Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cultivatoarele Väderstad NZ. De la A la Z.

Publicat: 18 februarie 2019 - 18:06
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

După operaţiunea de semănat, cea de pregătire a patului germinativ rămâne la fel de importantă în ceea ce priveşte precizia adâncimii de lucru. O lucrare perfectă va asigura seminţelor condiţii optime pentru germinare. Adâncimea de lucru este determinată de abilitatea utilajului de a se menţine la suprafaţa solului, coroborată cu abilitatea de a păstra dinţii la adâncimea dorită.

Conceptul cultivatorului Väderstad NZ ţine cont de importanţa preciziei adâncimii de prelucrare a solului. Prin structura sa cu mai multe roţi late integrate în şasiul utilajului, cultivatorul Väderstad NZ are o suprafaţă de contact mai mare cu solul. Acest lucru reprezintă certitudinea că roţile sunt pe suprafaţa solului, păstrând astfel adâncimea corectă de lucru. Roţile suport sunt montate în sistem boghiu decalat, oferind astfel şasiului două axe portante. Acest şasiu acordă stabilitate în lungul utilajului şi menţine dinţii din faţă la aceeaşi adâncime de lucru ca şi cei din spate. Prin distribuirea sarcinii cu 40% pe axa faţă şi 60% pe axa spate se garantează o conturare şi rezultate excelente pe terenuri neuniforme.

Cultivatoarele Väderstad NZClick pe poza pentru galerie!
Dinţii vibranţi sortează solul, deplasând agregatele mai mari către suprafaţă şi pe cele mai mici în profunzime. Aceasta creează o suprafaţă protejată, în timp ce realizează contactul mai bun al seminţelor cu solul. Väderstad NZ este astfel un utilaj compact ce reduce vibraţiile şi creşte stabilitatea, în consecinţă menţinând o adâncime constantă de lucru. În condiţii de teren în pantă, structura compactă realizează o conturare bună, îmbunătăţind şi mai mult rezultatele.
Bara CrossBoard mută solul înainte, nivelând astfel terenul. Aceasta este echipată cu sistem hidraulic primar-secundar, asigurând astfel o lucrare de nivelare perfectă de fiecare dată. Bara stabilizatoare cu dublă acţiune menţine dinţii CrossBoard împreună, ca o unitate compactă, împiedicând astfel ca un dinte să se mişte individual înainte sau înapoi. Aceasta îmbunătăţeşte acţiunea de mărunţire a bolovanilor, în acelaşi timp crescând şi mai mult efectul de nivelare.

NZ Aggressive 500-1000
Cultivatorul NZ Aggressive, disponibil cu lăţimi de lucru cuprinse între 5 şi 10 metri, lucrează intens, economisind treceri. Acesta dispune de bara de nivelare CrossBoard, urmată de dinţi cu spaţiere de 7,5 cm, distribuiţi pe 5 sau 6 axe. Funcţia de control de pe NZ Aggressive permite ajustarea adâncimii de lucru din mers pentru adaptarea la situaţii variate de lucru. Pentru a crea condiţiile optime de înfiinţare, cultivatorul NZ Aggressive poate fi reglat astfel încât, de exemplu, să lucreze mai intens pe capete sau oriunde este nevoie de cultivare mai adâncă.
Dinţii intens vibranţi AgrillaCobra sunt construiţi din oţel durificat. Vibraţiile sortează agregatele mai mari la suprafaţă, iar pe cele mici în sol. Aceasta creează o suprafaţă a solului protejată la intemperii, în acelaşi timp întreţinând contactul seminţelor cu solul. Dalta este poziţionată în spatele prinderii, asigurând astfel rezistenţă bună la pietre şi durată mare de viaţă. Combinaţia între garda la sol mare şi distribuţia dinţilor oferă un flux impresionant şi cultivare intensă. Pe de altă parte, NZ Aggressive 700-1000 este echipat cu roţi de transport cu suspensie în standard. Suspensia roţilor protejează şasiul utilajului prin eliminarea şocurilor importante din timpul transportului. În plus, transportul devine mai lin.

Bogdan CONSTANTIN
PR & Communication Specialist
Titan Machinery România


VÄDERSTAD NZ - POVESTEA UNUI BRAND
Într-o sâmbătă după-amiază, către sfârşitul anului 1981, George Clough, un fabricant de pluguri din Noua Zeelandă, a telefonat producătorului suedez. Văzuse produsele Väderstad în Germania şi voia cu ardoare să lucreze cu compania nordică, urmărindu-şi astfel extinderea gamei de produse. Zis şi făcut! A zburat către Arlanda de unde a închiriat o maşină şi a plecat spre Väderstad, urmând să rămână acolo peste weekend. În acel sfârşit de săptămână, ideea de dezvoltare continuă a gamei de cultivatoare a luat amploare, constatând că i se potriveşte de minune.
Drept urmare, a fost semnat un contract preliminar, iar George Clough avea dreptul să fabrice local cultivatoarele pentru piaţa neozeelandeză. Din acel weekend, noua serie de cultivatoare Väderstad s-a numit NZ, devenind între timp un concept foarte bine cunoscut miilor de fermieri ce îl utilizează. Faptul că nu s-a ales nimic de contractul cu Clough este altă poveste... Mai târziu, compania Norwood a început importul de utilaje Väderstad în Noua Zeelandă, inclusiv cultivatoare NZ. Cultivatoarele NZ au fost lansate în primăvara anului 1982, iar aproximativ 30 de unităţi au fost vândute în avans în timpul iernii.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 3/230 (ediţia 15-28 februarie 2019)

Vizualizat: 181 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?