Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DEMO SHOW MOLDOVA 2018: Parada COMBINELOR - Demonstrație de RECOLTAT PORUMB

Publicat: 17 octombrie 2018 - 04:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pentru prima dată în România, 7 combine de ultimă generație vor intra în demonstrația de recoltat porumb în cadrul evenimentului DEMO SHOW MOLDOVA 2018, joi, 18 octombrie, în localitatea Horia din județul Neamț.

Combinele vor fi prezentate de către firmele Agri Alianța, Agritehnica Service, AgroConcept, Claas, General Leasing, NHR AgroPartners, Titan Machinery Romania.

Evenimentul începe la ora 11:00 cu parada combinelor, urmată de demonstrațiile de recoltat porumb, până la ora 12:30. În urma tragerii la sorți, combinele vor intra in demonstrație în următoarea ordine:

Combina-ROSTSELMASH-RSM161_b1. Combina ROSTSELMASH RSM161, prezentată de Agri Alianța

Integrând nu mai puțin de 22 de patente și inovații,  RSM161 este echipată cu sistemul unic de treierare TETRA Processor cu două tobe de batere (800/1630 mm și 750/1630 mm) și 3 tobe acceleratoare. Sistemul de curățare OptiFlow în două trepte de procesare, cu site cu suspensii, are o suprafață totală de 7,1 mp. 6 căișori asigură o suprafață totală de separare de 6,1 mp, în timp ce sistemul de procesare retururi asigură recoltarea cu pierderi minime.

RSM161 poate recolta până la 45 tone/oră și 2.000 ha pe sezon, performanțe pe care le atinge inclusiv în condiții de umiditate mare. Buncărul de 10.500 l cu sistem pe vibrații pentru descărcarea boabelor umede are viteza de descărcare de 115 l/secundă. Descărcarea se poate realiza cu ușurință din mers, inclusiv cu hedere de 12 m.

RSM161 vine cu hederul Power Stream de 8 rânduri care, în combinație cu unitatea de tăiere originală acționată de reductor planetar, reduce pierderile și asigură alimentarea uniformă. RSM161 este echipată cu motor Cummins QSL8.9, de 380 CP, cu putere mare și consum optimizat, cu 6 cilindri în linie.

Combina-NEW-HOLLAND-CR8.90_b2. Combina NEW HOLLAND CR8.90, prezentată de Agro Concept

Combina CR8.90 a atins în 2017 performanța absolută de recoltare, record ce va rămâne un reper în istoria mașinilor de recoltat. Participarea acestei combine de record mondial la o demonstrație tehnică cu public este deja un eveniment de notorietate, astfel combina CR8.90 calcă pe urmele CR10.90, cea mai puternică și productivă combină din toate timpurile.

Combina este echipată cu motor FPT Industrial Cursor 11, cu capacitate cilindrică de 11.100 cmc în 6 cilindri și se supune normelor de poluare Tier4B. Motorul dezvoltă 469 CP nominali și o putere maximă de 517 CP. CR8.90 este o combină cu flux axial pentru plante prășitoare, păioase și tehnice, care dispune de rotor de 2648 cm, cu casa sitelor cu auto nivelare OptiCleanTM.

claas-LEXION-770-TERRA-TRAC_b3. Combina LEXION 770 TERRA TRAC, prezentată de CLAAS

Echipată cu noul CEBIS MOBILE, care oferă posibilități absolut noi de control al sistemelor de asistență pentru operator CRUISE PILOT, CEMOS DIALOG și CEMOS AUTOMATIC. Sistemul de treierat APSHYBRID – tehnologia de treierat de la CLAAS – reprezintă o combinație între două sisteme remarcabile: sistemul de batozare tangențială APS și sistemul extrem de eficient ROTO PLUS de separare reziduală a boabelor.

Motorul Mercedes-Benz al combinelor LEXION 770, cu putere de 585 CP (echipare standard – 626 CP la modelul prezentat), dotat cu sistem DYNAMIC COOLING, se caracterizează, pe lângă un cuplu impresionant, prin stabilitate sub sarcină și un consum redus de carburant.

Buncărul are o capacitate de 12.800 l, cu un debitul de descărcare de 130 l/minut și este dotat cu QUANTIMETER – indicator producție/hectar. Datorită suprafeței mari de contact cu solul, șenilele TERRATRAC reduc compactarea solului. Combina LEXION 770 TERRA TRAC va performa împreună cu un culegator de porumb CORIO 1270 CONSPEED, cu lățime de lucru de 8360 mm, pe 12 rânduri, dotat cu AUTO PILOT si AUTO CONTOUR.

