Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

”Dansul combinelor”, în câmp, la Călărași

Publicat: 12 noiembrie 2021 - 12:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Șapte combine au participat la concursul organizat de DLG Intermarketing, în ziua de 7 octombrie 2021, în cadrul evenimentului ”Demo Day: Demonstrație de recoltat porumb”. Câștigători au fost fermierii!

Organizatorii au ținut să orienteze participanții în mod clasic, imediat după ieșirea din municipiul Călărași, spre Dunăre, plantând din loc în loc indicatoare ”DEMO DAY”. Din punctul Chiciu, locul unde vehiculele sunt traversate peste fluviu cu bacul, ne-am abătut imediat în dreapta și am parcurs un drum agricol printre tarlale semănate cu grâu, dar dominate deja de seceta care s-a instalat încet, dar sigur în toamna aceasta, în sud-estul țării și în alte zone.

 Foto 1 (1)_b


Arena de la Chiciu


Am întrezărit din depărtare corturile albe ale expozanților, de parcă în șesul Dunării s-ar fi așezat o tabără militară. Producătorii și furnizorii de utilaje, mașini și echipamente agricole chiar sunt asemenea fabricanților de armament, numai că ei scot de pe liniile de fabricație cele mai pașnice ”arme”.

Demonstrația a avut loc într-un lan de porumb aparținând fermei lui Alexandru Baciu. Evenimentul a fost organizat în asociere cu Agritehnica, în parteneriat cu APIMAR - Asociația Producătorilor și Importatorilor de Mașini Agricole din România, și cu suportul LAPAR.  

 

O combină pentru o cooperativă


Fermierul Victor Necula, din comuna vrânceană Slobozia-Ciorăști (ocupă acolo funcția de viceprimar) a venit, împreună cu soția, titulara fermei, la Demo Day, ca să aleagă o combină pentru cooperativa pe care a înființat-o cu alți agricultori din comună. ”Eu lucrez în jur de 180 ha, nu mi-aș permite să cumpăr o combină numai din buzunarul meu. Avem o cooperativă și încercăm să cumpărăm una cu fonduri europene. Tocmai s-a deschis o sesiune la AFIR și vrem să depunem un proiect. Am venit aici, la Călărași, să văd cum lucrează cele șapte combine”, mi-a spus fermierul înainte să înceapă demonstrația. Apoi, l-am reîntâlnit în câmp, urmărind cu atenție evoluția fiecărei combine în parte.

 familia Necula_b

Soții Necula 

Demonstrații de recoltat


Mai întâi, a intrat în lan combina New Holland, adusă de Agroconcept Impex. Apoi, Rostselmash, prezentată de Apan Agriculture Equipments. A treia a atacat lanul de porumb o combină Claas, marcă a companiei Claas Regional Center South East Europe. După aceea, i-a venit rândul unei combine John Deere, etalată de IPSO, să-și demonstreze performanțele tehnice. I-a venit rândul combinei Deutz Fahr, comercializată de NHR Agropartners, apoi combinei Massey Ferguson, trimisă în ring de Sigma Cvm România. În fine, sub privirile atente ale fermierului vrâncea, a intrat la cules combina Case, a Titan Machinery Romania.

La sfârșitul demonstrației, toate cele 7 combine s-au aliniat și au pornit, pe fond muzical, spre fermierii înșirați în fața corturilor. Evenimentul a inclus și demonstrații cu tehnică de transport și tehnică de depozitare.

Va sta în puterea fermierului din Vrancea să aleagă marca de combină potrivită. Aprobarea proiectului va ține însă de decizia AFIR!

 

un articol de

STELIAN RĂDESCU

Vizualizat: 1275 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?