Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Conectivitatea pe înțelesul tuturor

Publicat: 21 decembrie 2021 - 16:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Agco Connect, sistem valabil pentru Valtra Connect și Fendt Connect, este un instrument pentru managementul flotei de echipamente, ce permite monitorizarea la distanță, în timp real, și astfel ajută la luarea deciziilor în diferite procese.

Datele mașinii agricole (tractor, combină sau autopropulsată pentru erbicidat) pot fi utilizate pentru a lua decizii bine documentate și în ceea ce privește logistica.

 Conectivitatea pe înÈ›elesul tuturor (1)_b

Specialiști în conectivitate


Nader Ahmed, Valtra service brand manager la MEWI, este unul dintre specialiștii noștri în conectivitate, pe care l-am rugat să ne explice, ce presupune, concret, conectivitatea.

„Valtra Connect (la fel ca și Fendt Connect) este un sistem de monitorizare a tractorului de la distanță. Fermierul poate vedea atât unde se află tractorul, cât și funcțiile acestuia: turație, viteză, de pe calculator, telefon sau tabletă.

Codurile de eroare pot fi văzute atât de fermier cât și de șeful de atelier (Service) de la filialele MEWI. Faptul că ambele părți pot vedea codurile de eroare este un mare avantaj, deoarece, de exemplu, dacă fermierul ignoră codul de eroare, cei de la service sunt și ei anunțați că tractorul are un cod de eroare critic și atunci vor lua legătura cu fermierul”, explică Nader Ahmed.

 

Intervenție rapidă


De la instalarea erorii, ea este transmisă către fermier și service în 25-30 de secunde. În felul acesta, se intervine, iar șansele să se strice tractorul sunt mult mai mici.

De asemenea, se poate vedea când are loc următoarea revizie și fermierul o poate programa din timp. Acesta este un avantaj atât pentru fermieri, cât și pentru cei de la service, pentru că își pot planifica munca în funcție de programarea respectivă.

 Conectivitatea pe înÈ›elesul tuturor (2)_b


Cum accesezi sistemul!


Pentru a putea folosi sistemul, este necesar ca fermierul să creeze un cont de Fendt Connect sau Valtra Connect, să aleagă un punct de lucru, de exemplu, Orțișoara, apoi va solicita conectarea. Șeful de atelier din acel punct de lucru îi va da acceptul și va putea vedea datele despre tractor, cele menționate anterior. Dacă are mai multe tractoare, poate face un cont pentru toate tractoarele și va selecta, în funcție de seria de șasiu, tractorul despre care dorește date.

Sistemul Valtra Connect se regăsește în dotarea standard pentru tractoarele T, N, (4N, 5N), fiind un abonament gratuit timp de 3 ani, după care poate fi prelungit. La tractoarele mai vechi, din seria a 4-a, sistemul se poate adăuga contra cost.

 

Ce se poate vizualiza? Ce se poate realiza?


• Nivelurile de combustibil și de AdBlue;

• Poziția curentă și rutele pe care s-a deplasat tractorul;

• Raportul activ/ralanti și statistici privind consumul;

• Ore de lucru motor și intervalele de service cu alerte în aplicație;

• Coduri de eroare cu alerte în aplicație;

• Statistici privind productivitatea la recoltat;

• Instrument personalizabil pentru analiza datelor;

• Consumul zilnic de combustibil și numărul total de ore de funcționare a motorului pentru întreaga flotă;

• Partajarea echipamentelor cu alți utilizatori;

• Flotă mixtă;

• Documentație echipament;

• Denumire personalizabilă pentru echipament;

• Management securizat al datelor;

• Dimensionare nelimitată a flotei.

 

3 DINTRE BENEFICII


1. Reducerea consumurilor de combustibil și de materiale (semințe, substanțe chimice etc.) prin identificarea oportunităților de îmbunătățire a proceselor;

2. Eficiență a muncii - atingerea unei productivități mai mari prin optimizarea logisticii;

3. Menținerea în exploatare pentru mai mult timp - timpii morți duc la pierderi însemnate, mai ales în perioada semănatului sau la recoltat.

 

Fermieri familiarizați cu noua tehnologie


80% dintre fermierii care au Valtra Connect activat, îl utilizează, mai ales cei care sunt familiarizați cu tehnologia. Am constatat că fermierii mai în vârstă, care conduc ei înșiși tractorul, nu îl folosesc, însă majoritatea fermierilor este interesată de acest produs digital.

Un exemplu concret este cazul unui tractor care lucrează în Dolj, sediul central fiind la Oradea, iar cei de la sediu contorizează orele de funcționare, pentru a putea factura în funcție de traseu și cât s-a lucrat cu acel tractor, fără a-l suna pe operator să-l întrebe cât a lucrat.

 

Servicii eficiente la prețuri avantajoase


Sistemul atinge cele mai importante nevoi ale fermierului: să vadă unde se află tractorul, să vadă consumul și să fie avertizat când apare o eroare.

”Clienții noștri sunt mulțumiți de sistem, și în special de prețul acestuia, care este mult mai avantajos față de sistemele GPS care se achiziționează de la producătorii de sisteme de monitorizare. Avantajul este că nu se montează cabluri care nu aparțin de tractor, nu se perforează rezervorul de motorină să se monteze încă un cititor de nivel. A existat o situație în care tractorului unui client i-a fost montat un sistem GPS de la un dealer de astfel de sisteme de supraveghere, iar prin montarea acestui sistem au defectat un calculator de bord, pentru că au legat sistemul la o alimentare greșită. De asemenea, dacă tractorul este furat, se poate vedea în timp real unde este”, explică Nader Ahmed.

Conectivitatea pe înțelesul tuturor (3)_b

 

un articol realizat de MEWI

mai multe pe această temă www.mewi.ro

Vizualizat: 780 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?