Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DEMO SHOW MOLDOVA - prima ediţie a dus în câmp tehnică agricolă de ultimă oră!

Publicat: 14 noiembrie 2017 - 12:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” (Grup Școlar Agricol), din localitatea nemţeană Horia, în data de 5 octombrie 2017, s-au desfăşurat demonstraţii cu tehnică agricolă de ultimă oră pe segmentul tehnologic de pregătire şi de realizare în condiţii de maximă performanţă a semănatului culturilor din câmp.

Evenimentul a fost aşezat sub genericul “Demo Show Moldova”, fiind pentru prima dată când în judeţul Neamţ, pentru fermierii din regiunea de nord-est a României, s-a organizat o asemenea desfăşurare de forţe.

Prin grija Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România (APIMAR), în parteneriat cu DLG Intermarketing, la eveniment au fost prezente cu produsele puse la dispoziţia fermierilor şase firme, respectiv Agri Alianţa (Kubota), AgroConcept (New Holland, Kverneland), Agritehnica Service (Fendt, Horsch), Farm Tech (Schäffer, Strautmann, Teagle), NHR Agropartners (Deutz-Fahr, Pöttinger), Titan Machinery România (Case, Väderstad).
Prima parte a “Demo Show Moldova” a inclus defilarea celor zece agregate, în faţa a aproximativ 250-300 de participanţi, concomitent având loc prezentarea principalelor caracteristici tehnice ale fiecărui angrenaj. Prezentarea a fost realizată de către Ovidiu Ranta, profesor la USAMV Cluj-Napoca, specialist în domeniul “Maşini agricole şi impactul asupra mediului, Tehnici şi instalaţii de depoluare”.

 demo-1_foto-principala_b

Partea a doua a evenimentului a avut caracter practic, fiecare agregat efectuând lucrările specifice în câmp. Toţi cei prezenţi au fost invitaţi să urmărească rezultatele şi să realizeze propriile analize, urmând ca acestea să conducă la deciziile cele mai potrivite pentru ferma lor.
”Deşi au fost cam ultimele zile de recoltare a florii-soarelui, a porumbului, de semănat grâul şi fermierii aveau mult de lucru, au fost prezenţi într-un număr destul de mare. Am dorit să le arătăm, în condiţiile reale din câmp, cum se poate prelucra solul eficient şi ce poate face fermierul cu asemenea tehnică de lucru, imediat după ce câmpul este eliberat de culturile precedente. Terenul, aici, fusese ocupat cu grâu. Arată foarte bine această locaţie şi avem speranţa că vom realiza şi alte evenimente aici, cu aceleaşi ţinte, respectiv de a vedea ceva nou, de a învăţa un lucru diferit de ceea ce ştiam, de a crea o legătură interumană în plus faţă de cele de dinainte”, sublinia Monika Puiu, preşedinte APIMAR.

demo-3_b

Tipul fermierului investitor a evoluat spre ferma de familie

La Demo Show Moldova au fost prezenţi fermieri cu peste 50 hectare de teren, agregatele prezentate având caracteristici care le orientează spre o activitate pe suprafeţe mai mari de teren. “Parteneriatul nostru cu APIMAR reprezintă o premieră în organizarea de manifestări în zona Moldovei, în alte părţi ale României având deja mai multe evenimente realizate în comun şi suntem încântaţi de reuşitele colaborării.
Pentru noi este o bucurie ca, prin acest eveniment să facem pasul către fermierii din zona Moldovei. Practic, ne cunoaştem - de 23 de ani organizăm la Cluj târgul AGRARIA, orientat mai mult pe partea de zootehnie şi, în sud, la Fundulea, organizăm târgul AGRIPLANTA, cu accent pe zona vegetală şi, pe viitor, cu dezvoltarea segmentului dedicat zootehniei. Ceea ce m-a impresionat a fost atât prezenţa interesată a fermierilor, căreia i s-a alăturat profesionalismul gazdelor noastre, cât şi faptul că fermierii au venit cu copiii. Pentru mine a fost semnul că trecem deja de la tipul fermierului investitor, la adevărata fermă de familie. Iar această nouă etapă poartă cu sine principiul că lucrând pentru/împreună cu familia sa, fermierul va dori să lucreze mai bine, mai performant şi mai mult. Noi arătăm, inclusiv prin târguri şi prin aceste tehnologii în demonstraţie, că există soluţii şi că putem avea acces la ele”, spunea Corina Mareş, manager al DLG Intermarketing.

 Pe larg despre Demo Show Moldova aflați din revista Ferma nr. 19/202 (editia 1-14 noiembrie)

Un articol semnat de Petronela COTEA MIHAI, redactor Radio România Iaşi

Vizualizat: 739 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?