Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Cu ocazia aniversarii a 130 de la infiintare, Kubota Dezvaluie noul sau “Dream Tractor”: „X tractor - cross tractor”

Publicat: 31 ianuarie 2020 - 14:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Kubota Corporation (cu sediul central in Osaka, Japonia) a prezentat noul sau concept de tractor - „X tractor - cross tractor” la expoziţia organizată în oraşul Kyoto în 15-16 ianuarie 2020, cu ocazia aniversarii a 130 de ani de la infiintarea companiei.

La jumătate de secol după ce a expus primul sau tractor de concept (la Japan World Exposition organizata la Osaka în 1970 - Expo ”70), Kubota a dezvăluit „ X tractor - cross tractor”, dotat cu inteligenţă artificială (AI) şi tehnologie de electrificare. Acest nou "dream tractor" este un tractor complet autonom, ce reprezintă viitorul agriculturii, asa cum il pregateste Kubota.

Kubota va continua să dezvolte produse pentru a sprijini agricultura inteligentă, integrand permanent tehnologie de ultimă oră pentru a furniza solutii optime la provocările cu care se confruntă fermierii japonezi.

concept-tractor-kubota_b

Premise

• În Japonia, în timp ce un număr tot mai mare de fermieri se retrag din cauza îmbătrânirii, amploarea agriculturii continuă să crească, ca urmare a contractării operatiunilor agricole, concomitent cu acumularea de terenuri printr-un management eficient. Pentru a rezolva provocările cu care se confruntă fermierii, cum ar fi deficitul de forţă de muncă şi eficienţa operativă redusă, este urgent să se introducă la scara larga principiile agriculturii inteligente.

• De la lansarea tractoarelor AGRIROBO în 2017, Kubota a extins gama de utilaje agricole autonome ale seriei. Acum, in acest concept de tractor, Kubota integreaza numeroase tehnologii avansate, cum ar fi AI (inteligenţa artificială) şi tehnologia de electrificare, anticipand introducerea pe scară largă a agriculturii inteligente, aşteptată de fermierii din intrega lume.

• Kubota va continua să dezvolte tehnologii pentru economisirea forţei de muncă şi extinderea practicilor agriculturii de precizie, pentru a rezolva provocările intampinate de agricultura japoneză, care includ îmbătrânirea fermierilor şi deficitul de forţă de muncă. Kubota îşi propune să contribuie la realizarea conceptului de societate bogată prin producţia de alimente, furnizand cu eficientă produsele agricole cu valoare adăugată ridicată pe care le asteapta piata, crescand rentabilitatea şi reducand impactul asupra mediului.

 

Caracteristici cheie ale conceptului „X tractor - cross tractor„


Proiectare futuristă

• Tehnologia autonomă şi de electrificare au generat un design avansat, un nou concept de constructie
• Respectand identitatea tractoarelor Kubota, formele acestui tractor sunt blande, amintind de conceptele de armonie cu natura si protectie a mediului, aflate in inima identitatii Kubota.

Funcţionare completă fără operator uman, gestionata de AI

• Pe baza diferitelor date, cum ar fi informatii meteorologice şi ratele de creştere, AI alege operaţiunea adecvată si actioneaza la momentul oportun. Scopul nostru este să desavarsim operarea complet autonomă.
• Datele de mediu obţinute de tractoarele în funcţiune pot fi partajate automat cu alte maşini din zona, pentru o funcţionare eficientă gestionată central.

O electrificare completă permite exploatarea in ferme ecologice

• Tractorul utilizeaza 100% putere electrica prin combinaţie de baterii litiu-ion şi baterii solare.
• Electrificarea completă contribuie la reducerea la zero a emisiilor şi reduce impactului asupra mediului

O singura maşină pentru diverse activitati

• Tractorul 4x4 cu senile asigură o conducere autonomă stabilă chiar şi in campurile de orez şi terenuri accidentate.
• Tractorul îşi schimbă garda la sol pentru a-si menţine înălţimea la un nivel optim, operand astfel cu succes diverse actiuni. Pentru activitatile care necesită o tracţiune ridicată, zona de contact cu solul trebuie mărită prin scăderea înălţimii tractorului, pentru a scădea centrul de greutate. Pe de altă parte, atunci când trebuie actionat deasupra culturilor, garda la sol este reglata prin creşterea înălţimii tractorului.
• Fiecare senila are un motor integrat, care face posibilă schimbarea independenta a vitezei de rotaţie a celor patru şenile (faţă, spate, dreapta şi stânga) pentru a obţine o rază de viraj mică pentru funcţionarea autonomă pe diferite tipuri de teren.

