Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Combinele anului 2009 (I)

Publicat: 17 februarie 2010 - 13:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Premiul „Maşina anului” se acordă la Agritechnica din anul 1997 de către DLV. La ediţia 2009 a fost constituit un juriu internaţional format din jurnalişti de prestigiu din ţara gazdă şi din Danemarca, Germania, Polonia, Rusia, Suedia, Ungaria şi România (Revista Ferma).

Click pe poza pentru galerie!

Massey Ferguson a lansat la Agritechnica 2009 prima combină cu sistem hibrid, 9280 Delta.

 

Massey Ferguson 9280 Delta

MF 9280 Delta este totodată prima combină de pe piaţă care utilizează sistemul de reducere catalitică selectivă (SCR Selective Catalytic Reduction) a emisiilor de gaze, aceeaşi tehnologie fiind folosită şi la seria de tractoare MF 8600, lansată anul trecut.

Practic, acum, aproape toţi producătorii de vehicule comerciale au adoptat tehnologia SCR, care garantează emisii scăzute şi o mare economie de combustibil.

Combina este echipată cu motor AGCO Sisu Power de 9,8-litri, cu şapte cilindri şi 496 CP, dar care consumă cu 10% mai puţin combustibil pentru a obţine aceeaşi putere ca şi motoarele clasice.
Delta 9280 poate fi echipată cu header PowerFlow de 6,80 şi 9,20 m lăţime.

Noutatea constă în sistemul Hibrid HyPerfoma de batozare şi separare. Sistemul Hibrid cuprinde un cilindrul central fix, de mare capacitate, cu diametrul de 1680x600 mm şi doi cilindri laterali, pentru separare, care au diametrul de 475 mm şi 4,2 m lungime.

Hi-Inertia - sistem cu design versatil pentru batozare, ce asigură constanţă şi performanţă în diverse condiţii şi la o gamă largă de culturi. Datorită sistemului ConstantFlow, se asigură un flux continuu şi performanţe optime.

Tocătorul, Min-till, de mare capacitate, cu cele 108 cuţite, pe opt rânduri, asigură o bună tocare a resturilor vegetale. Sistemul Maxi-Spread prezintă opţiunea ca, după tocare, resturile vegetale să fie împrăştiate pe lăţime mare.

Cabina, spaţioasă şi confortabilă, este dotată cu un terminal de control Datavision şi sistem AutoGuide.

Combina Massey Ferguson 9280 Delta face parte din aceeaşi clasă cu combina Fendt X 9460, care a fost de asemenea distinsă cu Premiul "Maşina anului 2009".

 

Krone Big X

Big X, combina pentru furaje de la Krone, asigură performanţă şi fiabilitate tehnică şi furaje de cea mai bună calitate. Big X este echipat cu numeroase inovaţii:

VariStream - sistem ce asigură controlul automat şi variabil al recoltării furajelor, evitând astfel eficient riscul blocării/înfundării, dar şi un randament mare.

Sistemul de control al sarcinii de încărcare a motorului ConstantPower menţine viteza de lucru constantă şi la performanţe optime, cu consum redus de combustibil.

AutoScan - sistemul permite identificarea şi măsurarea gradului şi a stadiului de maturitate a plantelor, care nu este întotdeauna uniform (la porumb), în funcţie de culoarea frunzelor, şi regelează automat lungimea de tăiere. Acest sistem oferă uniformitate în tocare.

EasyCollect, headerul pentru porumb, are lăţimi de lucru de 6-10,5 m sau 8, 10, 12 şi 14 rânduri. Lăţimea mare de lucru conduce la o creştere a productivităţii cu cel puţin 5% şi la un consum mai mic de carburant pe tona de furaj recoltat, de până la 18%.

GAMA BiG X

Tabel combine gama Big XClick pe poza pentru galerie!

Vizualizat: 627 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!