Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Demo MUNAX cu plugul Rabe şi semănătoarea Tume 3000

Publicat: 11 noiembrie 2018 - 14:12
Comenteaza   | Galerie   | Video   | Print | Trimite unui prieten

Plugul Rabe cu 4 trupiţe şi semănătoarea pentru păioase Tume modelul Nova Combi 3000 au dat proba de lucru în câmp în localitatea Pătulele din judeţul Mehedinţi, în ziua de 28 august. Gazda demonstraţiei a fost fermierul Alin Ciprian Vaidianu (cititi AICI).

Au fost prezenţi în câmp în jur de 30 de fermieri, specialiştii de produs de la Munax, o echipă de service pentru reglarea şi calibrarea utilajelor şi reprezentanţi ai producătorilor celor două utilaje. Din partea firmei-mamă AXIÁL Kft. din Ungaria a participat Tibor Nagy, director de vânzări utilaje pe extern. Şi, bineînţeles, a răspuns prezent echipa Ferma.

Demo MUNAX_b
Iacob Gheorghe, director vânzări utilaje MUNAX, mi-a oferit câteva detalii despre cele două utilaje pe care le-am văzut în lucru: "Cu ajutorul partenerului nostru, Alin Ciprian Vaidianu din comuna Pătulele, cu suportul şi terenul pus la dispoziţie, am venit cu tocătoarea pentru resturile vegetale Breviglieri, pe care am încercat-o pe tulpinile de floarea-soarelui rămase în câmp, după care am arat cu plugul Rabe cu patru trupiţe, cu cormană plină. O arătură serioasă confirmată şi de fermierii prezenţi la faţa locului. Ultimul utilaj în demonstraţie a fost semănătoarea de păioase Tume 3000, de precizie, care a lăsat o impresie foarte bună. Le-am adus în demonstraţie deoarece utilajele sunt din ce în ce mai sofisticate, la fel şi cererile clienţilor; chiar şi noi avem nevoie de timp să le reglăm astfel încât să obţinem o productivitate mare. Ca urmare, cea mai eficientă metodă de a arăta fermierilor ce rezultate poate aduce un utilaj, care sunt reglajele, care sunt avantajele, este demonstraţia în câmp".

Semănătoarea Tume NOVA COMBI 3000

Semănătoarea Tume NOVA COMBI 3000_b
Nova Combi este un utilaj universal pentru semănare şi fertilizare pentru toate metodele de cultivare a solului - utilajul poate fi folosit fără limită şi pentru semănare directă şi pentru sol pregătit prin arătură minimală, tradiţională sau grapare. Nova Combi încarcă seminţele şi îngrăşământul în acelaşi disc, însă soluţia unică este discul dublu, dezvoltat de Tume, care le ţine separate.
Prezent la demonstraţie, Endre Kovacs, reprezentantul fabricii Tume Agri din Finlanda, a precizat: “Compania Tume produce utilaje agricole de peste 50 de ani şi colaborăm cu Munax, care este dealerul nostru exclusiv pentru Româânia de peste un deceniu”.
Valentin Grosu, manager produs Tume la Munax spune că performanţele semănătorilor Tume se văd foarte bine la semănat, dar mai ales la răsărirea plantelor. Modelul Nova Combi este produs cu o lăţime de 3 şi de 4 metri, cu pregătire de sol în faţă (semănătoarea din demo era fără pregătire; se poate folosi şi cu disc în faţă, dar şi fără). Modelul 3000 are un buncăr cu capacitatea totală de 3.250 litri şi o greutate de 3.750 kilograme (goală) - destul de grea pentru o semănătoare de cereale, dar acest aspect constituie un avantaj la lucrul în solurile grele.
Distanţa dintre rânduri este de 12,5 cm, aspect care nu este foarte întâlnit în piaţă la semănătorile directe. "La Tume Nova Combi, dacă îi cuplăm şi discul în faţă (cultipack-ul de pregatire) putem semăna direct în mirişte. De regulă, semănătorile directe au distanţa mai mare între rânduri, însă Tume are distanţa optimă. Ce e foarte important la modelul Nova Combi este că poziţionează îngrăşămintele la 2 cm sub sămânţă, la fiecare rând. Astfel, după germinare, plantele au îngrăşământul exact acolo unde se duce rădăcina şi nu între cele două rânduri, cum e la alţi producători", explică Endre Kovacs.

