Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum înhami caii la plug în 2017?

Publicat: 22 mai 2017 - 18:26
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Anul acesta primăvara se prelungeşte, aşa că cine nu a apucat să-şi pregătească grădina încă mai are timp să o facă, mai ales dacă apelează la un utilaj special.

Astfel, grădina încă mai are timp să rodească şi iarba să crească rapid. Dar pentru asta trebuie să începem cu începutul, şi anume cu aerisirea solului.
Epoca hârleţului şi a greblei a apus, mai ales dacă vorbim de suprafeţe mai mari de grădină. Dar de ce să “dai” la hârleţ, când poţi face această operaţiune de zece ori mai repede şi fără mare efort cu un motocultor?!

Logo VIKING

HB 585 pune caii la bătaie în grădină
Inginerii de la VIKING au reuşit să găsească răspunsul la întrebarea din titlu şi au conceput HB 585, un motocultor dedicat suprafeţelor mari de grădină, o soluţie de mini-mecanizare ce uşurează enorm munca de săpare, cu 3,2 CP “înhămaţi”.
Cu un HB 585 se pot prelucra suprafeţe mari într-un ritm remarcabil. Cuţitele sale mărunţesc chiar şi soluri dure şi compacte. Utilajul poate fi manevrat cu uşurinţă având două viteze, una înainte şi una înapoi.
HB 585 de la Viking are o lăţime de lucru de 85 de cm, fiind dotat şi cu un dispozitiv de săpare divizibil care reduce lăţimea de tocare a solului, fiind potrivit pentru culturi înguste. Adâncimea de săpare precum şi viteza de înaintare se reglează prin intermediul unui pinten de frânare, cu trei poziţii stabile. Pentru a fi uşor de transportat după lucrările din câmp, motocultorul a fost dotat cu două roţi montate în spate. De asemenea, pentru uşurinţa transportului şi a depozitării, HB 585 dispune de un mâner reglabil, prin rabatarea tijelor.
Aşadar, dacă suntem în secolul super-vitezei, atunci ar trebui luate măsuri pentru a face un up-grade tehnlogic şi la capitolul grădinărit.

HB 585Click pe poza pentru galerie!

Vă dorim spor la grădinărit!

Text şi foto: STIHL ROMANIA

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 9 (192) din 15-31 mai 2017

Vizualizat: 231 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?