Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

De ce să recoltezi via cu noua Gregoire GL6.4?

Publicat: 25 noiembrie 2020 - 09:48
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Gregoire a lansat o nouă combină de recoltat struguri, GL 6.4, destinată fermelor viticole mici, înlocuind astfel modelul autopropulsat G7.200 și modelele tractate G Prima și G320.

un articol de FLORIAN NEACȘU - NHR Agropartners SRL
mai multe pe această temă: www.nhr.ro

Gregoire combina de recoltat struguri_b

Pe lângă modelele GL7.4 și GL8.4, respectiv GL8.6, lansate cu succes acum 3 ani la Târgul de utilaje pentru viticultură și vinificație de la Montpellier (Franța), SITEVI, unde au fost distinse cu 4 premii importante, în acest an Gregoire a prezentat noul model GL 6.4, destinat fermelor de 50-100 ha.

Este o mașină accesibilă și eficientă, înglobând, din punct de vedere tehnic, toate elementele tehnologice, constructive și funcționale ale combinelor mai mari, elemente care asigură calitatea recoltării și siguranța în exploatare. Mașina este destinată recoltării strugurilor în plantații cu distanța între rânduri începând de la 1,6 m.

 

CABINA: VIZIBILITATE PERFECTĂ


Cabina montată central, ca și la celelalte mașini Gregoire, are dimensiunea și caracteristicile identice cu cele ale întregii game GL, asigurând o vizibilitate excelentă asupra rândului de recoltat, a fiecărui butuc de viță de vie și pentru urmărirea întregului proces de recoltare.

Comenzile și reglajele mașinii se fac din cabină prin intermediul unui computer de bord foarte prietenos. Acesta, ca și un monitor pentru camerele de supraveghere a funcționării, montate în capul de recoltare și în benele de colectare a strugurilor, fac parte din dotările standard. Cu ajutorul calculatorului se pot regla și urmări înclinarea mașinii, viteza de croazieră și parametrii de lucru: distanța între scuturători, frecvența și amplitudinea scuturătorilor, viteza benzilor de transport a boabelor de struguri în bene, regimurile de funcționare a motorului etc. Funcțiile de deplasare în 3 moduri: manual, semiautomat și automat se gestionează cu ajutorul unui joystick.

Gregoire combina de recoltat struguri 1_b

 

5 ATUURI PENTRU UN RECOLTAT DE CALITATE


1. Capul de recoltare pendular. În ceea ce privește funcționarea în modul de recoltare, Gregoire a aplicat tehnologiile deja verificate, cum ar fi capul de recoltare pendular, care se așază automat după verticala locului și este suspendat pe 8 silentblocuri, prevăzut standard cu 7 perechi de scuturători tip ARC 2 cu fixare rapidă și reglare pe înălțime.

2. Garda la sol. Mașina are posibilitatea de a recolta și strugurii aflați la mai puțin de 15 cm deasupra solului, dar și în vii înalte, garda la sol ajungând până la 2,55 m.

3. Lățimea tunelului de recoltare de 650 mm permite intrarea operatorului la nevoie și asigură un flux optim al boabelor de struguri către cele două benzi de 320 mm care transportă boabele în bene. Acestea sunt montate pe niște fulii de 35 cm diametru, cu turație redusă, care asigură protecția benzilor și față de boabele de struguri. Colectarea și dirijarea boabelor spre benzile transportoare se face cu ajutorul a două benzi înclinate, “cu solzi”, care creează un tunel cu lungimea de 2,4 m. Ele sunt prevăzute cu un sistem pneumatic de reglare a agresivității, asigurând o protecție deosebită a butucilor de viță de vie, fiind soluția tehnică cea mai puțin agresivă față de plante dintre toate mașinile existente pe piață.

Gregoire combina de recoltat struguri 3_b

4. Curățarea preliminară a boabelor defrunze și resturi de coarde se face cu două ventilatoare montate în partea de jos a mașinii (opțional se pot folosi și două în partea superioară) și cu două extractoare verticale de coarde. Pentru o curățare perfectă a boabelor, mașina are, ca și la celelalte modele, opțiunea Easy Clean, cu mișcare de oscilație, obținându-se un grad de curățare de 99,8% a boabelor de struguri.

Colectarea boabelor se face în două bene de 1400 sau 1800 litri (opțional 2000 l), cu descărcare spre spate, cu înălțimea de descărcare de 3 m.

5. Control al poziționării pe rând. Doi senzori montați la intrarea în sistemul de recoltare propriu-zis dau informații operatorului dacă mașina este bine centrată pe rând în raport cu vegetația, prin afișare pe o bară cu LED-uri. Corecția poziției mașinii pe pantă se face semiautomat (opțional, complet automat) și este, ca și la celelalte mașini autopropulsate Gregoire, de 600 mm (28%) pe direcția stânga/dreapta.

 

MOTOR PRIETENOS CU MEDIUL


Combina de struguri Gregoire GL6.4 este dotată cu un motor Deutz de 143 CP în 4 cilindri, cu cilindreea de 3600 cmc, prietenos cu mediul, care respectă norma de poluare Stage V, cu răcire cu lichid, turbo cu intercooler și cu catalizator SCR, care beneficiază de adaptarea automată a regimului de lucru în funcție de sarcină. În modul ECO, mai puțin consumator de combustibil, motorul rulează în regim optim, mașina beneficiind de un regulator de viteză de lucru și de o transmisie hidrostatică pe toate cele patru roți motrice, cu motoreductoare. Viteza maximă de transport de 25 km/h se obține la numai 1650 rpm. Rezervorul de motorină are capacitatea de 260 l, iar cel de AdBlue de 20 l.

Gregoire combina de recoltat struguri 2_b

 

ÎNTREȚINERE FACILĂ A MAȘINII


Curățarea mașinii se face cu usurință de pe o platformă funcțională, iar punctele de gresare sunt grupate în locuri ușor accesibile. La fel, accesul la toate punctele de verificare zilnică și pentru schimburile de ulei și filtre este foarte ușor.

 

LUCRUL DE NOAPTE


Combina este adaptată și pentru lucrul noaptea. Luminile cu LED de 18000 lumeni asigură vizibilitate excelentă.

Raza de întoarcere la GL6.4 este de 3,7 m, cea mai mică din industrie, asigurând o manevrabilitate foarte bună și în podgoriile cu spații reduse la cap de rând. Este o mașină compactă, cu lungimea de 4,8 m, înălțimea 3,7 m și ampatamentul 2,7 m.

 

NHR Agropartners - IMPORTATOR AUTORIZAT GREGOIRE ÎN ROMÂNIA


Împreună cu GL7.4 și GL8.4 cu motor Deutz în 4 cilindri, de 156 CP și GL8.6 în 6 cilindri, de 190 CP, cu bene de 2000 litri, noua combină de recoltat struguri GL 6.4 completează gama de combine de recoltat struguri Gregoire. Noile combine GL7 și GL8 lucrează deja și în ferme din România și sunt apreciate pentru fiabilitate, calitatea boabelor, gradul de curățare, productivitate și consum de combustibil, ușurința în exploatare și de întreținere, cabina centrală, gențile cu butucii de viță de vie etc.

Specialiștii NHR Agropartners, importatorul autorizat Gregoire în România, sunt pregătiți pentru a vă oferi detaliile de care aveți nevoie.

 

Vizualizat: 628 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?