Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cultivatoarele Maschio

Publicat: 24 august 2017 - 10:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• noile modele Terremoto iau solul la mărunţit!

Fabrica Maschio Gaspardo România de la Chişineu-Criş, jud. Arad, s-a impus pe piaţa de maşini agricole din întreaga lume şi prin producerea de cultivatoare performante pentru prelucrarea minimă a patului germinativ în vederea semănatului şi încorporarea resturilor vegetale în stratul de la suprafaţa solului.

Cultivatoarele MaschioClick pe poza pentru galerie!

Maşinile sunt echipate cu diferite organe de lucru (colţi, săgeţi, gheare etc.) care acţionează succesiv asupra stratului superior al solului, efectuând mărunţirea, afânarea şi netezirea acestuia.

Variantele de lucru Terremoto
În cele ce urmează vom prezenta variantele Terremoto care au confirmat în ultimul timp şi pe piaţa din România, şi anume:
Cultivatorul Terremoto 3 cu cadru mobil are trei rânduri de organe active tip daltă, lucrează la o adâncime de 25 cm şi încorporează în sol resturile vegetale. Garda la sol este de 900 mm şi distanţa dintre brăzdarele de pe acelaşi rând este mare, ceea ce permite viteze mai mari de lucru (10 km/h) fără nici un risc de colmatare. Lăţimea de lucru poate fi de 4 sau 5 m, în funcţie de tipul cultivatorului. Numărul organelor active este de 13 la varianta 400 şi 17 la varianta 500. Rândurile de organe active sunt larg distanţate (730 cm). Ancora acestui cultivator este diferită faţă de modelele concurenţei. Modelul are cadru rabatabil hidraulic. Dalta poate fi substituită, dar ancora rămâne neschimbată. Cultivatorul se utilizează în agregat cu un tăvălug: simplu colivie, dublu colivie, cu inele, Packer sau cauciuc. Reglarea tăvălugului se face prin intermediul bolţurilor. Sistemul de siguranţă poate fi cu bolţ de forfecare sau cu arcuri cu autoresetare pentru terenurile cu pietre (deplasare de 25 cm pe verticală şi forţă de deblocare de 500 kg). Ataşarea la utilaj se face în trei puncte, cat. III.
Terremoto 3 cu cadru mobil este dotat cu un rând de discuri pentru acoperire, cu diametrul de 510 mm (bară de nivelare cu discuri). Bara este amortizată pe "silent block" şi poate fi reglată mecanic. Discurile laterale sunt telescopice şi se pot regla. Cultivatorul este dotat şi cu un set de lumini pe timp de noapte şi cu tăbliţe de avertizare. Terremoto lucrează în agregat cu tractoare de 160-250 CP (118-185 kW) la varianta 400 şi de 210-300 CP (155-220 kW) la varianta 500. Tractorul are nevoie de cel puţin un distribuitor hidraulic. Lăţimea de transport este de 300 mm.
Cultivatorul Terremoto 3 cu cadru fix are tot trei rânduri de organe active, dar tip săgeată; lucrează în agregat cu un tăvălug cu bare, la o adâncime de 25 cm. Lăţimea de lucru este egală cu cea de transport. Numărul organelor active poate fi zece la varianta 300, 12 la modelul 350 şi 13 la varianta 400. Maşinile sunt realizate dintr-un material de calitate, rezistent în timp la solicitările din sol. Lăţimea de lucru poate fi de 3 m, de 3,5 m sau de 4 m, în funcţie de tipul cultivatorului. Terremoto 3 cu cadru fix se utilizează în agregat cu un tăvălug: simplu colivie, dublu colivie, cu inele, Sterntiller tandem, Packer sau cauciuc, având diametrul de 600 mm. Secţia este dotată cu sistem de siguranţă cu bolţ de forfecare sau cu arcuri cu autoresetare, special pentru terenurile cu pietre.
Terremoto 3 cu cadru fix se pretează pentru tractoare cu puteri de 110-180 CP (81-132 kW) pentru varianta 300, 130-200 CP (95-148 kW) pentru varianta 350 şi 150-250 CP (150-250 kW) pentru varianta 400. Prinderea la baza energetică se face în trei puncte, cat. III. Deflectoarele sunt montate în „X” şi sunt folosite pentru amestecarea intensivă a resturilor vegetale. Bara nivelatoare cu discuri (cu diametru de 510 mm), amortizată pe „silent block”, se reglează mecanic. Discurile laterale sunt telescopice. Cultivatorul Terremoto 3 cu cadru fix este dotat şi cu un set de lumini pentru timp de noapte, cu tăbliţe de avertizare şi poate să lucreze până la 10 km/h.
Ca accesorii, fermierul poate solicita la achiziţionarea utilajului, şi chiar după cumpărare: dalta anti-uzură realizată dintr-un material W80 şi aripi de 310 mm pentru lucrări superficiale ale solului.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 14 (197) din 15-31 august 2017

Vizualizat: 542 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?