Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Dalta Marathon 15/25 învinge solul greu

Publicat: 07 octombrie 2020 - 12:20
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Celebrul producător suedez Väderstad vine cu o soluție tehnică pentru lucrul la adâncime în solurile compactate, afectate de secetă: noua daltă Marathon 15/25.

 

Foto 1 marathon-15-25_b

Așa cum i-a obișnuit pe fermieri, producătorul scandinav de utilaje agricole premium, din localitatea Väderstad, Suedia, a lansat pe piață încă o piesă valoroasă pentru agricultura de astăzi - Dalta Marathon 15/25, reconfirmându-și astfel supremația tehnologică atât în agricultura mondială, cât mai ales în cea românească.

VIAȚĂ DE ZECE ORI MAI LUNGĂ

Dalta Marathon 15/25 vine să completeze linia de piese de uzură și dalta Marathon 25/35, introdusă în 2018.
Modelul 15/25 este reglabil în înălțime, fiecare piesă în parte putând fi setată în cinci poziții diferite. Ca toate celelalte piese din familia Marathon, dalta 15/25 are un vârf din carbură de wolfram, un material extrem de dur și rezistent. Este produs prin amestecarea carburii de wolfram cu cobalt sau nichel, la temperaturi foarte ridicate, pentru a crea unul dintre cele mai dure materiale de pe piață. De aceea, o daltă Marathon durează de zece ori mai mult decât o daltă obișnuită.

Foto 3 detaliu Eba9D1LWoAIiB0o_b

MENȚINE ADÂNCIMEA DE LUCRU

O mașină Väderstad echipată cu dălți Marathon garantează menținerea adâncimii de lucru timp îndelungat. „Acest beneficiu este extrem de important, datorită faptului că adâncimile diferite de lucru au un impact direct asupra semănatului, influențând negativ răsărirea plantelor. Cu o adâncime de lucru de 4 cm, fiecare abatere de centimetru are un impact direct asupra randamentului plantelor. Prin urmare, importanța acestor detalii nu trebuie subestimată”, spune Magnus Samuelsson, dezvoltatorul conceptului Marathon 15/25.
Noua daltă este disponibilă pentru cultivatoarele NZ Mounted și NZ Aggressive, începând cu 1 iunie 2020. În plus, este compatibilă și pentru Concorde.

REPER ÎN AGRICULTURA MONDIALĂ

Producătorul suedez din orașul Väderstad este cunoscut pentru calitatea înaltă a utilajelor și a pieselor din care acestea sunt făcute. „Producția noastră proprie de piese de uzură este unică pe piață și îi conferă companiei constructoare Väderstad controlul deplin asupra procesului. Suntem încrezători în calitatea produselor noastre și, desigur, dorim ca și clienții noștri să se simtă în siguranță în alegerea Väderstad ca partener”, spune Mattias Hovnert, director de vânzări și marketing.
Marcajul V-55 de pe piesele originale Väderstad este o marcă a oțelului suedez de înaltă calitate Väderstad. Numărul 55 reprezintă duritatea măsurată în unitatea Rockwell C HRC. Această structură unică de material face posibilă împingerea nivelului de duritate de la standardul industrial HRC 47-48 la HRC 55, păstrând în același timp o rezistență la șoc foarte intensă.

Foto 2 nz-aggressive_b

"Chiar dacă are dimensiuni mai mici decât sora sa 25/35, dalta 15/25 este extrem de dură. Are un vârf îngust de doar 15 mm, cu o formă ascuțită, ceea ce înseamnă că poate menține adâncimea de lucru chiar și în condiții dure de sol cu argilă grea. Are o capacitate de penetrare a solului și mai mare decât Marathon 25/35" ,MAGNUS SAMUELSSON, dezvoltatorul conceptului Marathon 15/25.

VÄDERSTAD, MÂNDRIA SUEDEZILOR

Cu o experiență de aproape 60 de ani de dezvoltare continuă, avansul tehnologic considerabil al Väderstad reprezintă astăzi un reper de necontestat al centrelor de cercetare din industria agricolă mondială, iar acest lucru nu poate decât să-i facă mândri pe suedezi și pe fermierii români care exploatează aceste mașini de calibru superior.

un articol de
BOGDAN CONSTANTIN
PR & Communication Specialist
Titan Machinery România

Vizualizat: 1281 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?