Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Cositorile DISCO MOVE

Publicat: 04 octombrie 2018 - 12:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Claas şi-a extins populara gamă de cositori Disco cu două noi modele: DISCO 3600 MOVE şi DISCO 3200 MOVE, disponibile în versiuni cu şi fără condiţionator. Noul design inovator oferă o libertate de mişcare de 1.000 mm, independent de tiranţii faţă ai tractorului, asigurând urmărirea optimă a conturului solului de către bara de tăiere. 

Noile cositori frontale sunt disponibile cu lăţimi de tăiere de 3 m şi 3,4 m, în versiunea fără condiţionator (F), cu opţiunea unui condiţionator cu gheare (FC) sau cu role (FRC).

Cositorile DISCO MOVE_b

Cap de antrenare cu cinematică integrată
Principalul element de design al cositorii DISCO MOVE este noul cap de antrenare cu cinematică integrată. Acesta are capacitatea de a urmări conturul solului, cu o cursă de până la 600 mm în sens ascendent şi 400 mm în sens descendent. Cositoarea are, de asemenea, capacitatea de a pivota în lateral din punctul central de mişcare până la un unghi de 30 de grade. Prin urmare, cositoarea poate pivota în spate cu un unghi în diagonală, pentru a evita obstacolele. In plus, funcţia de urmărire a conturului solului a fost îmbunătăţită şi mai mult. Bara de tăiere se poate adapta foarte repede unor denivelări uşoare ale solului, datorită punctului de pivotare poziţionat jos, cu eficienţă testată. Sistemul face parte din gama curentă PROFIL. Noul cap de antrenare, în combinaţie cu punctul de pivotare poziţionat jos, asigură o urmărire excelentă a conturului solului, în special pentru tractoare de dimensiuni mai mari şi la viteze mari. Tiranţii faţă ai tractorului rămân într-o poziţie fixă şi nu influenţează urmărirea conturului solului. Elementele hidraulice integrate în capul de antrenare preiau controlul asupra funcţiei de ridicare a masei de tăiere la capătul rândului, utilizând un cilindru hidraulic cu acţionare simplă de la tractor.
De asemenea, capul de antrenare include în standard suspensia hidraulică ACTIVE FLOAT, eliminând necesitatea punctelor de cuplare pe tractor a arcurilor suspensiei. Presiunea suspensiei poate fi reglată din nou în orice moment în timpul funcţionării, utilizând un cilindru hidraulic cu acţiune simplă. La cerere, mecanismul de comandă al unităţii DISCO MOVE poate fi integrat în unitatea de comandă a cositorilor triple de dimensiuni mari. Cositoarea este controlată apoi în mod centralizat prin intermediul terminalului de operare, iar cositoarea spate preia funcţia de reglare a suspensiei ACTIVE FLOAT.

Cositorile DISCO MOVE_b

Un echipament cu adevărat eficient
Noile DISCO 3600 MOVE şi DISCO 3200 MOVE impresionează şi la capitolul dotări. Cositorile sunt disponibile fie fără condiţionator, fie cu opţiunea unui condiţionator cu gheare sau cu role. Capul de antrenare poate fi cuplat fie direct la tiranţii faţă ai tractorului, fie utilizând un cadru tip A. Racordurile hidraulice sunt echipate standard cu cuplele confortabile Kennfixx, care permit deplasarea fie în partea stângă, fie în partea dreaptă a capului de antrenare, pentru adaptarea optimă la tractor. {i dispozitivul care controlează presiunea suspensiei poate fi montat pe orice parte. Capul de antrenare este echipat cu un ghidaj de ajustare uşor de utilizat, care permite setarea, simplă şi rapidă, din cabina tractorului, a înălţimii corespunzătoare a braţelor suspensiei faţă. Arborii cardanici necesită o întreţinere redusă, cuplajele universale având nevoie de lubrifiere la intervale de 250 de ore.
De asemenea, noile cositori frontale sunt echipate opţional cu lumini mixte rabatabile şi cu panou de avertizare şi cu oglinzi duble cu unghi larg, pentru a spori vizibilitatea în timpul transportului pe şosea, precum şi cu capace laterale de protecţie, cu pliere hidraulică.

 

BARA DE TĂIERE MAX CUT - O TEHNOLOGIE PREMIATĂ
Bara de tăiere MAX CUT, cu eficienţă dovedită şi un design brevetat de CLAAS, este utilizată şi pentru DISCO MOVE. Aceasta are o platformă unică, presată dintr-o singură piesă. Forma sinusoidală a platformei permite fixarea discurilor de tăiere la distanţă mai mare în faţă, asigurând o calitate mai bună a tăierii în toate condiţiile. Forma specială a apărătorilor şi canalul de dimensiuni mari dintre acestea asigură un nivel mai ridicat de auto-curăţare şi obţinerea unor furaje de cea mai bună calitate. Designul barelor de tăiere ale cositorii, fixate cu şuruburi, şi componentele de acţionare cu lubrifiere continuă simplifică întreţinerea şi garantează stabilitatea dimensională şi durata mare de viaţă.
Tehnologia MAX CUT a primit în luna iunie 2018 premiul pentru inovaţie acordat de Asociaţia din industria oţelului.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 16/221 (ediţia 15-30 septembrie 2019)

Vizualizat: 195 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?