Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cunoașterea solului - baza succesului în agricultură

Publicat: 12 decembrie 2016 - 00:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Capacitatea solurilor de a furniza substanțe nutritive, la momentul potrivit și în cantități adecvate pentru creșterea culturilor este un factor cheie determinant când vorbim de productivitatea unei ferme agricole. Prin urmare, managementul nivelurilor fertilității solului ar trebui să fie un obiectiv principal pentru orice fermă. 

Având în vedere costul ridicat al îngrășămintelor este vital ca fiecare kilogram de îngrășământ să fie gestionat cât mai eficient posibil, cu o rentabilitate maximă. Prelevarea probelor de sol este primul pas esențial din analiza solului.
Compania Vantage asigură servicii fără egal în România în ceea ce privește acuratețea prelevării probelor, în analizarea lor, în interpretarea rezultatelor și în recomandările de fertilizare pe care le facem. Prelevarea de probe se realizează exclusiv cu vehicule versatile tip ATV și UTV prevăzute cu sonde automate și dispozitive GPS Trimble de o acuratețe superioară.
Analiza probelor se efectuează în laboratorul propriu, unul dintre cele mai performante din sud-estul Europei, urmând procedurile standardelor recunoscute pe plan internațional. Laboratorul nostru face parte din „International Soil Analytical Exchange Program”, un program de evaluare permanentă și acreditare a laboratoarelor din Europa, garantând astfel acuratețea rezultatelor.
Datorită echipamentului automatizat cu care este dotat laboratorul oferim analize exacte privind: textura solului, pH, humus, conținutul de macro și micro elemente atât în sol cât și în plante.

Agrobalance_b

AgroBalance - de la prelevarea probelor de sol la recomandările de fertilizare
Programul AgroBalance constă în prima fază din prelevarea probelor de sol după încheierea recoltării, apoi în baza rezultatelor analizelor se oferă recomandările de fertilizare aferente urmând ca, în perioada de vegetație, să se revină cu prelevarea de mostre de sol și plante de pe fiecare solă în parte, analizându-le din nou și emițând recomandări de corecție în ceea ce privește fertilizarea.
Tot în cadrul programului AgroBalance se întocmesc hărți digitale cuprinzând informații despre limitele parcelelor, distribuția indicilor din analize, amplasamentul unor obiecte diferite etc. Informația este reprezentată în mod vizual pe hartă sub forma de straturi și este clar marcată, facilitând interpretarea acesteia.
În ultima perioadă, tot mai mulți fermieri sunt interesați de o tehnologie pe care noi o implementăm cu succes - Rata Variabilă de Aplicare, care este o tehnologie agricolă de aplicare a substanțelor (mai ales a îngrășămintelor) cu normă variabilă. În cele mai multe cazuri este vorba de modificarea ratei de aplicare în timp real cu scopul de a egaliza fertilitatea parcelei (azot, fosfor sau potasiu) sau de a exercita o corecție a indicilor solului precum pH, săruri etc.
Rata Variabilă de Aplicare reprezintă viitorul în cadrul agriculturii de precizie iar programul AgroBalance, prin complexitatea lui, reprezintă un ajutor indispensabil în luarea deciziilor corecte în ceea ce privește recolta dumneavoastră.

Logo Vantage

Text și foto: VANTAGE
www.vantage-ro.com


Articol publicat in revista Ferma nr. 21 (182) din 1-15 decembrie 2016

Vizualizat: 383 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!