Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cultivatorul Reptill

Publicat: 19 octombrie 2011 - 16:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Framest a proiectat şi a realizat un cultivator care permite lucrarea solului în aşa fel încât bilanţul apei din sol să rămână în echilibru

Click pe poza pentru galerie!

Acest cultivator a fost botezat Reptill şi a trecut cu brio testele efectuate în mai multe locaţii şi pe mai multe tipuri de sol. Are menirea de a umple golul existent între rândurile utilajelor de lucrat solul, cu treceri reduse, minime.

De regulă, în cazul lucrărilor agricole de pregătire a solului în vederea semănării, necesarul de forţă de tracţiune a utilajului care efectuează mai multe operaţii la o singură trecere depăşeşte 240 CP.

Cultivatorul Reptill este un utilaj de lucrat solul care necesită între 160 şi 220 CP, execută o scarificare uşoară la o adâncime de 150-300 mm, ancorele sunt dotate după necesităţi cu trei tipuri de organe active.

Datorită unghiului mic de atac al organelor active de pe ancorele scarificatorului, bulgării mari de pământ nu sunt aduşi la suprafaţă.

Cele două baterii de discuri cu talere profilate ondulate efectuează o mărunţire bună a solului, necesită o putere de tracţiune redusă, închide cu succes cărarea lăsată de ancorele scarificatorului, reducând astfel evaporarea apei din sol. Operaţiunea finală pe care o realizează Reptill-ul este tăvălugirea solului.

Tăvălugul este de tip VT şi asigură tasarea uşoară a solului, pentru evitarea pierderilor de apă. Reintroduce în sol bolovanii nesfârămaţi care, prin capilaritate, la prima ploaie se vor sfărâma datorită existenţei microfisurilor de pe suprafaţa lor.

Ca urmare, putem concluziona că Reptill-ul este un utilajul ideal pentru pregătirea parcelelor în vederea semănării, chiar şi în urma arăturii, reuşind pregătirea terenului după cerinţe agrozootehnice foarte exigente.

Tabel ReptillClick pe poza pentru galerie!

Vizualizat: 567 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?