Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum înhami caii la plug în 2017?

Publicat: 22 mai 2017 - 18:26
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Anul acesta primăvara se prelungeşte, aşa că cine nu a apucat să-şi pregătească grădina încă mai are timp să o facă, mai ales dacă apelează la un utilaj special.

Astfel, grădina încă mai are timp să rodească şi iarba să crească rapid. Dar pentru asta trebuie să începem cu începutul, şi anume cu aerisirea solului.
Epoca hârleţului şi a greblei a apus, mai ales dacă vorbim de suprafeţe mai mari de grădină. Dar de ce să “dai” la hârleţ, când poţi face această operaţiune de zece ori mai repede şi fără mare efort cu un motocultor?!

Logo VIKING

HB 585 pune caii la bătaie în grădină
Inginerii de la VIKING au reuşit să găsească răspunsul la întrebarea din titlu şi au conceput HB 585, un motocultor dedicat suprafeţelor mari de grădină, o soluţie de mini-mecanizare ce uşurează enorm munca de săpare, cu 3,2 CP “înhămaţi”.
Cu un HB 585 se pot prelucra suprafeţe mari într-un ritm remarcabil. Cuţitele sale mărunţesc chiar şi soluri dure şi compacte. Utilajul poate fi manevrat cu uşurinţă având două viteze, una înainte şi una înapoi.
HB 585 de la Viking are o lăţime de lucru de 85 de cm, fiind dotat şi cu un dispozitiv de săpare divizibil care reduce lăţimea de tocare a solului, fiind potrivit pentru culturi înguste. Adâncimea de săpare precum şi viteza de înaintare se reglează prin intermediul unui pinten de frânare, cu trei poziţii stabile. Pentru a fi uşor de transportat după lucrările din câmp, motocultorul a fost dotat cu două roţi montate în spate. De asemenea, pentru uşurinţa transportului şi a depozitării, HB 585 dispune de un mâner reglabil, prin rabatarea tijelor.
Aşadar, dacă suntem în secolul super-vitezei, atunci ar trebui luate măsuri pentru a face un up-grade tehnlogic şi la capitolul grădinărit.

HB 585Click pe poza pentru galerie!

Vă dorim spor la grădinărit!

Text şi foto: STIHL ROMANIA

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 9 (192) din 15-31 mai 2017

Vizualizat: 242 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?