Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cum ar fi arătat prezența MEWI la AgriPlanta?

Publicat: 15 iulie 2020 - 15:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ce ar fi putut vedea vizitatorii standului MEWI la AgriPlanta RomAgroTec 2020, dacă această ediție ar fi avut loc? Răspunde la această întrebare Leontin Coca, director de vânzări MEWI.

poza articol_b

La standul MEWI de la AgriPlanta s-ar fi găsit și în acest an toate noutățile pe care le avem în portofoliu. Cu siguranță am fi avut un stand frumos, mai ales că pentru noi este și un an aniversar, unde s-ar fi regăsit toate mărcile reprezentative, cu ultimele modele și soluții tehnice propuse de producători.
În ceea ce privește noutățile, sunt tot mai greu de definit în momentul de față. Modificările aduse produselor sunt mai puțin spectaculoase, fiind legate mai degrabă de tehnologie și adaptarea la regulile impuse de normele europene în vigoare. Acest lucru, să proiecteze mașini și utilaje diferite, cred că e o problemă majoră inclusiv pentru proiectanții angajați la fabricile producătorilor.

„Vedetele” standului Mewi

Vârful nostru de lance continuă să fie seria Fendt 1000 Vario, una foarte atractivă pentru fermieri. Într-adevăr, prin comparație cu concurența, e un tractor diferit. Se diferențiază inclusiv de seriile mai mici din portofoliul Fendt, cu atât mai mult față de ceilalți producători, care oferă și ei soluții similare la nivelul respectiv de putere. Astfel, cu siguranță că tot Fendt 1000 ar fi rămas „vedeta” standului, pe lângă prezența mai consistentă, comparativ cu anul trecut, a combinelor Fendt Ideal. Acestea din urmă ar fi fost parte a expoziției, în standul de prezentare, și ar fi luat parte la diverse acțiuni, în standul demonstrativ. E o combină apreciată, căutată deja, care își va găsi locul pe piață.
Totodată, nu ar fi fost de neglijat prezența unui tractor din noua serie Fendt 900 Vario, ajunsă la a șasea generație. Este efectiv un alt tractor, se apropie mai mult de seria 1000 decât de vechea serie 900. Are o altă motorizare, alt tip de transmisie, caracteristici constructive care îi aduc multe plusuri față de seria anterioară.

Tehnica germană Horsch

În zona dedicată producătorului german Horsch, urma să prezentăm câteva modele de utilaje ușor diferite. Poate și cu probe practice privind noua tehnologie a sistemului de dozare, cu suprapresiune, la semănătorile de prășitoare, precum Horsch Maestro CX.
Să vorbim de noutăți absolute și spectaculoase e tot mai greu în ultima vreme. Noutățile sunt mai degrabă la nivel de detaliu, dar fac diferența între un model și altul. De exemplu, dacă ne gândim la semănătoarea Horsch Maestro - primele modele aveau sistem mecanic de dozare, s-a trecut la sistemul pneumatic de dozare, apoi, de la modelele RC, SV, la modelele mai noi, printre care și modelul de top, CX. Cu siguranță am fi realizat demonstrații reușite și cu aparatele de erbicidat Horsch Leeb AX, care și-au găsit un loc între primele opțiuni ale fermierilor.
În linii mari, așa ar fi arătat prezența MEWI la AgriPlanta. Și multe alte ”surprize” dedicate aniversării celor 25 de ani de existență a companiei.

Vizualizat: 942 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?