Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Demo, „acasă”, în Ungaria - Fliegl - tehnică agricolă de top pentru transport

Publicat: 15 noiembrie 2019 - 01:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Producătorul german Fliegl, numărul unu în Europa în domeniul tehnicii de transport pentru agricultură, a inaugurat, la finalul lunii septembrie 2019, noul depozit complet automatizat din Abda, Ungaria. Investiţia a costat 3,9 milioane de euro, iar pentru montarea sistemului automat de depozitare a fost nevoie de cea mai mare macara din Ungaria.

Fliegl aniversează mai mult de 25 de ani de când are propria fabrică în Ungaria. Pentru a marca momentul şi pentru a prezenta noile investiţii, a invitat peste 400 de dealeri din 15 ţări la un tur al fabricii şi la o serie de demonstraţii în câmp, unde a anunţat şi noutăţile pe care le va aduce în luna noiembrie la Agritechnica 2019. Revista Ferma a fost singura publicaţie din România reprezentată la eveniment.
Noul depozit, care se numără printre cele mai recente investiţii ale producătorului german în fabrica din Ungaria, are 29 de metri înălţime, o suprafaţă de circa 3.500 mp şi oferă spaţiu pentru 4.800 de tone de piese de dimeniuni mici. La inaugurare a participat şi ministrul maghiar al Agriculturii, Nagy Istvan.

Fliegl - tehnică agricolă de top pentru transportClick pe poza pentru galerie!

25 de ani de creştere şi dezvoltare
Din 1993, când Josef Fliegl a cumpărat fabrica din Ungaria, şi până în prezent, Fliegl Abda Kft. s-a dezvoltat considerabil. De la o suprafaţă de 8 ha, a ajuns la 15 ha, din care aproape 4 ha cu construcţii (în principal hale de producţie şi depozite). De la 28 de angajaţi iniţial, 240 de persoane, printre care şi români, lucrează astăzi în fabrica din Abda (Grupul Fliegl are, în total, 1.150 de anagajaţi). Fliegl Abda Kft. are propria divizie de vânzări din 1996, iar din 2004 deţine şi un centru de vânzări internaţionale.
În 2013 a fost deschis magazinul de piese de schimb, iar din 2015 produce mai puţine componente pentru fabricile companiei mamă din Germania, Fliegl Agrartechnik, şi mai multe produse finite, inclusiv pentru pieţe externe.
În Abda există şi un departament de dezvoltare şi proiectare, iar de anul acesta au fost puse în funcţiune două maşini de tăiere cu laser şi o linie de vopsire cu pulbere în câmp electrostatic, unde sunt vopsite, în principal, obloanele remorcilor produse de Fliegl şi componente de dimensiuni mai mici. Faţă de vopsirea convenţională, acest nou procedeu conferă pieselor rezistenţă mai mare la coroziune, la factori chimici, la căldură, impact, abraziune, raze ultraviolete şi la condiţii meteo.
Fliegl Abda Kft este coordonată, în prezent, de Josef Fliegl Junior, care conduce şi sediul central al companiei din Mühldorf, Germania. De altfel, toţi cei cinci copii ai lui Josef Fliegl sunt împlicaţi direct în afacerea familiei: fiecare coordonează câte o divizie a Grupului Fliegl, ale cărui baze au fost puse de tatăl lor în 1975, în Kastl, unde acum se află sediul Agro-Center, divizia care se ocupă de vânzarea de piese şi accesorii agricole.
Producătorul german a investit în Abda 11,5 milioane euro doar între anii 2016 şi 2018. Planurile includ extinderea centrului de vânzări, construirea unui centru de service şi a unui depozit de piese de schimb, care vor acoperi 3.600 mp. Noua construcţie va costa 1,5 mil. euro, urmând a fi finalizată în vara anului 2020.

Prezenţă pe cinci continente
Fliegl Agrartechnik are reprezentaţe comerciale în nouă ţări din întreaga lume şi deţine 12 fabrici, în Germania, Ungaria, Spania, Bosnia, Brazilia, Argentina, Austria şi Franţa. În iulie 2019, Fliegl a achiziţionat producătorul francez Brochard, specializat în producţia de remorci agricole de mare tonaj şi echipamente de împrăştiat gunoi de grajd. În 2014, Brochard a stabilit un record mondial cu o remorcă de 50 de tone ataşată unui tractor New Holland T9.615, care a reuşit să împrăştie 4.217 tone de gunoi de grajd pe o suprafaţă de 221,8 ha în 24 de ore. Pentru stabilirea acestui record, remorca a fost încărcată însă cu 64 de tone de materie organică.
Cifra totală de afaceri a Grupului Fliegl în 2018 a fost de 280 milioane de euro, la care divizia de tehnică agricolă a contribuit cu 175 milioane de euro, iar Fliegl Abda, cu 36 milioane de euro.
În fabrica Fliegl din Ungaria sunt produse anual 1.200 - 1.300 de remorci agricole, cisterne pentru dejecţii lichide şi platforme de trasportat baloţi, plus în jur de 550 de mixere de beton şi circa 2.000 de accesorii (cupe, furci pentru încărcătoare frontale).
În Ungaria, Fliegl conduce detaşat în topul vânzărilor de remorci agricole. 37% din producţia din Abda este destinată pieţei interne, iar 63% merge la export, în ţările din Europa Centrală şi de Est, dar şi în ţări precum Rusia, Sri Lanka sau Noua Zeelandă. De exemplu, remorcile de transbordare (ULW) sunt produse doar în fabrica din Ungaria, iar principala piaţă pentru acestea este Rusia.
Fliegl Agrartechnik îşi exportă produsele în ţări de pe cinci continente, având centre de vânzare inclusiv în SUA şi în China. Un important avantaj competitiv: toate echipamentele Fliegl pot fi transportate cu vaporul, într-un container, şi asamblate la destinaţie. Astfel, transportul unei remorci din Germania în China, de exemplu, costă doar 700 de euro.
În România, remorcile agricole Fliegl - basculante, de transportat baloţi, cu perete împingător sau de transbordare - sunt comercializate de Ipso Agricultură şi de Beyne Agrorom (în vestul ţării).


INVITAŢIE LA AGRITECHNICA 2019
Fliegl va prezenta la Hanovra, în Hala 04, Stand A40, tehnologii noi de transport şi pentru distribuirea dejecţiilor lichide, precum şi inovaţii în domeniul agriculturii de precizie, alături de modele deja consacrate şi de variante îmbunătăţite ale unor echipamente, precum remorca cu perete împingător şi remorca de recoltat furaje cu autodescărcare în mers - Fliegl Büffel, recompensată cu o medalie de argint la Agritechnica 2017.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 19/246 (ediţia 1-14 noiembrie 2019)

 

Vizualizat: 468 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?