Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

De VIITOR! S-au inaugurat PRIMELE CLASE de elevi MESERIAŞI în MECANIZARE

Publicat: 29 octombrie 2017 - 11:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ÎNVĂŢĂMÂNT AGRICOL DUAL. Pe 11 septembrie a.c, odată cu deschiderea noului an şcolar, la Colegiul Agricol Viaceslav Harnaj din Bucureşti, s-au inaugurat oficial primele două clase de învăţământ agricol dual.

Un rol determinant în această reuşită l-a avut Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România (APIMAR).

Dincolo de promisiunile politice, binevenite de altfel, iată că iniţiativa privată a declanşat prima schimbarea de atitudine din acest sector de învăţământ. Cum nevoia de mecanici agricoli este mare, iată că această necesitate a creat până la urmă şi organul care să-i readucă pe lume. Aşa se face că iniţiativa Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România a devenit realitate. Cu sprijinul nemijlocit al presei agricole, care a îmbrăţişat ideea şi a contribui pro bono la promovarea proiectului, conform afirmaţiilor preşedintelui APIMAR, Monika Puiu.

viitori-mecanizatori_b

Promovare care a adus tinerii spre această iniţiativă! Aşa se face că, dacă iniţial, spunea aceeaşi Monika Puiu, s-au gândit că ar fi minunat să găsească măcar 15 candidaţi care să constituie prima clasă de învăţământ dual agricol, iată că nu mai puţin de 41 de solicitanţi s-au înscris pe listă. „Poate că în cei trei ani de studii, o parte dintre elevi vor renunţa la cursuri, pentru că şi meseria presupune vocaţie şi, evident, dorinţă de realizare. Dar cei mai mulţi vor veni în piaţă umplând golurile actuale. Să sperăm că nu vor alege străinătatea după ce vor obţine certificatul de mecanici agricoli!”, ne-a declarat Monika Puiu.

Trebuie subliniată implicarea activă a şase mari firme de agribusiness care participă la acest proiect (AgroConcept, NHR Agropartners, IPSO Agricultură, Mewi, Titan Machinery şi Farm Tech), care se gândesc să-i ţină aproape pe viitorii absolvenţi ai primelor clase (se vor face, iată, două clase!) de învăţământ agricol dual. Mai ales pe cei care vor face practica direct în firma lor!

Pe larg despre proiectul şcolar în care s-a înrolat şi o fată, citiţi în revista Ferma, ediţia 1-14 octombrie 2017!

Vizualizat: 1362 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?