Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

De ce rezervoare flexibile - instalare rapidă, durată de viaţă mare

Publicat: 28 aprilie 2020 - 10:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Rezervoarele flexibile CITERNEO, produse în Franţa, sunt o soluţie modernă, eficientă, sigură şi ieftină pentru stocarea lichidelor în ferme. Iată ce avantaje îţi oferă!

Rezervoarele pentru fertilizanţi lichizi, pentru apa de irigaţii sau pentru dejecţiile lichide din zootehnie se livrează pe un palet şi se instalează rapid şi uşor într-o singură zi. Din momentul în care rezervorul CITERNEO este instalat, durata de viaţă a acestuia este de aproximativ 20 de ani, datorită materialelor folosite şi tehnologiei de producţie EXOM, respectiv EXOM+.

rezervoare flexibile_b

Costuri ZERO la întreţinere

Pe lângă cheltuielile mici cu achiziţia şi transportul, vă veţi bucura şi de costuri ZERO la întreţinere. În cazul rezervoarelor cu pereţi metalici sau a celor de beton, prelata interioară trebuie schimbată în medie la fiecare cinci ani. În plus, acestea au nevoie de o prelată de acoperire care ţine sistemul închis. Costurile de instalare a rezervoarelor noastre CITERNEO sunt minime: e nevoie doar de un pat de nisip pe o suprafaţă plană şi stabilă, chiar şi de pământ. Cisternele metalice sau rezervoarele de beton necesită o fundaţie armată, lucrare care implică autorizaţii de construcţie, proiect, avize, aprobări, impozitare anuală. Costurile totale generate de cisternele metalice sau de rezervoarele de beton (achiziţie, transport, instalare, întreţinere, autorizare) pe întreaga durată de viaţă sunt de aproximativ zece ori mai mari faţă de costurile mici ale rezervoarelor flexibile CITERNEO.
Un alt avantaj al acestor rezervoare flexibile este faptul că ele pot fi folosite pe un amplasament şi la nevoie pot fi mutate în alt loc cu mare uşurinţă şi fără costuri majore, sau pot fi golite, spălate, pliate, puse pe palet şi păstrate în depozit până la următoarea utilizare.
În cazul dejecţiilor lichide din zootehnie, se rezolvă rapid problema legată de autorizarea de mediu a fermelor, deoarece Citerneo este o soluţie agreată prin Agrementul Tehnic Român 001ST-05/030-2019, aviz care permite şi stocarea fertilizanţilor lichizi.

rezervoare flexibile_b

Capacitate mare de stocare

Destinaţiile de utilizare sunt multiple. Rezervoarele pot stoca apa pentru irigaţii (1 mc - 2.000 mc), fertilizanţi lichizi (1 mc - 370 mc), dejecţii lichide din zootehnie (1 mc - 2.000 mc), inclusiv variante care să fie transportate în benă (2,19 m x 6,09 m x 0,70 m), colectare apă de ploaie (1 mc - 50 mc).
Aceste rezervoare flexibile sunt folosite cu succes în întreaga Europă; majoritatea fermelor din Franţa, Anglia, Germania, Belgia, Cehia etc. le au în dotare. Citerneo este singura firmă din acest sector care poate oferi soluţii de stocare a lichidelor cu volume mai mari de 1000 mc, ceea ce spune foarte mult despre calitatea rezervoarelor. De aceea suntem singura firmă din România care pune la dispoziţie o autorizaţie tehnică pentru rezervoare flexibile.

rezervoare flexibile_b

Text şi foto: Delta Exclusiv Timişoara


CUM LE POŢI COMANDA?

Fiecare rezervor se va produce în Franţa, iar gura de umplere/golire se va plasa exact în locul indicat de fermier. Astfel se uşurează mult operaţiunile de umplere şi de golire. Termenul de producţie este de 3-4 săptămâni, în general, la care se adaugă durata transportului la depozitul din Timişoara.
Pentru comenzi, detalii sau informaţii, vă stăm la dispoziţie prin reprezentanţa Citerneo în România: Delta Exclusiv SRL, la tel. 0744797018 sau 0752281888; e-mail: office@deltaexclusiv.ro sau pe pagina de internet: www.deltaexclusiv.ro.


Articol publicat în revista Ferma nr. 5/254 (ediţia 15-31 martie 2020)

Vizualizat: 572 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?