rotor 11, turaţia necesară pentru priza de putere 540 rot./min., greutate 471 kg. Ea poate fi dotată cu funcţia Twin, adică în funcţie de furaj sau de tractor putem avea posibilitatea de a pune două greble mai mici sau una mare. Înălţimea de transport este sub 4 m.

 

Tractorul agricol Axos 310 C este cu tracţiune integrală, motor turbo dotat cu TIER 3, cu capacitatea cilindrică de 4400 cmc, cu 4 cilindri, aripi la roţile din faţă B 340 mm, răcire cu lichid, ventilator cu vâscocuplaj, filtru de aer uscat, capacitatea rezervorului de combustibil: 145 l, cutie de viteze cu 5 trepte de viteze x 2 game x reductor mecanic, sistem 4 WD cu 40 km/h viteza maximă: 20 înainte - 20 înapoi, blocarea diferenţialului în spate se face mecanic, turaţia la priza de putere 540 rot./min. sau 1000 rot./min., scaun pentru copilot, greutate frontală de 304 kg, şina disc - 850 mm, cabină cu încălzire, ţeava de eşapament montată lateral, frână pneumatică - Kompresor, anvelope faţă 340/85 R 24, anvelope spate: 420/85-R34.

Cu cât un tractor este mai mic, cu atât trebuie să fie mai versatil. Cu dimensiunile sale compacte Axos demonstrează o enormă adaptabilitate la toate activităţile din cadrul fermei. Cu o cabină întărită FOPS (Falling Object Protective Structure), cu trapa de sticlă şi reversor ReverShift fac ca acest tractor să fie ideal în lucrul cu încărcătorul frontal.

Acesta a fost un bun prilej pentru studenţi şi cadre didactice de a vedea la lucru maşini de ultimă generaţie folosite pentru furaje. Studenţii USAMVB din Timişoara şi în special cei de la specializarea Maşini şi Instalaţii pentru Agricultură şi Industrie alimentară, din cadrul Facultăţii de Agricultură, vor beneficia în continuare şi de alte demonstraţii în câmp, aşa cum s-a întâmplat şi în ultima perioadă, prilej cu care aceştia vor putea intra în contact cu maşini agricole de excepţie realizate de mari firme din lume.

Vizualizat: 805 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?