Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cultivatorul Terria - 5 caracteristici unice

Publicat: 11 ianuarie 2021 - 09:26
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Noua serie de cultivatoare tractate TERRIA, de la Poettinger, acoperă o gamă largă de aplicaţii în prelucrarea solului, de la dezmiriştire și până la pregătirea patului germinativ.

Poettinger a lansat noile cultivatoare tractate Terria, în variantele de 4, 5 și 6 cu 3 și 4 rânduri de organe de lucru (Terria 4030, 5030, 6030, respectiv Terria 4040, 5040, 6040). Noile modele asigură o gamă largă de aplicații de cultivat, de la prelucrarea superficială a terenului și până la cea în adâncime.

Terria oferă flexibilitate maximă în utilizare chiar și pentru cei mai exigenți fermieri.

 Pottinger cultivator Terria NHR_b

5 MOTIVE PENTRU A ALEGE TERRIA


1. Fiabilitate optimă. Organele de lucru sunt dispuse simetric de-a lungul liniei de tracțiune, asigurând o penetrare sigură chiar și în condiții dificile, precum și stabilitatea direcției, afânarea completă a solului și amestecarea perfectă a resturilor vegetale. Pentru un flux constant de pământ prelucrat chiar și acolo unde există cantități mari de paie și resturi vegetale, Terria beneficiază de o gardă la sol generoasă. Sunt posibile adâncimi de lucru între 5 și 35 cm.

La Terria, Poettinger a îmbunătățit sistemul non stop de protecție la suprasarcină, pentru funcționarea fără întreruperi. Pe lângă organul de lucru clasic NOVA (care necesită o forță de declanșare de 600 kg), a fost adaugată versiunea hidraulică reglabilă (care necesită o forță de 650 kg). Ambele sisteme garantează o gardă la sol maximă și reduc atât uzura pe cadru, cât și pe echipament.

Cultivatorul Terria - 5 caracteristici unice_b

2. Alegerea organelor de lucru pentru o mai mare flexibilitate. Organele de lucru se pot regla în poziții diferite (plan sau abrupt) în funcție de lucrarea de efectuat, care determină intensitatea prelucrării. Șuruburile funcționează, de asemenea, ca protecție cu șuruburi de forfecare. Flexibilitatea este, de asemenea, asigurată de două poziții ale aripioarelor: pentru prelucrare superficială sau amestecare optimă. Piesele de uzură furnizate de Pöttinger sunt reprezentate de binecunoscutele organe de lucru Classic, Durastar și Durastar Plus. Pentru prelucrarea adâncă a solului este responsabil organul de lucru îngust Durastar, de 40 mm.

3. Șasiul. Pentru a garanta o rază de viraj cât mai strânsă, roțile au fost integrate în zona de lucru, rezultând o lungime totală mai mică. Mașina este echipată fie cu un șasiu pe două roți, fie, ca opțiune, cu un șasiu cu 4 roți, în funcție de lățimea de lucru. Astfel, se asigură o distribuție ideală a greutății și o protecție perfectă a solului.

4. Control hidraulic al adâncimii de lucru. Pentru o adaptare rapidă și precisă la toate tipurile de sol și la toate condițiile de lucru, Poettinger introduce în configurația standard a cultivatorului Terria reglarea hidraulică completă a adâncimii de lucru. Roțile pivotante din față mari și tăvălugul din spate asigură adâncimea dorită și păstrează adâncimea de lucru selectată. Bara de tracțiune este prevăzută cu un cilindru hidraulic care asigură copierea terenului pe direcția de deplasare. În plus, acest cilindru poate îmbunătăți tracțiunea cu ajutorul unor distanțiere care se pot introduce pe tija sa și poate transfera greutatea cultivatorului pe puntea din spate a tractorului.

5. Pentru o nivelare perfectă, Pöttinger furnizează un câmp de discuri concave, aranjate în perechi, care sunt ghidate în sol de către tăvălugul din spate. Prin urmare, ajustarea repetată a adâncimii de lucru este inutilă. O gamă largă de tipuri de tăvălugi cu discuri de tăiere, cu discuri de cauciuc și tăvălugul Tandem Conoroll asigură o compactare perfectă în orice tip de sol.

POETTINGER_TERRIA_6030_b

un articol de NHR Agropartners SRL - www.nhr.ro
Vizualizat: 1281 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?