Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum te ajută un monitor de ghidare să faci economii?

Publicat: 28 ianuarie 2021 - 14:25
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

„Deja mi-am recuperat banii pe GPS”, spunea un fermier din Ialomița, după nici o săptămână de la achiziționarea unui GPS, cu ghidare manuală, unui specialist de la Vantage.

Elimina jalonierii cu vantage_b

Din discuția cu fermierul, reprezentantul Vantage a înțeles ca acesta nu se gândea doar la suma de bani, economisită din neplata celebrilor jalonieri la capetele parcelelor atunci când se fertilizează sau stropește. Fermierul era foarte încântat că el - sau angajații săi - poate să fertilizeze sau să stropească exact când și-a propus. Nu mai pierde timp și nu se umple de nervi căutând oameni pentru a sta jaloane.

Un alt mod în care fermierul nostru calculase această „amortizare” viza reducerea suprapunerilor. „Înainte foloseam mai multe substanțe pentru fiecare hectar lucrat. Folosind jalonierii, preferam să suprapun intenționat ca să nu am surprize cu zonele nelucrate. Acum, cu GPS-ul merg la fix. L-am tot testat primele trei zile și m-am convins că nu mai am nevoie să suprapun.” Atunci când suprapui sau ai zone neacoperite pierzi bani, iar sumele nu sunt deloc mici.

 

Cum poți amortiza rapid investiția?


Prin conectivitatea ISOBUS, la monitoare precum Trimble GFX-350, poți amortiza foarte repede suma plătită pentru acest monitor. Majoritatea mașinilor de stropit sau aplicat îngrășăminte de generație recentă vin cu conectivitate ISOBUS. Dacă vei achiziționa un astfel de utilaj, îl poți comanda fără monitor ISOBUS și faci o economie considerabilă și poți beneficia de facilități suplimentare.

Anul acesta foloseste un display ISOBUS Vantage_b

În plus, dacă utilajul ISOBUS este legat la GFX-350, poți controla doza aplicată, dar și închiderea și deschiderea secțiunilor în mod automat. Iar acest monitor poate fi legat la orice utilaj ISOBUS, fie el semănătoare sau MET. Mai mult, ai mai puține monitoare în cabină și mai puține sarcini pe care operatorul trebuie să le îndeplinească.

Iar monitorul GFX-350 este extrem de flexibil - îl poți dota cu sistem de autoghidare, sau folosi o precizie de câțiva centimetri. Asta oricând ești pregătit să faci acest pas.

Dacă vrei mai multe detalii depsre monitoarele de ghidare sau despre oferta curentă pe care Vantage o are acum pentru aceste produse, contactează unul dintre specialiști lor: https://bit.ly/3qVoXh9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizat: 895 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?