Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum se diversifică utilitatea maşinilor agricole prin jante?

Publicat: 28 aprilie 2020 - 10:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pentru rotaţia culturilor pe terenurile agricole, adaptarea utilajelor folosite la cultivarea acestora devine esenţială.

Tractoarele sunt cele mai solicitate dintre toate, după natura lucrărilor: prelucrarea solului, semănat, fertilizat şi transport. De asemenea, în funcţie de caracteristicile solului, aceste utilaje trebuiesc modificate astfel încât să-şi atingă performanţele maxime.

Cum se diversifică utilitatea maşinilor agricole prin janteClick pe poza pentru galerie!

Soluţia propusă de Impar

La prelucrarea solului, cei mai importanţi factori sunt transmiterea forţei de tracţiune pe sol şi reducerea în acelaşi timp a efectelor de compactare a solului, iar adaptarea se face prin dublarea sau chiar triplarea roţilor. Prin simpla dublare a roţilor se obţine o reducere a tasării solului cu un procent de până la 70%, ceea ce conduce la creşterea producţiei. La semănat şi fertilizat randamentul poate fi maximizat prin folosirea roţilor înguste, iar pentru a obţine o stabilitate mai mare a utilajului şi a reduce efectul de trasare, putem folosi construcţii de roţi înguste duble, care pot fi reglate uşor la diferitele distanţe între rânduri: 45/50/56/70/75/90 de centimetri, chiar şi de către operator. Uneori, condiţiile de lucru necesită soluţii speciale, cum ar fi ecartamente neobişnuite, scăderea sau creşterea gardei la sol, care pot fi atinse prin echiparea tractorului cu roţi personalizate.
Una dintre cele mai mari provocări în timpul recoltei o reprezintă protejarea anvelopelor combinelor de resturile vegetale. Foarte puţini ştiu însă că, în special în cazul culturilor pe rânduri, cum ar fi porumbul şi floarea-soarelui, cea mai eficientă soluţie este înlocuirea setului de anvelope din faţă cu roţi înguste duble, anvelopele trecând între rânduri. De asemenea, blocarea combinelor pe teren umed poate fi evitată prin folosirea roţilor duble.

Cum se diversifică utilitatea maşinilor agricole prin janteClick pe poza pentru galerie!

Pentru detalii, contactaţi cu încredere specialiştii firmei SC IMPAR SRL, distribuitorul exclusiv al anvelopelor BKT pe piaţa din România, la numărul de telefon 0723.662.368. Pe lângă portofoliul impresionant de anvelope agroindustriale BKT, jante şi sisteme de roţi, firma de distribuţie naţională cu sediul în Odorheiu Secuiesc mai are în ofertă anvelope de camion şi de turisme, camere de aer, lubrifianţi, acumulatori şi accesorii. Prin serviciul de logistică internă, produsele ajung în orice colţ al ţării. Portofoliul complet de produse comercializate se poate vizualiza pe magazinul online al companiei: www.impar.ro.

Text şi foto: IMPAR

Articol publicat în revista Ferma nr. 5/254 (ediţia 15-31 martie 2020)footer_FERMAm220_b

Vizualizat: 536 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina Ideal și tractorul anului 2021, vedetele standului SIGMA România la INDAGRA 2021

Combina Ideal și tractorul anului 2021, vedetele standului SIGMA România la INDAGRA 2021

Sigma Romania, prezență consistentă la Indagra! Tractorul anului 2021 și combina Ideal, vedetele standului la ediția din acest an! Un interviu cu Alexandru Antonesei - manager produs Massey Ferguson, Sigma România

Vasile Târziu: 5 provocări pentru agricultura de mâine Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?