Demo MUNAX_b
Copierea terenului se fac prin intermediul roţilor de adâncime; fiecare secţie oscilează independent şi copiază profilul solului. Greutatea maximă (forţa de apăsare pe secţie) este de până la 200 kg/secţie, ceea ce înseamnă că, în condiţii de teren dificil sau secetă, datorită greutăţii semănătorii şi forţei mari de apăsare pe secţie se poate intra fără probleme la semănat.
Puterea necesară de tracţiune nu este foarte mare, chiar dacă vorbim despre un utilaj mare şi greu, deoarece toate elementele sunt rotative. Deoarece nu sunt utilizate discuri de fertilizat separate, solicitarea de putere a tractorului este cu până la 30% mai mică! Semănătoarea Nova Combi economiseşte până la 5 litri de combustibil la hectar.
Urmele tehnologice sunt o dotare standard, la care se adaugă şi o funcţie care marchează locul pe unde s-au făcut urmele tehnologice. "Dacă doriţi să aplicaţi o fertilizare înainte de răsărire vedeţi practic o line trasată de marcator", adaugă reprezentantul Tume.
Monitorul de control intră în dotarea standard şi pe el se poate seta, spre exemplu, forţa de apăsare pe secţie, până la 200 kg. Semănătoarea are 4 senzori - câte unul pentru fiecare ax (cel de administrare a îngrăşămintelor şi cel pentru seminţe) şi doi în buncăr (unul pentru nivelul îngrăşămintelor, unul pentru nivelul seminţelor). Orice alarmă apare, se aude în cabina tractorului.
Avantajele NOVA COMBI, pe scurt: productivitate mare; adâncime de semănare precisă şi constantă; uşor de reglat şi utilizat; discuri cu sarcină intensă, care nu se blochează; buncăre mari, lăţime de transport redusă; monitorizare computerizată; economie de costuri.

Plugul Rabe Albatros 120 M
Prezentarea tocătorii pentru resturile vegetale Breviglieri şi a plugului Rabe a fost făcută de către Cosmin Matei, manager produs la Munax.
Amintim acum cele mai importante caracteristici ale plugului Rabe cu 4 trupiţe: plug purtat 4 (3+1) trupiţe, reversibil
- cormane pline sau lamelare (în demo a fost folosit un plug cu cormane pline); brăzdare cu dălti reversibile; cadru cu profil pătrat: 120x120x10 mm; distanţa între trupiţe cca 100 cm; înălţimea cadru cca 80 cm; lăţimea de lucru pe trupiţa reglabilă: 34-49 cm; lăţime de lucru: 140-200 cm; reversare hidraulică; roata combinată de lucru şi transport cu anvelopă D30,10.0/75-15 (ø760x265); antecormane; sistem de reglare mecanic; picior de sprijin; greutate: 1.117 kg

Demo MUNAX_b

Plugul Rabe Albatros 120 M_b

MUNAX: ofertă diversificată, finanţare atractivă
"Orice utilaj performant aduce şi un cost mai ridicat; ştim că banii nu stau pregătiţi pentru asemenea utilaje, aşa că venim cu finanţări de la trei firme mari din domeniu. Dobânzile sunt atractive, chiar cu taxă de analiză a dosarului foarte redusă şi rate flexibile sezoniere, două pe an", spune Iacob Gheorghe.
Directorul de vânzări utilaje spune că acest an a început foarte bine pentru Munax. La final de august s-a simţit o uşoară stagnare, fiind început de campanie de recoltat, dar toamna a debutat cu achiziţii de utilaje pentru etapele noului an agricol. "Suntem pregătiţi. Avem una dintre cele mai largi palete de utilaje de pe piaţă, de la tractoare de toate puterile, până la semănători, pluguri, absolut tot ce are nevoie fermierul, inclusiv pe diferite paliere de performanţă şi calitate a utilajelor", a concluzionat Iacob Gheorghe.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 18/220 (ediţia 15-30 octombrie 2018)

 

Vizualizat: 1663 | Video Video | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?