Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Combinatorul Cultimer 6500 de la Kuhn

Publicat: 25 martie 2009 - 21:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Combinatoarele au apărut ca urmare a nevoii fermierilor de a-şi face munca mai uşoară, dar mai ales pentru a spori calitatea solului ce urmează a fi cultivat.

Click pe poza pentru galerie!

Triplă acţiune asupra solului

Utilajele reprezintă, de fapt, maşini agricole echipate cu diferite organe de lucru (colţi, săgeţi, stele, gheare etc.), care acţionează succesiv asupra stratului superior al solului, efectuând mărunţirea, afânarea şi netezirea acestuia. Utilizarea combinatoarele în prelucrarea solului are ca scop pregătirea patului germinativ.

Organele de lucru cu care sunt echipate combinatoarele se aleg în funcţie de condiţiile de lucru, şi anume: tipul solului, gradul de mărunţire rezultat în urma arăturii etc. Maşinile se pun în funcţiune prin tractare sau se acţionează de la priza de putere a tractorului.

În construcţia combinatoarelor intră mai multe tipuri de organe de lucru, cu multiple variante de montare, şi anume:

- săgeţi de cultivator aşezate pe 2-3 rânduri şi stele dispuse tot pe 2-3 rânduri;

- gheare cu suport flexibil potrivite pe 3-4 rânduri şi grape elicoidale;

- grape cu colţi rigizi şi grape elicoidale;

- discuri plate crestate, dispuse pe un rând, precum şi stele fixate pe 2-3 rânduri etc.


Avantajele prezentate de Cultimer 6500

Renumita companie franceză Kuhn intră pe piaţa românească, prin IPSO Agricultură România, cu un model nou de combinator pentru prelucrarea solului, denumit Cultimer 6500, menit să faciliteze procesul de prelucrare a solului.

• Printr-o combinaţie unică a organelor active de tipul dinţilor cu aripioare („labă de gâscă” sau „săgeată”), a discurilor şi a tăvălugului, combinatorul Cultimer 6500 de la Kuhn reuşeşte să pregătească terenul pentru semănat printr-o singură trecere, ajungând la o adâncime maximă de lucru de 30 cm.

• Distanţa mare sub cadru, distanţa între dinţi şi echiparea acestora din urmă cu aripioare oferă un mare avantaj combinatorului Cultimer 6500, deoarece acesta poate lucra în terenuri cu resturi vegetale în abundenţă, eliminandu-se astfel posibilitatea înfundării utilajului în timpul lucrului.

• Dinţii sunt protejaţi printr-un sistem de siguranţă prevăzut cu arc, astfel că, în caz de suprasarcină, eventualele obstacole din timpul lucrului sunt eliminate.

• Discurile din faţa tăvălugului au rolul de a mixa şi de a nivela solul împreună cu resturile vegetale.

• De asemenea, ţinând cont de condiţiile de lucru, combinatorul poate fi echipat şi cu două tipuri de tăvălugi pentru tasarea solului: tăvălug cu bare, având diametrul de 550 mm sau tăvălug cu inele şi cu diametrul de 600 mm.

• Combinatorul Cultimer 6500 este conceput şi realizat în versiune tractată, iar pentru transportul pe drumurile publice se pliază la o lăţime de transport de trei metri.


SPECIFICAŢII TEHNICE CULTIMER 6500

- lăţimea de lucru -  6,5 m;

- secţiune cadru - 150 x 100 mm;

- patru rânduri de organe active;

- un rând de discuri;

- un tăvălug;

- roţi pentru transport.

Vizualizat: 1077 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?