Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

DEMO MUNAX cu utilaje performante, în Mehedinţi

Publicat: 26 august 2018 - 22:26
Comenteaza   | Galerie   | Video   | Print | Trimite unui prieten

Plugul Rabe 4 trupiţe şi semănătoarea pentru păioase Tume 3000 vor da proba de lucru în câmp în localitatea Pătulele din judeţul Mehedinţi, în ziua de 28 august. Vor fi de faţă fermieri, specialiştii de produs de la Munax şi reprezentanţi ai producătorilor celor două utilaje.

O echipă Ferma va fi prezentă în câmp pentru a colecta impresiile fermierilor, dar şi detalii tehnice din timpul demonstraţiilor.
Acţiunea are loc pe terenurile lui Alin Vaidianu, fermier din Pătulele şi client al dealerului timişorean.
Iacob Gheorghe, director vânzări utilaje MUNAX, mi-a oferit câteva detalii despre cele două utilaje pe care le vom vedea la lucru, pregătind solul pentru culturile de toamnă.

Semănătoarea Tume NOVA COMBI 4000
Nova Combi este un utilaj universal pentru semănare şi fertilizare pentru toate metodele de cultivare a solului - utilajul poate fi folosit fără limită şi pentru semănare directă şi pentru sol pregătit prin arătură minimală, tradiţională sau grapare.
Nova Combi încarcă seminţele şi îngrăşământul în acelaşi disc, însă soluţia unică este discul dublu, dezvoltat de Tume, care le ţine separate. Deoarece nu sunt utilizate discuri de fertilizat separate, solicitarea de putere a tractorului este cu până la 30% mai mică! Semănătoarea Nova Combi economiseşte până la 5 litri de combustibil la hectar.

Construcţia discului - durabilă şi robustă
Menţionăm aici câteva dintre avantajele tehnice ale semănătorii Tume Nova Combi:
- Brazda de semănare nu este mai lată decât este necesar, datorită profilului exterior convex al
discului, astfel că solul nu este mutat pe lateral aşa cum s-ar întâmpla cu discurile drepte.
- Toate componentele sunt rotative. Cele două discuri de brăzdar au diametre diferite şi se rotesc pe axe diferite, ceea ce face ca discurile să rămână curate.
- Îngrăşământul se distribuie în sol sub nivelul la care se distribuie sămânţa, asigurând o valorificare mai bună a substanţei active şi reducerea daunelor provocate prin arderea seminţelor.
- Perimetrul exterior al discului este zimţat şi cu diametre uşor diferite asigurând o rotaţie excelentă, autocurăţare şi o pătrundere mai uşoară a solului. Datorită acestui fapt nu sunt necesari răzuitori suplimentari pentru curăţarea discurilor.
- Cele mai bune rezultate se obţin prin amplasarea roţilor înaintea discurilor şi nu în spatele lor. Astfel, dacă în sol există pietre, roata ridică discurile înainte ca acestea să lovească piatra.
- Nova Combi menţine lăţimea standard verificată a rândurilor la 125 mm.
- Utilajele se manevrează uşor şi nu presează solul.
- Adâncimea de semănat nu este afectată de: denivelările terenului, variaţiile de suprafaţă în
direcţia de mers, variaţiile de suprafaţă în direcţiile laterale - cum ar fi striurile şi brazdele si
dacă buncărul este plin sau gol.
- Testul de calibrare pe Nova Combi este foarte uşor de efectuat.
- Utilajele Nova Combi nu presează solul mai mult decât este necesar. Părţile grele sunt totuşi durabile şi solide.

Tume NOVA COMBI 3000_b

Volumul total al buncarelor Nova Combi este 3000 l. Buncarele sunt impartite in doua compartimente care au un perete despartitor ajustabil. Umplerea, de exemplu din saci industriali, este usoara, usile de umplere sunt mari, unitatea dispunand si de copertine care se pot rula. Echipamentul de filtrare este dotare standard.  Latimea totala de 3 m permite transportarea usoara de pe un teren pe altul.
Tuma Nova Combi poate fi echipata cu un monitor computerizat Agrocont sau AgrocontPlus. Monitorul Agrocont prezinta functii de control la osie/stabilizare nivel, operatia de marcaj, masurare zona, si (daca se doreste) asa numita semiridicare. Noile caracteristici includ un reglator usor de folosit al presiunii discurilor pentru Nova Combi. Monitorul AgrocontPlus are aceleasi caracteristici, plus o telecomanda electronica pentru controlul fertilizarii.

De peste o decada, semanatoarea Nova Combi  este prevazuta cu dispozitive de fertilizare pe randuri. Metoda, care a fost brevetata de catre Tume, se bazeaza pe crearea de randuri pentru fertilizare in acelasi timp cu cele de semanare. Acest lucru duce la o economisire semnificativa folosind o semanatoare Tume Nova Combi cu o latime de lucru de 3 m in combinatie cu o masina de erbicidat de 15 m rezulta intr-o reducere a costurilor de 3- 5%. De exemplu, daca norma de fertilizare este de 450 kg/ha iar suprafata totala de teren este de 100 hectare, dispozitivul de fertilizare pe randuri poate sa economiseasca mai mult de 1,500 kilograme de ingrasamant pe an. Fertilizarea pe randurile unde vor fi urme tehnologice devine inutila si e o povara pentru mediu.

AVANTAJELE NOVA COMBI

- Productivitate mare
- Adancime de semanare precisa si constanta
- Usor de reglat si utilizat
- Discuri cu sarcina intensa care nu se blocheaza
- Buncare mari, latime de ransport redusa
- Monitorizare computerizat
- Economie de costuri

Plug Rabe Albatros 120 M
- plug purtat 4 (3+1) trupite, reversibil
- Cormane pline sau lamelare
- Brazdare cu dalti reversibile
- Cadru cu profil patrat: 120x120x10 mm
- Distanta intre trupite cca 100 cm
- Inaltimea cadru cca 80 cm
- Latimea de lucru pe trupita reglabila: 34 - 49 cm
- Latime de lucru: 140-200 cm
- Reversare hidraulica
- Roata combinata de lucru si transport cu anvelopa D30,10.0/75-15 (ø760x265)
- Antecormane
- Sistem de reglare mecanic
- Picior de sprijin
- Greutate: 1.117 kg

Rabe Albatros 120 M_b

Vizualizat: 1455 | Video Video | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?