 

Prototipuri pentru tractoarele electrice şi utilaje compacte electrice pentru construcţii


În prezent, una dintre categoriile principale de produse ale Kubota o reprezinta tractoarele agricole alimentate cu motoare diesel. Ca răspuns la trendul global de adoptare a vehiculelor electrice (EV), Kubota s-a angajat în cercetarea şi dezvoltarea echipamentelor electrice, cum ar fi motoare, invertoare şi pachete de baterii, pentru a se pregăti pentru oportunităţile viitoare.

In cadrul aceleasi serii de evenimente ce au marcat aniversarea a 130 de ani de la infiintare, Kubota a prezentat si prototipurile pentru tractoarele electrice si utilajele compacte electrice pentru constructii.

Premise

Autorităţile oraşului Paris şi-au anunţat planul de a elimina utilizarea automobilelor propulsate de motoare diesel până în 2024. Având în vedere mişcarea accelerată spre interzicerea folosirii motoarelor diesel în Europa şi în alte părţi ale lumii, Kubota a decis să realizeze prototipurile pentru gama de tractoare compacte electrice, pentru a identifica nevoile utilizatorilor locali.
• În acelaşi timp, Kubota a realizat prototipul de maşini de construcţii care impart aceleasi componente electrice-cheie cu tractoarele, în pregătirea dezvoltării utilajelor de construcţii fără motorină şi cu nivel minim dezgomot.

EVs-(1)-kubota_b

2. Despre prototipuri

Tractor

Model: Tractor propulsat electric (baterie)
Putere maxima: Echivalenta cu a tractoarelor compacte echipate cu motor diesel
Baterii: Litiu-ion
Dimensiuni: 2770x1249x2353 mm
Aplicatii: Lucrari municipale, transport, fertilizare etc.

Utilaje compacte pentru constructii

Model: Mini excavator propulsat electric (baterie)
Putere maxima: Echivalenta cu a mini excavatoarelor echipate cu motor diesel
Baterii: Litiu-ion
Dimensiuni: 4550x1400x2420 mm
Aplicatii: Lucrari de constructii ce solicita controlul emisiilor si niveluri de zgomot extrem de scazute, lucrari generale de constructii

Planuri de viitor

• Kubota va începe testele de monitorizare a tractorului în Franţa, în acest an.

• Kubota intenţionează să lanseze pe piata tractoarele electrice şi utilajele de construcţii compacte electrice cat mai curând, după efectuarea seriei necesare de experimente şi evaluarea acestora.

Despre Kubota Corporation

Încă din 1890, Kubota Corporation este un producător de top în domeniile agricol, al gazonului, fânului, echipamentelor şi motoarelor industriale. Cu sediul central în Osaka, Japonia, şi birouri în peste 110 ţări din America de Nord, Europa şi Asia, Kubota a obţinut în 2018 venituri de 17 miliarde de dolari. Deşi echipamentele agricole reprezintă linia principală de produse Kubota, compania deţine de asemenea un portofoliu diversificat de produse dedicate altor industrii, inclusiv: sisteme de filtrare a apei la nivel de oraş, irigaţii, conducte, acoperişuri, construcţii civile şi valve subterane mari.

Misiunea noastră

Misiunea noastra, „For Earth, For Life“, vorbeşte despre angajamentul nostru faţă de conservarea mediului natural al pământului, ajutând în acelaşi timp la producţia de alimente şi alimentarea cu apă, vitale nevoilor unei populaţii mondiale în continuă creştere. Această misiune se realizează de fiecare dată când un tractor Kubota lucrează terenul pentru a produce alimentele care susţin viaţa, sau când echipamentele noastre de construcţie excavează pentru a crea reţele de transport al apei sau pentru a oferi adăpost.

Vizualizat: 1992 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?