Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cultivarea rapiţei cu tehnologia Güttler

Publicat: 20 august 2009 - 23:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Suprafaţa însămânţată cu rapiţă este diferită de la an la an, fiind influenţată, în mare măsură, de producţia şi de preţurile de achiziţie din anii anteriori. Pe baza datelor şi statisticilor din 2008, putem preconiza şi pentru acest an creşterea suprafaţelor însămânţate cu rapiţă.

Click pe poza pentru galerie!

Experienţa însămânţărilor de anul trecut şi ale recoltării din acest an, arată influenţa directă şi semnificativă a condiţiilor meteorologice asupra culturilor de rapiţă. Astfel, imediat după semănarea rapiţei au fost înregistrate precipitaţii scăzute, ceea ce a dus la o răsărire târzie sau la compromiterea totală a culturii. Din cauza iernii blânde şi de asemenea lipsită de precipitaţii, situaţia s-a înrăutăţit şi mai mult.

Cantitatea de precipitaţii de primăvară, mai însemnată doar în anumite regiuni, a sosit prea târziu pentru rapiţă. La cei care au cultivat rapiţa folosind o tehnologie bazată pe păstrarea umidităţii, scăderea producţiei din cauza condiţiilor de secetă a fost mult mai redusă. Mai mult decât atât, recolta acestor agricultori este semnificativ mai bună.


Avantajul Güttler

Astăzi, fermierii au la dispoziţie mai multe tehnologii bazate pe păstrarea umidităţii, dar nu toţi pot să îşi permită aplicarea lor. O parte dintre agricultori nu investesc în maşini noi, pentru că nu doresc să schimbe tehnologiile deja încercate cu altele noi.

Tocmai din aceste motive, Güttler SRL oferă soluţia optimă utilizatorilor, printr-o tehnologie economică, adaptată sistemului de cultură intensivă, prin completarea grapelor tradiţionale, deja existente în agregat. Deşi la prima vedere, orice investiţie pentru o tehnologie nouă poate părea mult prea costisitoare, utilajele Güttler oferă garanţia unei amortizări rapide.

Nu trebuie să faceţi altceva decât să folosiţi utilajul la capacitatea reală şi să-i exploataţi performanţele, iar aceasta vă va ajuta să recuperaţi cheltuielile într-o perioadă cât mai scurtă de timp.


Păstrarea umidităţii în sol este esenţială!

Cilindrii prismatici ai tăvălugului Güttler Standard îşi dovedesc deja de ani de zile eficienţa la prelucrarea solului cu păstrarea umidităţii. Mai mult decât atât, pe baza verificărilor în teren, tăvălugul Güttler dispune de o foarte bună capacitate de fărâmiţare a bulgărilor de pământ, proprietate ce va asigura răsărirea uniformă a plantelor de cultură şi producţii însemnate din punct de vedere calitativ şi cantitativ.

Datorită capacităţii inegalabile de fărâmiţare a bulgărilor, veţi putea face economii la numărul de treceri. Aceasta înseamnă economie de timp şi bani, iar pagubele cauzate de tasarea solului la trecerile repetate vor fi semnificativ mai mici!
Aşadar, folosiţi-vă deja de pe-acum de aceste posibilităţi tehnice, pentru a nu pierde avantajele prezentate!

Pentru detalii vă rugăm să-l contactaţi pe Alin Potocean - director vânzări, la telefon 0733-969-733; web: www.guttler.ro

Vizualizat: 690 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?