DEUTZ-FAHR-C9306-TS_b4. Combina DEUTZ-FAHR C9306 TS de 395 CP, prezentată de NHR Agropartners

Combina DeutzFahr C9306 TS cu motor Mercedes Benz în 6 cilindri, 6 scuturători şi buncăr de 10.500 l cu viteză de descărcare de 120 l/ sec, îmbină cu succes designul elegant, semnat de renumitului designer industrial Giugiaro, cu funcţionalitatea extraordinară pentru performanţe de recoltare în toate tipurile de culturi, are un consum redus de combustibil, costuri de operare scăzute şi întreţinere simplă. Pentru un rezultat eficient la recoltat porumbul, este echipată cu heder de porumb marca Olimac Drago pe 8 rânduri cu tocător cu tăiere dublă şi cu două cutii de viteze în baie de ulei amplasate pe laterale.

MASSEY-FERGUSON-Beta-7370_b5. Combina MASSEY FERGUSON Beta 7370, prezentată de General Leasing

Combina Beta 7370 de la Massey Ferguson este dotată cu un motor AGCO Power, Stage 4 Final, 265kW la 1950 rpm (ECE R120) (360CP). Acesta a fost conceput pentru cele mai scăzute costuri de operare din acest sector, concomitent cu cele mai recente reglementări în materie de emisii.

Buncărul de boabe are o capacitate de 9.000 de litri și un debit de descărcare de 105 l/s. Șnecul de descărcare poate fi folosit pentru umplerea celor mai înalte remorci, în câmp sau pe drum. Transmisia este hidrostatică, pompa este acționată cu o curea 4HB, iar cutia de viteze are 4 trepte. Cabina Skyline se remarcă prin spațiu, confort și vizibilitate.

Combina MF 7370 va fi echipată cu un heder de recoltat porumb Ziegler 8R. Printre avantajele acestui heder se numără: dotare cu cel mai bun tocător de pe piață prin plasarea optimă a rotoarelor cu cuțite sub valțuri, cuțite răzuitoare cu muchii durificate, care evită înfășurarea de resturi vegetale pe valțuri, întreținere ușoară – Premium.

Combina-FENDT-9490-X_b6. Combina FENDT 9490 X, prezentată de Agritehnica Service

Producătorul german Fendt a integrat perfect interfața și tehnologiile de funcţionare la această combină hibrid ce îmbină baterea cu tobe transversale cu fluxul axial din cele două rotoare de separare. Cei 496 CP ai combinei Fendt 9490 X îi permit atașarea unor hedere mari, de 7,70; 9,20 și /sau 10,70 metri. Iar aceasta se traduce în creșterea cu 44% a suprafeței recoltate, într-o singură zi.

Sistemul de batere cu trei tobe HyPerforma, cu lățime a tobei de batere de 1,68 m, este esențial pentru prima prelucrare a materialului preluat de combină, toba acceleratoare fiind dispusă în ultima poziție, (a treia), fără ca materialul recoltat să fie agresat la intrare, în porțiunea de separare. Aceasta face posibilă o calitate ridicată a boabelor. Sistemul de separare are două rotoare, diametru rotor 475 mm, lungime rotor 4,20 m. Alimentarea uniformă cu materialul recoltat în batoză crește capacitatea de treierat și separare și se reduce pierderea de cereale cu până la 15%.

Motorul AGCO Power în 7 cilindri, cu tehnologie SCR, asigură maximum de putere cu minimum de consum de combustibil.

CASE-IH-Axial-Flow-8240_b7. Combina CASE IH Axial Flow 8240, prezentată de Titan Machinery Romania

Fiind echipată cu un motor puternic, combina Axial-Flow 8240 poate îndeplini cu succes cerințele fermelor moderne mari și ale celor mai exigenți fermieri, având o viteză de recoltare sporită și o capacitate de batere și separare superioară. Ea va continua să lucreze cu eficiență maximă chiar și în cele mai dificile condiții. Sistemul de alimentare, rotorul, buncărul și tubul de descărcare au fost proiectate pentru a face față celor mai productive culturi.

Puterea motorului acestui model de combină Axial-Flow® corespunde competitivelor cerințe actuale de recoltare a plantelor în condițiile unui consum de carburant cât mai redus. În plus, volumul mai mare al buncărului de colectare a boabelor determină golirea sa mai rară. Postul de comandă al combinei Axial-Flow® beneficiază de cele mai moderne tehnologii disponibile la ora actuală pe piață pentru a crea un mediu de lucru cât mai confortabil pentru operator, astfel încât acesta să se concentreze mai bine asupra operațiunilor de recoltare care trebuie efectuate.

DEMO SHOW MOLDOVA 2018 are loc în data de 18 octombrie, în localitatea Horia, județul Neamț, pe terenul agricol al Liceului Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad”.

Vezi aici PROGRAMUL DEMO SHOW MOLDOVA 2018

Accesul la eveniment se face exclusiv pe bază de invitație din partea organizatorului, a firmelor participante și a partenerilor.

DEMO SHOW MOLDOVA 2018 este organizat de către APIMAR - Asociația Producătorilor și Importatorilor de Mașini Agricole din România, în parteneriat cu DLG InterMarketing, având ca Partener tehnic APPR - Asociația Producătorilor de Porumb din România. Gazda evenimentului este Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad”.

DemoShow-Moldova_2018_b

Vizualizat: 1317 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?