Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Combine John Deere pentru fermele mici

Publicat: 20 aprilie 2015 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pe 24 martie a.c. a venit rândul fermierilor din vestul țării să afle cum arată și mai ales ce oferă în plus noile combine marca John Deere de capacitate mică, pe care IPSO Agricultură le comercializează începând de anul acesta pe piața românească. 

Click pe poza pentru galerie!

În platforma noului sediu de la Timișoara, inaugurat toamna trecută, echipa condusă de Radu Câmpan a monopolizat atenția în prima parte a întâlnirii, oferind informații referitoare la finanțare, la achiziția de piese de schimb și la service. Despre caracteristicile tehnice și avantajele în exploatare ale combinelor W330 și W440 a vorbit Radu Meșină, specialist de produs pe partea de recoltare în cadrul companiei. „Combinele W330 și W440 înlocuiesc practic modelele 1450, 1470, 1550 și 1570, care nu mai făceau față din punct de vedere al normelor de poluare europene și, în plus, erau asamblate tocmai în Brazilia. Sunt mici, noi le recomandăm fermierilor care dețin suprafețe între 50 și 150 de hectare. Dar se potrivesc și acelora care doresc să facă prestări de servicii. Sunt combine care se strecoară foarte ușor, au un gabarit redus, sunt extrem de manevrabile, întorc fără probleme pe parcele mici”, ne asigură reprezentantul IPSO.

 

Agricultură performantă, la scară redusă

Modelul W440 expus în platforma de la Timișoara a fost supus anterior unor testări aproape extreme în diferite locații din țară. „În județul Tulcea, la cultura de grâu, am lucrat cu ea de dimineața până seara, ca să vedem cum se comportă, ce consum are, ce spargeri rezultă, care sunt pierderile. Am încercat-o pe sole destul de mari, de 50 de hectare, și am descărcat din mers. Iar rezultatele au fost pe măsura așteptărilor. Pierderile au fost între 0,7 și 0,8%, atât în ceea ce privește boabele sparte sau impuritățile din buncăr, cât și în spatele combinei. Totodată, consumul de motorină a fost în jur de 11,5 litri, iar cel de aditiv AdBlue de numai 2,8 la sută. Pe de altă parte, în Botoșani am testat-o pe suprafețe mici, sub un hectar, și în condițiile unei culturi mai umede, îmburuienate. Am urmărit-o apoi în județul Buzău, unde a rulat pe sole atât mici, cât și mari, în spatele altor combine, pentru a putea face comparații. După campania de recoltat la grâu, ne-am decis că merită să o aducem în România, pentru că este o combină care nu ne va face de rușine”, consideră specialistul.

 

Capacitate mare a buncărului de cereale

Oferind fiabilitate și simplitate, la un cost de exploatare redus, aceste combine John Deere sunt rezultatul unui acord de marketing cu producătorul finlandez Sampo-Rosenlew, fiind echipate cu motoare ce dezvoltă între 216 și 253 cai putere. Modelul W440 (echipat cu șase scuturători) este disponibil în două versiuni, cu sau fără cilindru de pre-treierat (PTC) - acesta este standard pe modelul W330 (cu cinci scuturători), combină care are o capacitate a buncărului de cereale de 5.200 litri. Varianta W440 de bază dispune de un rezervor de 6.500 litri, în timp ce în configurația PTC spațiul de stocare are un volum de 7.600 litri și poate fi golit complet în doar 76 de secunde! De asemenea, prezența pre-bătătorului și existența sistemului activ de separare a spicelor netreierate constituie elemente de noutate și de exclusivitate pentru cele două combine. În funcție de model, acestea pot fi echipate cu hedere de dimensiuni între 3,9 și 6,9 metri.

Cabina confortabilă și silențioasă oferă un mediu de lucru relaxant și lipsit de stres în lungile zile petrecute în câmp. Operatorul are acces facil la toate funcțiile prin intermediul interfeței de control integrată în cotieră, în timp ce ecranul tactil color este poziționat pe stâlpul din colțul cabinei.

Cine s-a convins că merită să investească în achiziția unei astfel de combine, trebuie să știe că IPSO Agricultură oferă posibilități de finanțare în sistem de leasing sau credite bancare, acordând și sprijin la întocmirea dosarelor.

Vizualizat: 2021 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?